G4Media.ro

Primăria Buzău a preluat pădurea Crâng, unde vrea să amenajeze cel mai…

Sursa Foto: Romsilva

Primăria Buzău a preluat pădurea Crâng, unde vrea să amenajeze cel mai mare parc din Europa

Pădurea Crâng de lângă municipiul Buzău, unde autorităţile locale vor să amenajeze cel mai mare parc urban din Europa, a fost trecută în proprietatea autorităţilor locale printr-o recentă hotărâre de Guvern, iar marţi a fost preluată oficial de municipalitate, a anunţat primarul Constantin Toma, citat de Agerpres.

„Astăzi, 8 februarie 2022, am semnat protocolul cu Garda Forestieră şi cu Romsilva, de preluare în proprietatea publică a municipiului Buzău, a pădurii Crâng, în suprafaţă de 177,78 hectare, care se adaugă celor 9,4 hectare existente în jurul lacului. Iată că visul primarului Buzăului, Nicu Constantinescu, care a preluat la 1 mai 1881 pădurea Crâng prin lege şi care a respectat ‘condiţiunea ca pentru totdeauna, Crângul să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea oraşului’, este dus mai departe”, a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Intenţia autorităţilor locale este de a regenera pădurea şi a o transforma în cel mai mare parc urban din Europa.

„Este obligaţia noastră să regenerăm această pădure minunată, să-i îmbunătăţim biodiversitatea, astfel încât, alături de celelalte proiecte de economie circulară, să transformăm Buzăul într-unul din cele mai sustenabile oraşe din România”, a mai menţionat primarul Constantin Toma.

Municipiul Buzău a fost proprietar al acestei păduri din 1 mai 1881 până pe 11 iunie 1948, iar după naţionalizare, pădurea a fost administrată de stat, prin Romsilva.

În urmă cu aproape cinci ani, Constantin Toma a solicitat retrocedarea pădurii Crâng, iar Guvernul României a aprobat în luna ianuarie a acestui an transferul gratuit al acesteia în proprietatea publică a municipiului Buzău. Pădurea este situată în prelungirea parcului de circa 10 hectare cu acelaşi nume, Crâng, care este cel mai vechi şi cunoscut parc al oraşului.

Sursa Foto: Romsilva

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Primarii PSDisti le-au luat-o inaintea alora USRisti si cu asta :)))

  2. O sa mai stea ceva timp asa dupa care crocodilii imobiliari, aia cica ‘strategici’, or sa dea navala…
    Astfel de povesti nemuritoare mentionate de catre autoritatile locale le veti gasi in toata tara: la inceput au promis ceva cetatenilor dupa care au dat-o la intors.

  3. Parcuri in Romania… Adică tunuri cu bănci cumpărate la 5x prețul pieței, după care totul e lăsat de izbeliște.
    Lumea se revolta că arată că naiba la 1 an de la inaugurare (cu 7-8 parlamentari taint panglica).
    Urmează un alt tun pentru că, nu-i așa, oamenii vor parcuri curate.
    Păcat de pădurea aia frumoasa. Macar cei 7-8 vor avea mobila din lemn masiv. 🙂

  4. Jaleeee! Urmeaza restaurantele, chioscurile cu popcorn, betonul, toaletarea copacilor, terenurile de tenis, stropitul impotriva capuselor si tantarilor.
    – Adio fauna si flora specifica padurilor !
    Soarta similara va avea padurea Baneasa. Diferenta de temperatura intre padurea Baneasa si oras, inainte sa se construiasca cartierele de la marginea padurii, era, in zilele de canicula extrema, de 8 pana la 10 grade. Ca Bucurestiul, multe orase au nevoie ca aceste ecosisteme complexe sa ramana neatinse, (nici macar greblate pe la poale), pentru ca intreg orasul sa fie mai sanatos. Va imbolnaviti copii facand dintr-o padure un parc sufocat si sinistru ca dintr-un film de Hitchcock.

  5. Vor achizitiona cateva drujbe ! Doar tb sa faca joc pt bancute, , piste pt bicle, alei catre …terasele restaurant-uțele si teren- utele pt golf-ulete , pt ca , nu-i asa, „e unul din sporturile la îndemâna oricui „…
    Si tu zici ca : mai tb sa stropesti si contra tantarilor !
    Pai ce, o-i vrea sa-mi haleasca tantaru’ „shaoarma” din mana ?!!!

  6. Cu siguranță va face mai mult decât Nicușor Dan.MUCLES.

    • Da, cu siguranță vor începe defrișările că doar trebuie „toaletată, regenerată” pădurea, stricat echilibrul, alungate viețuitoarele…că s-au rezolvat toate problemele și a rămas pădurea…

  7. Cum ramane cu laleaua galbena , specie pe cale de disparitie ocrotita prin lege si prin conventie daca va incepe ” marea asfaltare ” cu alei si etc ? Vor fi utilaje … Muncitori etc ! Cum ramane cu caprioarele ce sunt in padurea crang in acest moment ? Vor mai fi ? Sunt total impotriva asfaltarii crangului ! Sper sa se autosesizeze si activistii de mediu !