G4Media.ro

Peskov: Nu negociem un armistițiu cu Ucraina pe scenariul coreean

Sursa foto: Kremlin.ru

Peskov: Nu negociem un armistițiu cu Ucraina pe scenariul coreean

Informațiile autorităților ucrainene conform cărora Dmitri Kozak, șef adjunct al administrației prezidențiale a Rusiei, încearcă prin intermediul unor politicieni europeni retrași din activitate să transmită către Occident propunerile Kremlinului pentru un armistițiu în Ucraina, prin analogie cu „versiunea coreeană” a paralelei 38, nu corespund realității, a afirmat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de BBC.

„Este nedrept. Nimeni nu vorbește despre asta. Este doar o altă informație falsă”, a spus el reporterilor, răspunzând la întrebarea cât de adevărate sunt informațiile din presa ucraineană.

„Dacă am înțeles bine, chiar au avut niște mesaje, dar erau despre o altă persoană cu numele de familie Kozak. Cred că au o persoană acolo, fie în Rada, fie altundeva cu un astfel de nume de familie”, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat joi la televiziunea publică a țării că Dmitri Kozak a avut întâlniri cu oficiali europeni în încercarea de a forța Kievul să semneze un acord de pace nefavorabil.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...