G4Media.ro

Părinții sunt întrebați dacă sunt de acord cu examenul la Colegiile naționale…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Părinții sunt întrebați dacă sunt de acord cu examenul la Colegiile naționale care suspendă obligativitatea Evaluării Naționale și cu noul Bacalaureat – sondaj lansat de Federația Părinților

Un chestionar de consultare pentru părinți, cu privire la admiterea la liceu și noul Bacalaureat din proiectul de lege a învățământului preuniversitar, a fost lansat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, transmit reprezentanții organizației într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Pe 10 august 2022, propunerile primite vor fi aduse în discuție la întâlnirea asociației cu Ministerul Educației, potrivit comunicatului citat.

“Pe baza rezultatelor acestui chestionar, federația își va asuma opinia exprimată de majoritatea părinților și o va expune în cadrul discuțiilor pe care le va avea cu reprezentanții Ministerului Educației, în data de 10.08.2022, ca parte a procesului de consultare publică cu partenerii de dialog social”, se arată în pagina de chestionar.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. La atatia pensionari speciali de ce n-ar fi si copii speciali.

  2. Demisia ministrului educației ar fi un cadou util .

    • Omul e un Hopa-Mitica complet. Nu are cum sa cada.

      L-a spalat pe Ponta in 2014. A fost bagat cu forta in guvern, la cererea lui Iohannis, in 2020. Acum spala la Ciuca, sa nu iasa baietelul murdarit dupa povestea cu doctoratul plagiat.

      Si prin 2030 o sa fie tot in guvern, chinuind sistemul de educatie cu propuneri demente si mai spaland alte cadavre politice.

      In fapt, Campeanu cred ca un fel de „highlander” USL-ist. Asta e nemuritor, mostenitorul direct al lui Iliescu.

  3. Intai propun modificarile in lege si apoi fac consultari? Nu trebuia sa fie invers?

  4. Pai parca mai era pe la Cluj unul cu astefel de idei.
    Atat timp cat liceele sunt de stat, fiecare elev are dreptul la sanse egale pentru a ajunge la un liceu mai bine cotat.
    Selectia pe baza anumitor criterii este subiectiva. Organizarea concursului și criteriile de admitere se stabilesc prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ, care se publică pe site-ul instituției, la începutul fiecărui an școlar. Deci, daca iau meditatii de la un profesor din liceul respectiv, am mai mari sanse sa intru deoarece, acel profesor face si subiectele.
    Atat timp cat liceele sunt bugetate, nu profesorul alege elevul, clar.
    La Liceele private fiecare poate sa faca ce doreste, sa-si aleaga ce elevi vor, etc….

  5. Colegiile Naționale se vor privatiza pe banii statului, adică pun condiții ca la privat dar plătim noi. Nu ar fi mai bine ca directorii să-și „tragă” liceele pe „persoana fizica” și să facă ce regulamente vrea mușchii lor fără să-i coste nici un leu ?
    Se dorește modificarea legii în așa fel încât să își poată „selecta” elevii după criterii obscure, cum ar fi dosare, prietenii, rudenii, șpăgi, pentru că în proiectul de lege nu este specificat niciun criteriu pentru examenul de admitere, rămânând la latitudinea conducerii școlii sa aplice ce criterii de departajare dorește !
    O legiferare a șpăgii și a liberului arbitru în învățământ.
    Chiar criterii meritocratice daca s-ar aplica, nu este normal ca un examen în învățământul obligatoriu să se facă la fel ca o admitere în învățământul superior, care este facultativ.
    Scriem degeaba, Câmpeanu face ce vrea el pentru că se bazează pe o majoritate de 2/3 pentru a trece legea și deci poate să scrie acolo toate traznaile din lume, că tot va fi votată.
    Legea nu se bazează pe nicio expunere de motive, nu se explică nicăieri de ce s-au introdus acele articole controversate, singurul lui argument fiind „așa m-au sfătuit experții” !
    Dar dumneata că ministru nu i-ai întrebat pe experți cu ce argumente susțin o anumită schimbare, din moment ce dumneata dai un răspuns de analfabet funcțional care nu înțelege nimic ?
    Cimpeanu da răspunsuri exact că un copil din școală primară, care întrebat de ce răsare soarele pe cer, da un răspuns foarte argumentat: „așa a zis doamna invatatoare”, și basta !

    • Intr-adevar, s-a dus vestea prin targ ca la Scoala Ioan Bob din Cluj, scoala de stat nu privata, exista un astfel de personaj, invatator, care face selectia elevilor pe criterii numai de el stiute (dosare, prietenii, spagi, rubedenii, etc). Inainte de inscriere am inteles ca se tine un interviu cu parintii, care trebuie sa fie obligatoriu din elita, medici, avocati sau patroni de succes, altfel n-ai nicio sansa sa-ti inscrii copilul la el. Deci raul a fost facut…
      Hei jurnalistii de investigatii trezirea, aveti pontul, verificati