G4Media.ro

O tânără a aflat că are Lyme după șase luni de diagnostice…

Sursa foto: Turnul Sfatului

O tânără a aflat că are Lyme după șase luni de diagnostice greșite: de la epilepsie și probleme psihologice, la cancer: „Nu medicii cap de listă m-au ajutat, ci medicii care s-au implicat” / Medicii i-au recomandat să meargă la psihiatru

Timp de șase luni Teodora Rusea a fost diagnosticată greșit de medici din Sibiu, București și Cluj, perioadă în care starea ei de sănătate se înrăutățea. Acum are un diagnostic corect, boala Lyme și multe coinfecții, dar nu are un tratament, pentru că a devenit alergică sau face reacții adverse la orice medicament, relatează Turnul Sfatului povestea unei tinere care a întâlnit zeci de medici din ai multe centre din țară pentru a identifica boala de care suferă.

Calvarul ei a început în luna iunie a anului trecut când se pregătea de concediu.

„Dintr-o dată a început să-mi tremure mâna. Efectiv de parcă aș fi avut Parkinson, pentru că văzusem astfel de cazuri și le-am arătat colegelor mele. Ia uitați-vă felelor cum îmi face mâna! S-au uitat la mine, m-au întrebat dacă sunt bine și apoi a trecut. Am spus că e o lipsă de calciu. A doua zi, însă, au început și picioarele să tremure și mi s-a făcut și puțin rău. Am mers din nou pe ideea că este lipsă de calciu. A treia zi au început să-mi tremure și mâinile și picioarele și s-a dus totul într-o criză convulsivă. Atunci am chemat ambulanța”, povestește Todora.

Când au ajuns, cei de pe ambulanță i-au spus că este cu siguranță o criză epileptică și au dus-o direct la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

Fata a făcut tot posibilul ca în cel mai scurt timp să ajungă la un medic care este considerat a fi cel mai bun neurolog din Sibiu, pentru că piciorul a început să i se învinețească și era rece ca de mort.

Concluzia medicului a fost că fata are tulburare de conversie, diagnostic pe care l-a scris cu semnul întrebării pe hârtie. Cu alte cuvinte, medicul a ajuns la concluzia că Teodora își creează în capul ei semipareza, problema fiind una de natură psihologică.

Întregul articol poate fi citit în Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Nu cred ca eroii in alb ce au comandat incalcarile drepturilor omului in pandemie au dat diagnostice gresite!
    Fake news si trol rusesc platit in ruble!!!!!
    Minte fata asta!
    Nu-i adevarat!!!

    • Am eu o recomandare pentru cand te simti rau. Baba Liliana face minuni cu mixul de plante ale ei, vindeca orice boala. Lasa-i in pace pe astia in halate albe.

    • vaccinul e de vina nu ? lyme de la vaccin? asa e? toata lumea are lyme , pana si oftalmologii anti-vaccinisti si-ar fi dat seama de lyme ! sa lasam sistmeul imun , sa nu bagati cipuri si solzi … huooo …

      aveti, voi astia de la AUR-de-la-rusi, creier fix cat o gaina, sa mergeti sa va tratati la adevarata mama omida, ca atat e intelectul vostru

    • vaccinul e de vina nu ? lyme de la vaccin? asa e? toata lumea are lyme , pana si oftalmologii anti-vaccinisti si-ar fi dat seama de lyme ! sa lasam sistmeul imun , sa nu bagati cipuri si solzi … huooo …

    • @florin Andrei a avut nevoie de medic, si medicii au fost destul de profesionisti .. ca se poate mai bine .. nu incape discutie … DAR nici reforma nu vom face cu AUR-de-la-rusi sau cu PSDNLUDMR

    • @Florin Daca e asa, sper ca tu si familia ta cand o sa aveti probleme, sa nu apelati la doctori ca ei sunt macelari.

  2. Sistemul de sanatate, va si cel de justitie, protectie sociala etc, nu pot fi mai bune decat oamenii care le alcatuiesc.
    Asta e Romanika, bai!

  3. Sariti cu spagile sa le faceti lupa mare, dupa sa mictioneze cu bolta pe voi la 5000 de euro pe luna si sa va spuna ca ati dat prea putin.

  4. Sa citeasca si dr Rafila despre acest caz.Doctori care mai au 2 minute ptr pacient pentru ca tr sa plece la clinica privata,doctori care desi lucreaza in acelasi spital trimit pacientul de la unul la altul cand ar putea ei sa vina la patul bolnavului,doctori care nu vor sa isi puna mintea la contributie sa rezolve un caz atipic,doctori plini de autosuficienta.Acestia sunt cei care tin sistemul medical pe loc

  5. Interesant caz! in astfel de cazuri unde diagnost8cul nu este evident e absolut necesar suportul unei „inteligente artificiale”.
    simptomele ei atipice, cunoscute in alte parti ale lumii, ar fi fost accesibile unui program informatic intr-un timp extrem de redus.
    Altfel, chiar si unii medici de top au probleme cu identificarea bolii Lyme!

  6. Adevarul e ca dincolo de acest caz particular, boala Lyme si complicatiile ei ulterioare în faza diseminata tîrzie (neurologice, dermatologice etc) sînt greu de diagnosticat în general, nu numai în România. Ideal e sa fie diagnosticata cit mai devreme.

  7. google e mai bun ca 50% dintre medicii practicanti de la noi. unii dintre ei nu cunosc nici protocoalele cum trebuie, stai si le citesti tu dupa diagnostic si observi ca superficialitatea personalului medical e la ea acasa in spitalele romanesti!

  8. Nu e primul caz de care aud, in care doctorii nu reusesc sa diagnosticheze corect boala Lyme. Dar e ok, sunt convins ca ministerul poate furniza oricand o statistica sa demonstreze ca e totul in regula.

  9. E foarte trist, însă din păcate se poate nici măcar sa nu fie boala Lyme – diagnostic vândut cu ușurintă de mulți ca sa acopere multele zone gri – întunecate din medicina (si din cunoștințele lor), dar si domnișoara are nevoie de o certitudine de care sa se agațe…
    Păcat ca istoria asta se lasă cu o culpabilizare de aiurea a unor medici, fără sa vorbim de cei a căror atitudine chiar lasă de dorit. Dacă are nevoie de certitudine, oare are nevoie si de vinovați?

  10. Ar trebui citit tot articolul din ziarul sibian. La final este menționat contul și banca. A sesizat bine @Crest. Primul comentariu, adică 👏

  11. Cred ca nu trece comentariul anterior, inteleg de ce.
    Ar trebui sa caute informatii despre lectine, alimentele care contin aceste proteine ce se leaga de carbohidrati si efectul acestora asupra corpului in contextul starii infl amatorii in care se sfla corpul ei. Cautare in limba engleza si, fara teama ca nu intelege, articole free din reviste stiintifice, nutritie. Alimentatia corecta ar putea sa faca diferenta, in stadiul asta.

  12. Pare ok uzura la anvelopa. Cum arata? Arata in normele legale.