G4Media.ro

O comună din Sălaj cu 1700 de locuitori are sală de bowling,…

O comună din Sălaj cu 1700 de locuitori are sală de bowling, realizată printr-un proiect cu fonduri europene

O sală modernă de bowling, cu două piste şi sisteme automatizate de ridicare a jaloanelor şi returnare a bilelor, dar şi un sistem informatic ce permite înregistrarea utilizatorilor şi a punctajelor obţinute de aceştia, fost realizată, printr-un proiect cu finanţare europeană, de administraţia locală din comuna Camăr din județul Sălaj, care are circa 1700 de locuitori.

Conform precizărilor făcute pentru Agerpres de primarul comunei, Szabo Levente-Gyorgy, ideea unei săli de bowling a pornit de la existenţa în Camăr, în trecut, a unei săli de popice.

„Clădirea am realizat-o noi, cu bani de la bugetul local, iar dotarea s-a finanţat cu fonduri europene. Am considerat că, dacă am avut pistă de popice în localitate, exista deja o tradiţie în acest sport pe care ar fi bine să o păstrăm. Vechea clădire a popicăriei, neavând cine să o supravegheze, s-a distrus parţial. Am chemat specialişti şi ei au considerat că mai bine o demolăm şi construim o clădire nouă”, a declarat, marţi, primarul din Camăr.

Investiţia este finalizată şi va fi inaugurată la începutul lunii octombrie, atunci când se vor marca cei 700 de ani de atestare documentară pe care comuna îi împlineşte în acest an. Proiectul sălii de bowling este unul prin care administraţia locală încearcă să determine generaţiile tinere să rămână într-o comună care are toate facilităţile din mediul urban.

Măcar tinerii pe care-i avem să nu-i lăsăm să plece, să creăm locuri de muncă, să creăm condiţii ca la oraş. Avem toate utilităţile: apă, canal, internet de bandă largă, televiziune prin cablu. Chiar avem condiţii ca la oraş. (…) Pe mine mă încântă faptul că tinerii, cei care au plecat acum cinci-zece ani în străinătate şi s-au întors cu o maşină acasă, şi-au dat seama că maşina trebuie întreţinută şi pierd banii investind în ea. Acum, dacă se întorc acasă, îşi fac fundaţie pentru casă. Atâtea case noi ca în ultimii cinci ani nu s-au construit în 20 de ani în Camăr. Asta mă face să fiu optimist că tinerii, totuşi, vor rămâne acasă”, a consluzionat primarul comunei Camăr.

Sursa foto: pagina de Facebook a comunei Camăr

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Europenii știu?

  2. Astea chiar au glume in program

  3. BUCUREȘTIUL ÎNCĂ ARE STRĂZI NEASFALTATE IAR APĂ CĂLDUȚĂ ȘI CĂLDURĂ NUMAI VARA . Desigur de vină sunt mereu ..alți .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.