
Pavel Durov, patronul mesageriei Telegram, este interogat la tribunalul din Paris
Fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, Pavel Durov, este interogat luni de judecătorii de instrucție responsabili cu anchetele din Paris cu privire la posibila complicitate a platformei la activități criminale, au declarat surse apropiate dosarului, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Antreprenorul rus în vârstă de 40 de ani, îmbrăcat în costum și șapcă neagră, a sosit în jurul orei 10:00 la tribunalul din Paris.
Însoțit de patru dintre avocații săi, David-Olivier Kaminski, Christophe Ingrain, Robin Binsard și Isaac Arnoud, el s-a prezentat apoi la biroul celor doi judecători de instrucție însărcinați cu acest caz.
Nici Durov, nici avocații săi nu au dorit să facă declarații.
Pavel Durov, naturalizat francez în 2021, a fost convocat pentru un interogatoriu de fond, al treilea de la punerea sa sub acuzare în august 2024 pentru o serie de infracțiuni legate de criminalitatea organizată.
Justiția franceză îi reproșează, în general, că nu a luat măsuri împotriva difuzării de conținuturi criminale pe platforma sa de mesagerie.
În timpul primului său interogatoriu în decembrie, el a recunoscut că „a luat cunoștință, în timpul arestului preventiv, de gravitatea faptelor” reproșate platformei sale.
El a asigurat că nu a creat Telegram în 2013 împreună cu fratele său „pentru infractori”, dar prezența acestora, „o fracțiune minimă”, „a crescut și ea”, a recunoscut el. Și a promis să „îmbunătățească” procesele de moderare.
De la arestarea lui Pavel Durov la coborârea din avion la sfârșitul lunii august 2024 pe aeroportul Le Bourget, autoritățile judiciare constată o mai bună colaborare din partea Telegram, după cum au declarat pentru AFP actorii din domeniul criminalității organizate.
Pavel Durov a beneficiat de o relaxare a controlului judiciar din partea Curții de Apel din Paris și, începând cu 10 iulie, poate să se deplaseze la Dubai, unde s-a stabilit, „pentru o perioadă de maximum 14 zile consecutive”, după ce a informat judecătorii de instrucție.
Potrivit unei surse apropiate dosarului, avocații săi au depus la Curtea de Apel din Paris cereri de nulitate și alte căi de atac împotriva procedurii.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.