G4Media.ro

Primarii oraşelor Strasbourg şi Kehl se plâng de controalele la frontiera franco-germană…

sursa foto: Captura

Primarii oraşelor Strasbourg şi Kehl se plâng de controalele la frontiera franco-germană într-o scrisoare adresată cancelarului Merz

Primarul oraşului francez Strasbourg şi omologul său din oraşul Kehl, situat de partea germană a Rinului, s-au plâns în legătură cu controalele sporite la frontiera comună într-o scrisoare de protest adresată cancelarului german Friedrich Merz, informează miercuri dpa.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Controalele au un impact considerabil asupra vieţii în aglomerarea franco-germană, au scris cei doi primari în scrisoarea publicată miercuri de oraşul Kehl.

Kehl este un oraş cu aproximativ 40.000 de locuitori, situat pe graniţa sud-vestică a Germaniei cu Franţa, pe Rin, transmite Agerpres.

În ultimii zece ani, Germania, care, la fel ca Franţa, este membră a zonei Schengen ce exclude controlul la frontieră, a reintrodus treptat controale temporare la toate graniţele sale externe pentru a reduce migraţia neregulamentară. Însă noul guvern german, condus de cancelarul Merz, care şi-a preluat atribuţiile pe 6 mai, a intensificat de atunci controalele şi a permis, de asemenea, gărzilor de frontieră să îi respingă pe cei care doresc să solicite azil.

În scrisoarea comună, primăriţa oraşului Strasbourg, Jeanne Barseghian, şi primarul din Kehl, Wolfram Britz, se plâng că aceste controale intense au un impact economic vizibil asupra regiunii, comercianţii din Kehl raportând o scădere a numărului de clienţi din Strasbourg.

În acelaşi timp, companiile din Germania depind de muncitorii calificaţi din regiunea franceză învecinată Alsacia, mai scriu cei doi edili în scrisoare.

„Controalele la frontieră în această formă reprezintă un dezavantaj competitiv”, scriu cei doi primari, invitându-l pe cancelarul Merz să viziteze regiunea pentru a constata singur realitatea.

Podul Europa, care leagă Strasbourg de Kehl, este în mod frecvent congestionat din cauza traficului de când au fost intensificate controalele.

Zona Schengen, care cuprinde 29 de ţări europene, inclusiv 25 de state membre ale UE, a fost înfiinţată în 1985 pentru a permite liberă circulaţie a cetăţenilor.

Ţările membre Schengen au permisiunea de a reintroduce controalele la frontierele interne în cazul „unei ameninţări grave la adresa ordinii publice sau a securităţii interne”, aminteşte dpa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.