G4Media.ro

Prefectura Prahova face un control la spitalul județean Ploiești, după demisii în…

Sursa foto: Pixabay

Prefectura Prahova face un control la spitalul județean Ploiești, după demisii în lanț ale medicilor şi probleme reclamate de un chirurg

O comisie mixtă de control va face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la demisii ale medicilor şi disfuncţionalităţi reclamate de un medic chirurg, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Prahova, prefectul Virgiliu Nanu a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanţii spitalului, ca urmare a aspectelor semnalate în mass-media locală referitoare la disfuncţionalităţi existente în desfăşurarea activităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Ioana Bumbăcea, a explicat că acest control a fost dispus după demisia mai multor medici, dar şi după nemulţumiri exprimate de chirurgul Dan Oprea.

„Mă gândesc că pacientul este în centrul sistemului sanitar românesc!!! Aşa spun ăştia. Noi, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti vedem că nimănui nu-i pasă de nimic. Nu putem îngriji pacienţii! Nici măcar urgenţele nu mai pot fi tratate rapid!”, a scris Oprea pe pagina sa de Facebook, adăugând, ulterior, într-un comentariu: „Dar când primeşti pacienţi neurologici sau cu alte afecţiuni, din alte judeţe, iar urgenţele din judeţul tău nu le mai poţi rezolva?? Câtă minte să ai ???”.

În ultimele câteva săptămâni, patru din cei opt medici cardiologi ai SJU Ploieşti au demisionat. La acel moment, managerul Bogdan Nica afirma că situaţia este una complicată, în condiţiile în care la nivelul SJU sunt zilnic circa 300 de prezentări la urgenţe, iar în medie se fac aproximativ 50 de consultaţii pe zi la cardiologie.

Comisia de verificare îşi va desfăşura activitatea în perioada 25 – 31 mai şi va fi coordonată de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, alături de reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Corpului Control al Instituţiei Prefectului.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. domnul nica NU VA PATI..NIMICA.
    E UN TRESEIST ATAT POLITIC CAT SI IN FUNCTII DE CONDUCERE.
    BA IN MINISTERUL SANATATII, BA MANAGER DE SPITAL.
    ASA SE NASC UNII..NU POT TRAI DECAT DACA SUNT IN FUNCTIE DE CONDUCERE.
    PROSTII SA EXECUTE.
    ASA CA NU VA FACETI SPERANTE.
    NIMENI NU VA PATI NIMIC
    MS-UL E PE VAL
    MINISTRUL ASISDEREA

  2. Domnul doctor dan oprea are mare dreptate. Tot ce se intampla în acest spital este o mare enigma ….intri la urgenta și nu știe nimeni de tine timp de 12 ore …nu se da nici un detaliu apartinatorilor despre pacienți….nu sunt medici …sunt multe urgente ….durează investigațiile și multe altele ….cam asa suna raspunsurile asistentului social …va rog din suflet sa trimiteți aceasta comisie competenta pt a face acest control și poate se schimba ceva pt noi ca și pacienți….pt ca aceasta schimbare ar fi una benefica în favoare multor persoane cu probleme de sănătate

  3. Este imperioasa verificarea activitatii cadrelor medicale si a personalului auxiliar.
    Un caz concret: tatal meu a fost dus cu ambulanta la cardiologie ptr. o afectiune cronicizata, internat si… s-a gasit legat de pat intr-un salon mare cu oameni „muribunzi”, la randul lor legati de paturi. Grozavia a fost cand, in noaptea petrecuta in acel salon, pacientul din vecinatatea patului sau a decedat si tatal meu
    imobilizat la randul sau nu putea anunta…
    Experienta l-a marcat profund, l – a deprimat
    si a decretat ca exista lipsa de umanitate de empatie
    ca atitudini specifice mediului spitalicesc din spitalul judetean Ploiesti. Functioneaza ca un spital improvizat in stare de razboi

    • Nu te mai plange atat! Functioneaza exact asa cum trebuie, dintotdeauna! Exact asa cum a fost gandit de partid, pentru marile realizari socialiste! Doar plangaciosi pe aici. Chiar nu inteleg ti sacrificiul pe care l fac zilnic conducatorii nostri!

  4. De mult se stie ce iad e acest spital. Aproape toti pacientii care treceau, chiar si o zi, pe acolo plecau infectati cu SARS COV 2. In plus, infirmierele se poarta animalic, mai ales cu pacientii aflati intr-o situatie mai grava, care nu se pot „apara”. Unei doamne imobilizate, intr-un salon in care erau internati si barbati (!!!) i-au strigat: „nu vezi ca te-ai căcat pe tine?”. Nu au niciun respect pentru demnitatea umana.
    Tatal meu, imobilizat, la acel moment, la pat, nu a primit deloc apa, in cele aproape 24 de ore in care am fost nevoiti sa il lasam acolo ( pana l-am putut transfera) si a plecat de acolo cu afte bucale si cu COVID. De la DSP PH ni s-a spus ca e un focar permanent.
    Dupa aceasta experienta, tatal meu prefera sa moara acasa, decat sa mai ajunga la Spitalul Judetean din Ploiesti.
    Am mai auzit multe alte persoane cu experiente similare. Ar trebui sa scrie toti.

  5. Cred că nu mi_ar ajunge o săptămână , să scriu despre ce am pățit,simțit, trăit prin trecerea mea prin acest spital.

  6. Sistemul funcționează asa de bine încât pot sa mori dacă nu cunoști pe nimeni care sa te poate ajuta. Pot sa fii chiar și medic!! nu te baga nimeni în seama. Și o apendicita poate sa devine fatal ca se tratează în ultimu moment. Lipsa de medici, corupția, și lepăsarea lasă urme..