G4Media.ro

O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindrom Down…

Sursa foto: Facebook Special Olympics Romania

O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindrom Down din Ministerul Muncii

Oana Rotar, o tânără în vârstă de 29 de ani, este primul angajat cu sindrom Down din Ministerul Muncii, anunță organizația Special Olympics Romania.

„Oana Rotar este prima tânără cu sindrom Down din România angajată la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Oana a fost angajată la cabinetul Secretarului de Stat, domnul Makkai Péter János din data de 6 aprilie 2021 și va lucra alături de echipa acestuia, formată din patru persoane. Oana are 29 de ani, este o persoană foarte dinamică și independentă. A căutat activ un nou loc de muncă și a făcut parte din grupul tinerilor Lideri Special Olympics care au intrat în programul Angajați, NU Asistați! Să îi urăm succes Oanei în aventura noului ei loc de muncă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a organizației.

Sursa foto: Facebook Special Olympics Romania

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Imi doresc foarte tare ca la orice loc de munca la stat ori privat criteriul principal de angajare sa fie competenta. Felicitari Oanei (si tuturor celorlalti) daca au ajuns acolo in baza acestui criteriu!

  2. Felicitari , Oana !

  3. Felicitari !

  4. Felicitari Oana si mult succes! Este extraordinara realizarea ta, multi oameni ar trebui sa invete cate ceva din asta…!

  5. Mult Succes 🤝
    Doamne Ajuta

  6. Felicitari Oana si mult succes!

  7. Mai avem din cand in cand si cate o veste buna legata de angajatii de la stat
    Felicitari !!!
    Poate se trezeste cineva sa inlocuiasca incompetenta cu competenta, indiferent de problemele de sanatate care pana la urma fiecare le are intr-o mica sau mai mare masura

  8. 🤗🤗🤗

  9. Sincer nu stiu cat de competenta o sa fie, dar cat timp aduce un aport pozitiv la locul de munca cred ca e un lucru bun avand in vedere situatia ei. Adica nu sunt adeptul sa o angajam doar ca are sindromul Down, daca o angajam trebuie sa se simta utila, sa simta ca are un rol.

  10. O știre minunata. Am o bucurie în suflet , de parcă eu as fi acela .
    Mult succes fata draga !

  11. V-ti putea încadra :)….la cum puuneți problema.
    La dvs., însă, e vorba despre un ”handicap” mult mai greu de compensat: lipsa empatiei.
    Ca sa rămân într-un registru eufemistic.
    Fără ”bugetari, ”handicapați ” sau nu, niciun stat nu poate funcționa pentru că statul face ceea ce nu face privatul întrucât nu ”iese” profitul.
    Problemele sistemului bugetar, altminteri destule și cronicizate, pot fi rezolvate de către oameni inteligenți care nu urăsc și nu disprețuiesc și care înțeleg inclusiv faptul că statul trebuie să plătească foarte bine (nu am priceput niciodată de ce problema este întotdeauna plata f. bună de la stat _acolo unde ea subzistă_, iar nu salariile încă modeste în suficiente locuri, din privat, deși salariații ar merita mult mai mult, dar, acolo, creșterea salariului, corelată cu eficiența, duce, e adevărat, la scăderea sau stagnarea profitului și asta displace extraordinar de mult) , pentru că, altminteri, nu va atrage resursa umană de valoare.
    Că nu o atrage nici în prezent, în foarte multe domenii, iarăși e o problemă care se poate rezolva foarte ușor: instituirea unor concursuri la nivel național_ nu lăsarea lor a se desfășura la nivel local sau regional, unde traficul de influență se poate face mult mai ușor_, cu cate 20-30 de seturi de subiecte, din care să fie tras la sorți, în ”ședință publică”, setul cu subiecte în dimineață concursului, măsuri draconice de supraveghere a celor din comisii (chir cu riscul limitării, temporare ,a unor drepturi ale acestora), eliminarea sau limitarea la maxim a extrem de subiectivelor interviuri ca metode de examinare, astfel încât să dispară, mai repede decât s-ar aștepta mulți, clientela și sentimentul că datorezi postul bunăvoinței nu știu cărui șef sau șefuleț.
    Și, neapărat, eliminată suprastructura extrem de stufoasă și ineficiență a mult prea numeroșilor șefi și șefuleți.
    Și ca să închei, căci m-am abătut prea mult de la subiect, generalizarea e concluzia omului sărac în resurse intelectuale.
    Altminteri, felicitări doamnei nou angajate . Cred că, de fapt, cu felicitările trebuia să încep:), dar m-a luat valul indignării, încă mă mai indignez….., deși am văzut și citit atât de des, mult prea des, spusele unor indivizii identici cu cel care, prin două cuvinte, definește o mentalitate: ghiolbanul sănătos.

  12. Exista un proverb care vi se potriveste – si dvs, si altora care posteaza comentarii in aceesi maniera limitata si incarcata de ura ca dvs: ” E mai bine sa taci si sa dai impresia de prost, dacat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu”.
    Stiu ca veti avea o reactie virulenta la raspunsul meu, o astept, dar e musai sa vi se atraga atentia ca, daca nu puteti privi o problema decat din pct dvs limitat de vedere, mai bine nu va exprimati parerea.
    Mult succes fetei in cauza!
    Incurajez si alti angajatori sa dea o sansa la o viata cat mai multor persoane defavorizate de soarta! Mai bine lor, decat unora sanatosi la trup si cu un caracter josnic si corupt!!

  13. Si pana aici, statul i-a purtat de grija, cat s-a putut. Poate s-ar fi putut mai mult, dar nu i-a fost nici ca in Congo.

    As vrea in schimb sa stiu ce fac pentru oamenii astia firmele bogate, mulgatoare de popor roman si alminteri foarte woke. Cati downieni lucreaza la ING Romania. de exemplu?

  14. Am citit cu desgust comentariul unuia numit Ion.
    Îmi exprim același dezgust pt G4 că a putut permite sa apara un asemenea text.
    Cred că cel care a admis un asemenea text sa beneficieze de cartonaș roșu . Pt asemenea derapaj nu poate fi invocată o minimă toleranță .

  15. Proasta idee! Foarte proasta. Niciodata nu trebuie angajata , undeva, o persoana mai inteligenta decit toti ăilalţi luati la un loc. Fiindca dupa o vreme stirneste invidii.