G4Media.ro

Petiție în Franța: „Crăciun fără Amazon” / Politicieni de stânga, în frunte…

Petiție în Franța: „Crăciun fără Amazon” / Politicieni de stânga, în frunte cu primarul Parisului, cer boicotarea platformei de vânzări pentru a proteja magazinele de cartier

Politicieni de stânga, precum primarul Parisului, Anne Hidalgo, ecologiști, personalități din lumea culturii și asociații, au semnat în Franța o petiție lansată cu scopul de a boicota în perioada Crăciunului platforma de vânzări online Amazon, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

„Dragă Moș Crăciun, anul acesta ne angajăm să facem un #CrăciunfărăAmazon”, scriu semnatarii petiției, care sunt persoane fizice și asociații precum Greenpeace, confederația comercianților din Franța și sindicatul librarilor. Petiția prezintă un tablou sumbru al consecințelor sociale, fiscale și de mediu ale dezvoltării Amazon și solicită utilizarea magazinelor de cartier sau a economiei circulare pentru cadourile de Crăciun.

„Peste un an am putea avea orașe pustii, magazine închise și viața dependentă de un click”.

„Amazon trebuie să respecte regulile fiscale și legale pe care le respectă toți comercianții italieni cu amănuntul”, a declarat secretarul Ligii Nordului, Matteo Salvini la emisiunea „Ora 14”, de pe Rai 2. „Noi nu suntem împotriva viitorului, însă astăzi am făcut un sondaj pe social media şi am descoperit că 61% dintre italieni preferă să cumpere în magazin decât online”, a adăugat secretarul Ligii.

Sursa: Ansa/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Marxism pe față, fiindcă nu-și fac treaba să asigure concurență normală între firme. Dacă Amazon era firmă franceza (da, de ce nu e, dacă sunt așa grozavi? ) nu mai comentau. Bine că gâdilă Boiron cu rahatele lor homeopate, adică apa chioară la preț francez… ăia au omorât mai mulți oameni care și-au neglijat sănătatea decât covidul.

    • Nu e marxism, Amazon nu plătește impozit de loc deci are un avantaj incorect. Situația este aceeași in toate țările UE.

  2. E, hai sa vedem daca ideologia poate invinge interesul, caci pana acum n-a reusit! 💡

    Un test bun pentru stanga, sa vada cati believeri adevarati au in spate! Redactia, va rog sa ne tineti la curent cu rezultatul. 😈

    • Nu au bossule, pentru ca imigranțuții care ii voteaza nu sunt de stanga, voteaza doar pentru interesele lor, sau pentru ca sunt rasisti. „They could care less” de franta si „economia locala”. O sa aiba efect probabil doar printre pustanii indoctrinati care se urăsc pe ei insisi si ii voteaza. In rest sunt de acord cu demersul. Monstrul pe care l-au creat ( politicienii si legile proaste nerestrictive ) : mega corporatiile, ne vor manca pe toti la un moment dat.

    • Pifane, pare ca esti de acord cu mine ca sunt cam singurei si in curu’ gol. Sa le fie de bine.

      In genu’ asta cunosc si eu un dac liber, român verde, nationalist pana la Zamolxe … dar are un Subaru! 😆

    • Hmmm, roman verde si nationalist pana la zamolxe nu prea se pupa. Dar da, sa zicem ca si eu sunt o combinatie de gen, imi plac multe din chestiile pe care le propun: big state, energie verde, arme 0, avort, vegetarianism ( toate in anumiti parametrii ). Cu toate astea, partea cu umplutul tarilor noastre cu toti oachesii si musulmanii, nu prea ma incanta, asa ca sunt in imposibilitatea de a ii placea pe leftarzi vreodata.

    • Pai vezi tu, nici mie nu-mi place stanga, dar in privinta imigranților nu am o problema cu ei ci cu statul eșuat care nu e capabil sa impuna nimănui niciun fel de regula (chiar condus de dreapta!). Si atunci, imigranții, găsind un sat fara câini …

  3. Daca 61% prefera sa cumpere din magazine atunci sa cumpere.
    De ce trebuie sa interzică statul opțiunea celorlalți 39%?

  4. Ar face bine guvernele să le impoziteze profitul facut in fiecare țară. În UE s-ar putea aplica un impozit unitar pe toate țările din compunerea sa.

  5. Am vazut un film documentar,unde se spunea ca aceasta firma,care vindea carti la inceput,NU platea impozite la stat,in vreme ce librarii obisnuiti plateau.Eu nu pot sa inteleg „legalitatea”acestei concurente neloiale,adica ala care se duce cu masina la client acasa sa-i duca cartea e scutit de impozit,doar pentru ca s-au intalnit pe internet,iar cel la care clientul se duce sa cumpere e platitor de impozite.Este halucinant,sau poate ca in Occident unii comercianti sunt mai egali decat altii! Pai cum sa nu se dezvolte ,fulminant,acest mod de a face comert,daca nu este impozitat?Se pare ca genialitatea acestor comercianti in asta consta!In aceasta smecherie fiscala! De fapt aici este vorba de dezincriminarea concurentei neloiale,prin simpla evitare de fiscalizare a acestui tip de comert,care cu siguranta este mai poluant decat cel obisnuit fiindca agentul,de exemplu,nu se duce cu metroul la client.
    Noi platim impozit pe venit si daca vindem o cosmelie,iar altii si daca vand cu toptamul pe net,mai nou cat o tara,nu se cheama ca au venituri.Unde este loialitatea in comert,unde este libertatea economica,egalitatea de sanse in fata legii fiscale,unde sunt principiile economiei de piata?Victimele stim unde sunt?In saracie,pentru ca ele sunt multe si nu au puterea sa influenteze politica fiscala.Se pare ca doar asa exista democratie,daca te unesti ca sa contezi,altfel bolovanii nedreptatilor cad peste tine intr-o deplina tacere.Nu intamplator „homo hominis lupus”(John Locke) a aparut in lumea inceputurilor economiei de piata.Se pare ca trecutul ne mai trage inca de picioare.
    P.S.S-ar putea spune ca acum e pandemie si ca acest tip de comert e bine venit!Da dar nu prin comiterea continua de concurenta neloiala,in timp ce statele se imprumuta pentru a face fata pandemiei,iar comerciantii obisnuiti isi trag obloanele ca pe timp de razboi.Diferenta este ca asa vor ramane si dupa aceasta pandemie.

  6. Un livrangiiu facand poza cu mobilul omul ce ridica pachetul e de un miliard de ori mai putin periculos decat un tarabagiu. Dar Parisul e un oras de tarabagii, ca si Bucurestii.