G4Media.ro

Ponta: Cum poate România să ajute Ucraina? Ajutându-se pe ea însăși /…

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Delta Dunarii Tulcea

Ponta: Cum poate România să ajute Ucraina? Ajutându-se pe ea însăși / Guvernul vrea să dezvolte infrastructura din Deltă Dunării printr-un program cu fonduri europene de 1,2 miliarde euro

Victor Ponta, consilier al premierului Marcel Ciolacu, afirmă, într-un editorial plătit publicat pe euractiv.com, că România poate să ajute Ucraina ajutându-se pe ea însăși, anunțând că Guvernul vrea să dezvolte infrastructura din Deltă Dunării printr-un program cu fonduri europene de 1,2 miliarde euro.

„Guvernul României are o viziune și o strategie pentru un al doilea ITI – un alt program major de Investiții Teritoriale Integrate în Delta Dunării. De data aceasta nu pentru conservarea mediului natural, ci pentru facilitarea comerțului și transportului dintre Ucraina și România, oferindu-le acces direct la Dunăre, Marea Neagră și astfel, la piața globală. Acum, acest lucru este necesar pentru transportul cerealelor și alimentelor care vin din Ucraina și pentru sprijinul umanitar și logistic pe care Europa și NATO îl oferă prin România. După încheierea războiului, aceeași infrastructură va putea fi folosită pentru provocările masive de reconstrucție a Ucrainei”, susține Victor Ponta.

Acesta spune că noul program ITI ar trebui să includă investirea și dezvoltarea porturilor Dunării de pe partea română (Sulina și Tulcea), Aeroportul Tulcea (care se află la mai puțin de 50 km de granița cu Ucraina), principalele drumuri care leagă Ucraina de Portul Constanța (continuând înspre Bulgaria și Turcia), puncte de trecere a frontierei, silozuri și alte facilități de depozitare moderne, rețele energetice (această zonă este cea mai dezvoltată din România în ceea ce privește producția de energie regenerabilă).

„UE și România nu vor trebui să cheltuiască mai mult de 1,2 miliarde de euro, dar cu siguranță va atrage mai mulți investitori privați și instituționali. Beneficiile strategice, economice și politice sunt evidente”, susține consilierul premierului Ciolacu.

„Războaiele sunt câștigate de soldați cu inimă de fier și curaj, dar și de factori de decizie înțelepți care ar trebui să ofere sprijinul economic și logistic de care au atâta nevoie soldații de pe câmpul de luptă. România are acum o mare provocare: cum să sprijine Ucraina fără a-și deteriora propriul peisaj politic și economic. Un ITI 2 este una dintre soluțiile evidente. Ajutând Ucraina și ajutându-se pe ea însăși! Este necesar doar ca UE să împărtășească și să susțină pe deplin această viziune care ar putea reprezenta o victorie România – Ucraina – UE – NATO”, încheie Victor Ponta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ia uite cine vorbește. PONTA. Care după ce Putin a invadat Ucraina în 2014, s-a întâlnit cu el la Sochi pe ascuns

  2. Nu avem toti norocul dumneavoastra sa fim reangajati la stat de fosti consilieri si colaboratori.

  3. Ideea nu e rea însă Ponta vrea cu parteneriate publice private, cu chinezii sau dezvoltare gen PNDL + Anghel Saligny, totul de mântuială și banii la oamenii de partid

  4. Si…desigur, cine sa vina sa construiasca acolo? CHINA !!! =)))))

  5. Adica dupa miliardul pt Delta sifonat pe aiureli de oamenii de casa ai PSDNL sa mai traga un tun ca au papat banii aia?

  6. Articolul asta si ala cu Firea sunt trolling marca G4Media… nefiind niciun (P), nu are ce sa fie altceva… ca stire sigur nu e!