G4Media.ro

Participarea la învățare pe tot parcursul vieții a crescut în țările europene…

Sursa foto: Pixabay

Participarea la învățare pe tot parcursul vieții a crescut în țările europene / România, printre codașe, ultima e Bulgaria / Suedia este țara cu cei mai mulți adulți care participă la învățare

Comisia Europeană a declarat anul 2023 drept Anul competențelor, iar țările care au lucrători cu competențele cerute pe piața muncii pot obține o creștere durabilă, mai multă inovare și competitivitate îmbunătățită a companiilor.

În 2021, rata de participare a adulților la învățarea pe tot parcursul vieții era de 11 % în UE. Aceasta reprezintă o creștere în comparație cu 2020 (9%) și este aceeași pondere înregistrată în 2019, arată datele Eurostat.

Ratele de participare în aproape toate țările UE au crescut constant între 2011 și 2021, cu excepția Danemarcei (-10 puncte procentuale) și a Cehiei (-6 pp). Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Țările de Jos (+10 pp), Suedia (+9 pp) și Finlanda (+7 pp).

Suedia, pe primul loc, cu mai mult de o treime dintre adulți participând la învățare

În 2021, cele mai mari ponderi ale participării adulților la învățare au fost înregistrate în Suedia (35%), Finlanda (31%) și Țările de Jos (27%).

Participarea adulților la învățare (ultimele 4 săptămâni), % din populația cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, 2021

La celălalt capăt al scalei, cele mai mici ponderi ale participării adulților la învățare au fost înregistrate în Bulgaria (2%), Grecia (4%) și Slovacia, România, Croația și Polonia (toate 5%).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Romani nu mai are ce sa invete pentru ca ei are deja scoala vieti!!

  2. Mda, cand ai toate informatiile la un click distanta nu facem nici un efort si apoi ne plangem ca suntem saraci, ii votam pe aia care ne cresc salariul minim si ne indexeaza pensiile cu mai putin decat rata inflatiei.
    Unii merita sa fie saraci!

  3. Multi dintre romanii plecati in afara ar fi crescut ponderea Romaniei.

  4. Resursele didactice online sunt deosebit de înapoiate, diminuând interesul pentru învățare.
    Nu mai avem Biblioteca Digitală a Bucureștiului. Iar Biblioteca Națională de comparat cu ce oferă digital Gallica a Franței. Pe când o Cetate a Științei pe Platforma de Fizică de la Măgurele?

    • Pentru cine vrei Biblioteca Digitala? Sarma a dat bani pentru talanga neamului, tevi reparate nu.
      E bataie pe vouchere la lins de moaste!
      Nici cu 10 bliblioteci nu se schimba nimic!

  5. Cum e România codașă?
    Nu avem atâția doctori și doctoranzi???
    Nu avem sute de facultăți, adevărate fabrici de diplome?
    Ai dat bănuțul ești licențiat. Mai dai un bănuț ai și doctorat. Ai noștri fac doctorate imediat după facultate. Cu zero experiență, zero practică și zero cercetare în domeniile respective.

  6. La ce bun sa participi la invatare toata viata? Pentru profitul companiilor? Ce tel mai e si asta in viata? Nu le e rusine celor de la UE?

  7. Tot aud asta, dar de ce nu aflam ce fac suedezii de sunt le primul loc.

    Cum are loc procesul de invatare continua?

    • Invatatea continua este procesul de asimilare a cunostintelor in forma continuata atunci cand nu stii nimic, dar trebuie sa duci treaba la bun sfarsit. Ca sa asimilezi cunostintele necesare e nevoie de documentatie.