G4Media.ro

OMS: În cazul gripei spaniole din 1918 a fost nevoie de doi…

sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

OMS: În cazul gripei spaniole din 1918 a fost nevoie de doi ani pentru a-i pune capăt. Pandemiei de Covid sperăm să-i punem capăt în mai puţin de doi ani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) își exprimă speranța ca pandemia de COVID-19 să fie mai scurtă decât gripa spaniolă din 1918 care a durat doi ani. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis că situația se va îmbunătăți dacă lumea se uneşte în căutarea unui vaccin și dacă reuşeşte – a relatat Reuters, conform Agerpres.

OMS a fost mereu prudentă în a avansa estimări privind durata pandemiei atâta timp cât nu există un vaccin cu eficienţă dovedită.

Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

„În situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum. Dar în acelaşi timp avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei. Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”, a declarat el în cadrul unei briefing de presă de la Geneva.

Șeful OMS a făcut apel la „unitate naţională” şi „solidaritate globală”.

„Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin”, a adăugat Tedros

Peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global, iar 793.382 de oameni au murit din cauza pandemiei, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Iar isi da urmasul lui Lucy cu parerea? Din cate tin minte el nu are nici o treaba cu medicina, mai degraba cu diversity hire, pe culoarea politica.

  2. „a transmis că situația se va îmbunătăți dacă lumea se uneşte în căutarea unui vaccin și dacă reuşeşte”

    De ce e asta sef la OMS? Ce-l recomanda? Ca e sluga lui Xi Jinping?

  3. De ce e asta șef la OMS. Citi ani de studii are, ce număr are la pantofi ….

  4. „Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”. Cum i s-a pus capăt, s-a descoperit vreun vaccin, s-a descoperit vreun tratament care au avut ca efect răpunere virusului ?!? Nu ! Omenirea a fost imunizată pe cale naturală, imunizare care a durat circa doi ani din cauza mobilității mai scăzute în acea perioada, războiul reprezentând un factor pozitiv în acest sens. „Specialiştii sunt de acord asupra faptului că sfârşitul pandemiei a avut loc în 1920, când societatea a reuşit să dezvolte aşa-numita „imunitate de turmă”, chiar dacă virusul nu a dispărut niciodată în totalitate.”

    • @lita bun si ce propui, sa se foloseasca aceeasi metoda in cazul sars-cov-2? ai idee cate victime a facut h1n1 in cei 2 ani? pai hai sa vedem (wiki):
      „Lasting from February 1918 to April 1920, it infected 500 million people–about a third of the world’s population at the time–in four successive waves. The death toll is typically estimated to have been somewhere between 17 million and 50 million, making it one of the deadliest pandemics in human history.”
      ei, ce spui, ar trebui sa lasam si virusul asta sa-si faca de cap, nu, ce conteaza cateva zeci sau sute de milioane de victime in cativa ani!

    • @lita
      Retine detaliul asta destul de semnificativ: 500M = „about a third”… Cam o treime din populatie.
      In conditiile in care mobilitatea era incomparabila cu ce da azi. Si populatia cam de 5 ori mai putin numeroasa.
      Deci poti sa inmultesti usor numarul imbolnavirilor cu 5 si cu rata deceselor sa zicem aceeasi si poti sa ai o evaluare a costurilor imunizarii de turma in milioane de morti.
      Evident, un calcul imprecis simplist, dar nimeni nu poate calcula cu virgula.
      Fara sa mai socotim efecte economice, sociale samd.
      Nu te sperie gandul asta cand te revolti ca esti obligat sa porti o amarata de masca si sa te speli mai des?

  5. In ultima suta de ani medicina nu a evoluat deloc?

    • John, medicina a evoluat enorm insa in batalia cu virusurile inca suntem pierzatori. Probabil mai e nevoie de inca 100 de ani.
      @doi daca nu-ti place sistemul medical actual, nu e nicio problema, ai optiunea vrajitoare, ghicitoare, etc.