G4Media.ro

Persoane fizice și firme au făcut donaţii de 790.000 de lei pentru…

Sursa foto: CJ Olt

Persoane fizice și firme au făcut donaţii de 790.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Slatina / O pensionară a donat 8 lei

Mai multe persoane fizice şi firme au făcut luna aceasta donaţii pentru achiziţia de materiale de protecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, astfel că suma totală strânsă din sponsorizări a ajuns la 790.000 de lei, iar printre cei care au donat se numără şi o pensionară care s-a prezentat la Trezorerie şi a donat opt lei, a anunţat marţi managerul unităţii medicale, Cătălin Rotea, citat de Agerpres.

„Vreau să-i mulţumesc unei doamne, al cărei nume nu o să-l dau, este pensionară, care a făcut efortul să meargă la Trezoreria Slatina şi să doneze 8 lei. Este o sumă care, probabil, pentru dumneaei înseamnă foarte mult, din pensia pe care o are şi îi mulţumesc şi dumneaei în aceeaşi măsură în care mulţumesc tuturor sponsorilor”, a spus marţi, într-o declaraţie de presă postată pe facebook, Cătălin Rotea.

Managerul SJU Slatina a spus că toţi banii din donaţii vor fi cheltuiţi exclusiv pentru achiziţia de materiale sanitare de protecţie şi dezinfectanţi, acest fapt fiind menţionat şi în contractul de sponsorizare. Rotea a precizat că SJU Slatina va achiziţiona materiale de protecţie şi dezinfectanţi şi din bani primiţi de la Consiliul Judeţean (CJ) Olt, care a alocat în acest sens un milion de lei.

„Din aceste donaţii, în contul de sponsorizări special alocat în Trezorerie avem suma de 790.000 lei. Consiliul Judeţean Olt ne-a acordat un ajutor de un milion de lei, 600.000 de lei pentru spitalul nostru, 400.000 lei pentru echipamente pentru ISU şi SMURD. Vorbim de o sumă de aproximativ 1,8 milioane lei, bani care sunt în conturile de la Trezorerie, special destinate, din care până acum nu s-a cheltuit niciun leu. Comenzile făcute pentru asigurarea fluxurilor de materiale sanitare şi dezinfectanţi necesare strict pentru coronavirus sunt de 2,2 milioane lei, ele vor fi plătite la 60 de zile de la livrarea produselor. Sunt în continuare produse în curs de livrare, la scadenţa de 60 de zile, ele vor fi plătite exclusiv din conturile de sponsorizări şi din sumele primite din fondul de rezervă de la CJ, pentru că sumele din sponsorizări pot fi folosite doar pentru achiziţia de materiale sanitare. Pe măsură ce se vor efectua plăţile, ele vor fi publicate”, a punctat Rotea.

Managerul SJU Slatina a subliniat că unitatea medicală va continua comenzile de materiale sanitare astfel încât să nu se epuizeze stocurile.

„Nu se opresc aici comenzile de materiale sanitare. Închei prin a mulţumi celor care ne-aţi ajutat, prin a vă sigura că banii dumneavoastră vor fi cheltuiţi într-un mod judicios şi transparent şi nu pot să vă spun decât că mă înclin în faţa dumneavoastră”, a adăugat Cătălin Rotea.

El a menţionat că în prezent spitalul are stocuri de echipamente medicale pentru a asigura o activitate normală sau chiar crescută timp de două săptămâni.

În ce priveşte consumul de materiale sanitare şi echipamente de protecţie din spital în luna martie, Rotea a spus că este posibil să fi fost influenţat de o stare de panică apărută şi în sistemul medical, fapt ce a determinat măsuri de precauţie sporite.

Potrivit lui Rotea, în martie, la SJU Slatina s-au folosit 25.000 de măşti de unică folosinţă cu trei straturi, 800 de măşti FFP2 şi FFP3 (cele cu grad ridicat de protecţie), 800 de compleuri de protecţie cu glugă, 800 de viziere, 1.500 de ochelari de protecţie, 8.000 de mănuşi de examinare pentru nivel de risc ridicat, 15.000 de mănuşi de examinare din latex, 3.500 de mănuşi examinare nesterile, 5.500 de botoşei de unică folosinţă, 1.500 de bonete de unică folosinţă, 1.500 de halate de unică folosinţă şi 580 de halate chirurgicale de unică folosinţă ranforsate.

„În afară de aceste materiale sanitare, la nivelul lunii martie, consumul de dezinfectanţi a fost de trei ori mai mare decât consumul unei luni normale, nu pentru că a fost risipă, nu pentru că s-au scurs cantităţi din spital, ci pentru că există un nivel de panică la întreaga populaţie şi inevitabil la nivelul sistemului medical iar măsurile de precauţie sunt mai mult decât sporite. Astăzi avem stocuri suficiente pentru a asigura o activitate normală şi chiar crescută pentru încă două săptămâni, iar comenzile pe care le-am făcut chiar de acum trei săptămâni urmează să fie livrate astfel încât să putem să asigurăm o fluenţă a aprovizionării stocurilor şi să nu existe absolut niciun fel de ruptură de stoc”, a subliniat Cătălin Rotea.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: CJ Olt

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Bun acum bani osa mearga la firmele jmecherilor ce conteaza ca sunt din donati

  2. Pai și la Caracal nimic, nimic?!

  3. 8 lei….WOW….daca ar fi donat 9 lei era prea mult….pffffff…..până și bunică mea cu pensie de 500 de lei a donat 200 de lei….

    • @scrot bai scrot, bunica-ta a dat mai mult ca o are pe mă-ta sau tac-tu care o poate ajuta in caz de nevoie. Te-ai gandit macar o secunda ca poate acea pensionara nu are pe nimeni? Si in fond nu era obligata sa doneze deoarece plateste impozit pe pensie si alte taxe. Este obligatia statului sa aprovizioneze spitalul si nu oamenilor.

    • Pentru seniori fiecare iesire in public comporta un risc zilele astea. Daca ea si-a riscat sanatatea si poate chiar viata venind pana la trezorerie, inseamna ca a considerat importanta donatia ei, iar daca ar fi putut ar fi donat mai mult.

    • Neg pe minte !
      Gestul conteaza !
      De Daniel si BOR ce zici ?

  4. Tablouri nu $-au donat ?

  5. Sa iti vina sa plangi, sarmana de ea. SI rechinii fura de rup miliarde….

  6. @G4Media.ro, credibilitatea incepe sa va scada. Trist!
    Acest articol pare platit/campanie de PR.
    Cum adica s-au folosit 25.000 de măşti de unică folosinţă cu trei straturi cand sunt cadre medicale din spitalul de la Slatina au primit o masca pe care sa o spele???
    Pe bune?! Nici nu vreau sa ma gandesc la ‘abundeta’ celorlate echipamente de protectie din cele enumerate in articol.
    Cred ca e cazul sa scoateti sectiunea pt donatii din josul paginii, cu acest articol ati demonstrat ca nu sunteti genul acela de site de stiri. Unf***ingbelievable

  7. Pensionara care a donat 8 lei, a donat mai mult decat mult-prea-zambaretul Danut, care s-a scormonit in buzunare dupa 10.000 lei…
    Respect, doamna!