G4Media.ro

Parlamentul Finlandei a adoptat legi ce permit întărirea frontierei cu Rusia, pe…

Sursa foto: Facebook / Puolustusvoimat - Försvarsmakten

Parlamentul Finlandei a adoptat legi ce permit întărirea frontierei cu Rusia, pe fondul temerilor privind un eventual atac rusesc în timpul procesului de aderare la NATO

Parlamentul Finlandei a votat joi în favoarea unei legislaţii care să permită instalarea de bariere la frontiera ţării cu Federaţia Rusă şi închiderea celor 1.300 de kilometri de graniţă în faţa solicitanţilor de azil, în circumstanţe excepţionale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Proiectul de lege privind aceste pregătiri, chiar dacă este unul contestat în termenii legislaţiei de azil a Uniunii Europene, a fost votat cu majoritate calificată, ceea ce-i permite parlamentului să accelereze aceste noi legi, pe fondul temerilor conform cărora Rusia ar putea riposta la planurile Finlandei de a adera la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

De asemenea, aceasta îi va permite guvernului finlandez să decidă construirea de garduri sau alte bariere lângă frontiera Finlandei şi să direcţioneze toate cererile de azil spre unul sau mai multe puncte de trecere a frontierei, cum ar fi aeroporturile.

La summitul NATO de la Madrid, desfăşurat la începutul acestei săptămâni, Alianţa Nord-Atlantică a decis să îşi consolideze în mod semnificativ flancul estic şi să înceapă procesul de aderare pentru Finlanda şi Suedia.

Ulterior, preşedintele Vladimir Putin şi-a anunţat intenţia de a răspunde posibilului transfer al soldaţilor NATO în Finlanda cu desfăşurari proporţionale de trupe ruseşti în regiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Doar la noi este ștrand. Sunt obligati sa mearga pe front militarii pensionați – și bărbați și femei, până la împlinirea vârstei de 65 ani (după noul proiect de lege). În timp ce milioane cu vârste mult mai tinere, nu au obligații în acest sens, fiind privilegiați să fenteze războiul. În schimb se isterizează că militarii au pensii „speciale”.

    Pe front tată, în caz de război, toți cetățenii cu vârsta până în 65 ani, măcar aici să fie egalitate deplină!