G4Media.ro

Toți pacienții care ajung la Spitalul Județean Slatina sunt testați pentru COVID-19/…

Sursa foto: Pixabay

Toți pacienții care ajung la Spitalul Județean Slatina sunt testați pentru COVID-19/ În funcție de simptome, sunt testați și pentru gripă

Toţi pacienţii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt testaţi pentru depistarea SARS-CoV-2 iar în funcţie de simptomatologie, unii sunt testaţi şi pentru gripă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Angela Nicolae.

„Începând de astăzi, funcţionează punctul de triaj UPU, unde sunt testaţi cu teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 toţi pacienţii care se prezintă la UPU. Totodată, în funcţie de simptomatologie, pacienţii sunt testaţi şi pentru gripă, cu test rapid”, a spus Angela Nicolae.

Managerul SJU Slatina a menţionat că în unitatea medicală au fost luate încă de săptămâna trecută măsuri preventive de testare pentru coronavirus în cazul pacienţilor care se internează, fiind limitate ori suspendate vizitele în spital.

Printre măsurile preventive luate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se numără suspendarea vizitelor la pacienţii din secţiile cu risc (Cardiologie, Neurologie, Pediatrie, Medicală, Psihiatrie, Chirurgie Generală), reducerea duratei vizitei la pacient la 15 minute pentru restul secţiilor, cu excepţia ATI.

La spitalul din Slatina a fost reintrodusă şi obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Managerul SJU Slatina a menţionat că în prezent nu a fost depăşită capacitatea maximă a vreunei secţii, însă secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase sunt mai aglomerate decât în alte perioade.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Slatina, medicul Emilian Postelnicu, la Pediatrie sunt ocupate 37 de paturi din cele 60 câte are secţia.

„Şi la Boli Infecţioase mai sunt încă paturi disponibile. Referitor la cazurile de COVID-19 şi gripă, sunt internaţi 12 bolnavi cu gripă şi 18 bolnavi cu COVID-19, dintre care trei cu stare generală gravă”, a spus Emilian Postelnicu.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dragi cititori, eu aș vrea doar să vă reamintesc ceva: an de an este sezon gripal. Și bunica făcea gripă, punea ventuze, bolea câteva zile, bea ceaiuri calde și îi trecea. Nu făcea nimeni capul mare oamenilor cu paranoia și panică, știri despre gripă, testări și toate nebuniile. Tot ceea ce se întâmplă zici că-i o glumă proastă. A luat-o lumea razna de tot.
    M-am vaccinat anti covid, nu-i suport pe conspiraționiști dar deja încep să mă întreb dacă n-au și ei măcar un pic dreptate.

    • Eu zic ca nimeni nu conspira, totul e transparent :)) , doar ca unii mai fac banuti din vaccinul „gratis” si din armament . Evident ca totul e spre binele nostru , acesti oameni iubesc enorm umanitattea :))