G4Media.ro

Opt case tradiţionale din Charlottenburg, singurul sat rotund din România, vor fi…

Foto: Eddiebw / Wikipedia

Opt case tradiţionale din Charlottenburg, singurul sat rotund din România, vor fi reabilitate cu bani din PNRR

Comuna Bogda din judeţul Timiş a depus un proiect prin care a obţinut finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), contractul fiind semnat luni. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea a opt case tradiţionale. Suma accesată se ridică la 480.000 de euro, transmite News.ro.

Charlottenburg este declarat în integralitate monument istoric. Are majoritatea caselor dispuse circular, în jurul unui parc (în trecut, plantaţie de duzi) cu raza de aproximativ 210 metri. Unele gospodării au suferit degradări, altele intervenţii neconforme cu statutul de monumente istorice.

Charlottenburg a fost întemeiat datorită contelui Karl-Ignaz von Clary und Aldringen, numit în 1769 președinte al administrației Banatului, și a fost populat inițial cu germani.

Planul de valorificare turistică include organizarea de tururi tematice, ridicări cu balonul, organizarea de evenimente culturale, ateliere, evenimente gastronomice etc. Printre beneficiile pentru comunitate menţionăm conştientizarea importanţei patrimoniului construit, conservarea şi valorizarea resurselor comunităţii, cât şi crearea de facilităţi pentru evenimentele culturale.

Proiectul va genera şi avantaje economice, prin serviciile complementare. Antreprenorii vor putea produce şi comercializa produse locale, vor dezvolta infrastructuri pentru cazare şi masă pentru grupuri de participanţi la evenimente. În plus, crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi de completare a veniturilor va asigura viabilitatea localităţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Este Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă!
    Cui folosește reabilitarea unor case?
    „”Printre beneficiile pentru comunitate menţionăm conştientizarea importanţei patrimoniului construit, conservarea şi valorizarea resurselor comunităţii, cât şi crearea de facilităţi pentru evenimentele culturale.””
    CUI FOLOSEȘTE????
    „”Proiectul va genera şi avantaje economice, prin serviciile complementare. Antreprenorii vor putea produce şi comercializa produse locale, vor dezvolta infrastructuri pentru cazare şi masă pentru grupuri de participanţi la evenimente. În plus, crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi de completare a veniturilor va asigura viabilitatea localităţii””
    VA GENERA, VOR PUTEA, VOR DEZVOLTA, ….VA ASIGURA – VORBE GOALE, ZERO BARAT, BANI ARUNCAȚI PE FEREASTRĂ!!!!