G4Media.ro

Paza de coastă algeriană a recuperat trei cadavre şi a interceptat 755…

Paza de coastă algeriană a recuperat trei cadavre şi a interceptat 755 de migranţi aflaţi la bordul mai multor ambarcaţiuni în largul coastelor algeriene

Potrivit unui bilanț prezentat de Ministerul Apărări din Algeria, Paza de Coastă a recuperat trei cadavre şi a interceptat 755 de migranţi aflaţi la bordul mai multor ambarcaţiuni în largul coastelor algeriene, în perioada 20 -25 septembrie.

Ministerul anunţase deja luni că zece persoane s-au înecat şi 485 de migranţi au fost interceptaţi între 15 şi 19 septembrie, potrivit AFP.

În total, în interval de 10 zile au fost interceptaţi, aşadar, peste 1.200 de migranţi clandestini. În general, aceste persoane, în mare majoritate cetăţeni algerieni, ajung apoi în faţa procurorului.

Algeria a adoptat în 2009 o lege vizând „combatarea emigraţiei clandestine”, ce prevede pedepse de până la 6 luni de închisoare, însă nici riscul de a fi închişi şi nici pericolul de naufragiu nu par să-i descurajeze pe aşa-zişii „harraga” algerieni.

Termenul „harraga” se referă la practica tinerilor migranţi ilegali care îşi ard documentele când ajung la destinaţie, pentru a nu fi repatriaţi.

Cauzele plecărilor sunt multiple, printre ele aflându-se şomajul, traiul dificil, dorinţa de libertate.

Potrivit agenţiei europene Frontex, 5.225 de algerieni au luat drumul Mediteranei de Vest şi 865 pe cel al Mediteranei Centrale spre Europa în primele opt luni ale lui 2020.

Unii specialişti consideră însă aceste statistici mult subestimate.

În ultimul weekend din iulie, spre exemplu, peste 800 de algerieni au debarcat pe coastele Spaniei, relatează Agerpres.

Sursa Foto: agenzianova.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Plină barca de femei și copii

  2. De neinteles. Au facut un razboi de eliberare impotriva francezilor si acum vor sa fuga in Franta!De ce nu e bine la mama Algeria?

  3. Care barca, effendi?

  4. Hai Ursula fugi repede si salveaza-i pe amarati. Dacă adun toate salariile ei ca șefa a CE, as putea sa construiesc o tabara pentru imigranți.

  5. Aveau covid fiindca erau negationisti. Botnita se poarta si in aer liber, mai ales daca nu poti sa te distantezi de alti oameni, melci sau hashtag caini. Eu o port mereu cand sunt in expeditii oceanografice.

  6. De ce o urati atat de mult pe Clotilde, domnule @Dacian Julien Cameleonul?

    • Dupa ce am pierdut razboiul de recurperare a Basarabiei, rusii au fost pusi in guvern fara acordul buncilor nostri. In fine, nu ma simt foarte reponsabil nici pentru confirmarea lui Orban ca premier, dar parca s-au respectat niste formalitati.

      Dar dupa 10 ani, rusii si-au luat tancurile acasa, ne-au dat inapoi cam tot tezaurul si chiar toata Apanova. Nu a mai ramas picior de „eliberator” in guvern.

      Nici macar nu am avut un razboi cu Franta. De ce asa ceva? Cati romani sunt primari in Franta? Nu cumva Franta este ultima tara din UE care a urcat cetatenii romani in autobuze, in ciuda gogosilor despre libertatea de miscare? Noi cand urcam scroafa in autobuz?

    • @DJS

      Cunoasteti cumva numele Dnei Ministru al Sporturilor, din Franta? Vi’l pot spune eu:
      Roxana Maracineanu.

      Cat despre expulzarea cetatenilor romani: in momentul respectiv, cetatenii romani, aveau dreptul de sedere in spatiul schengen, limitat la trei luni. Dupa cele tri luni, erau (legal) obligati, sa paraseasca teritoriul francez, putand reveni.
      Nu au fost luati cu arcanul de pa strada.
      Aveau toti avize legale de parasire al teritoriului francez, si paraseau teritoriul pe baza de voluntariat, contra unei sume de 300 euro. Fara a avea interdictie de revenire.

      Asta, pentru a va lamuri.