G4Media.ro

Poiana Brașov găzduiește în weekend cel mai important eveniment de mountain-bike din…

Sursa foto: Pixabay

Poiana Brașov găzduiește în weekend cel mai important eveniment de mountain-bike din România / Up to Postăvaru strânge la start 180 de concurenți

Brașovul găzduiește în weekend Campionatul național și balcanic de Downhill, la probele de mountain-bike, alergare montană și de e-bike, anunță Monitorul Expres.

În acest weekend Poiana Brașov devine gazda celui mai important eveniment de mountain-bike (MTB), cea de a treia ediție a Up to Postăvaru, care anul acesta se îmbogățește cu noi probe și competiții.

Cea mai importantă competiție este cea de downhill unde, în cursul zilei de sâmbătă este organizat campionatul de downhill, balcanic și național, eveniment sportiv la care s-au înscris 180 de concurenți, dintre care peste 70 sunt din Bulgaria, Serbia și Cipru, anunță organizatorii.

Campionatul balcanic se va desfășura pe două categorii – elite (masculin/feminin) și juniori (masculin/feminin), iar cel național va avea mai multe categorii: elite masculin (19+), juniori (17-18 ani), cadeți (15-16 ani), copii A (13-14 ani), master 1 (30-39 ani), master 2 (40+ ani) și feminin.

Probele constau într-o coborâre cronometrată pe deja celebrul traseu negru din masivul Postăvarul, Poiana Brașov. Se pornește din zona platoului Ruia, iar finish-ul este în zona Telegondolei Postăvarul Express.

Valoarea totală a premiilor este de 26.500 de lei.

Tot sâmbătă au loc probele de alergare montană – Cros și Semimaraton, MTB Enduro, MTB Endurance și MTB copii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și traseele de drumeție mai pot fi folosite? A anunțat cineva undeva din timp că vor fi utilizate intensiv de bicicliști? Vin turiști de la Constanța și Baia Mare special pentru a se bucura de Drumul Albastru și trebuie să se ferească de bicicliști. Este inadmisibil ca traseele de drumeție marcate ca atare și construite de iubitorii de drumeție în urmă cu mai mult de 100 de ani să ajungă loc de batjocură pentru bicicliști iresponsabili ce își dau drumul din Postăvaru pe traseele de drumeție, iar drumeții trebuie să fie permanent atenți să se ferească în orice clipă, pentru că vreun zvăpăiat poate răsări din tufiș cu viteză și poate nenoroci un copil sau vreun vârstnic ce se plimbă pe aceste trasee. Chiar este nevoie ca mai întâi să aibă loc o tragedie pentru ca autoritățile locale să facă ceva? Nu mai pomenesc aici de faptul că urmele bicicliștilor canalizează apa din precipitații direct în lungul potecilor și contribuie din plin la degradarea lor.