G4Media.ro

Polonia aprobă amendamentul de lege privind respingerea migranților ilegali la granițele sale

sursa foto: Facebook/ Marek Epler

Polonia aprobă amendamentul de lege privind respingerea migranților ilegali la granițele sale

Parlamentul polonez a aprobat joi un amendament la legea naţională privind cetăţenii străini care legalizează practica controversată a respingerii la frontieră şi permite ignorarea unei cereri de azil formulate după trecerea ilegală a frontierei, relatează Agerpres.

Parlamentul a dat, de asemenea, undă verde proiectului guvernului de a construi un zid pentru a-i împiedica pe migranţi să treacă graniţa, un proiect estimat la 353 de milioane de euro.

Mii de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, încearcă în ultimele luni să treacă frontiera UE din Belarus spre Letonia, Lituania şi Polonia.

Potrivit noului amendament, un cetăţean străin arestat la frontiera UE imediat după ce a trecut ilegal va fi obligat să părăsească teritoriul polonez şi i se va interzice temporar intrarea în Polonia şi în spaţiul Schengen pentru o perioadă de ”şase luni până la trei ani”.

Autorităţile poloneze şi-au rezervat dreptul ”de a lăsa fără examinare” o cerere de protecţie internaţională depusă de un cetăţean străin arestat imediat după trecerea ilegală a frontierei (…) dacă acesta nu a sosit direct dintr-un teritoriu în care viaţa şi libertatea îi sunt ameninţate”

Polonia este acuzată de organizaţii neguvernamentale de practicarea unor metode care constau în escortarea migranţilor arestaţi la frontieră şi forţarea acestora să revină în Belarus.

sursa foto: Facebook/ Marek Epler

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Polonia suverana , imi place de ei.

    • Nu e suveranitate, e iresponsabilitate.
      Obligatia de a examina cererea de azil vine dintr-o conventie internationala. Faptul ca-si baga picioarele in ea inseamna ca Polonia inceteaza sa recunoasca nu numai legile europene dar si pe cele internationale, ambele aprobate in trecut de propriile institutii nationale competente (Parlamentul). Adica isi reneaga angajamentele precedente si se declara iresponsabila.
      E un gest de infantilism national descalificant. Conducerea tarii nu se dovedeste doar nationalista si xenofoba, dar si total incompenta.

    • @Florin, meștere, convențiile alea trebuiau modificate de mult. Nu-ți convine, ia-i tu acasă, pe banii tăi și să fii și responsabil pentru ce fac vreo 15 ani de acu înainte.

    • Dacă Marea Britanie ar proceda la fel , polonezii s-ar întoarce acasă rapid și sunt ceva acolo, și ar tipa ca sunt discriminați! Dubla măsura! Li s-a urcat binele la cap. Când grecii si francezii si spaniolii țipau că ii invadează migranții, marc! n-au zis nimic! Acum, ca e vorba de ei… tipa!

  2. Decizia corectă care trebuie luată la nivel mondial din 2015, de când STASI-hoe a început cu anormalitatea asta. Mai trebuie modificată și legea aia cu marea, din aceleași considerente. Dacă tu joci după reguli impuse, iar ceilalți nu, ajungi ca: SUA în Vietnam, SUA în Afganistan, UE acum, plină de nimicuri.

  3. Bravo!Respect !

  4. Bravo Polonia …imi pare rau ca nu sant cetatean ungur sau polonez. Asa trebuia procedat de mult si de fiecare tara.Daca vestul are nevoie de imigranti foarte bine dar sa-i ia cu avioanele direct la ei si sa faca ce vor cu ei