G4Media.ro

Modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, vândute în România. Protecția…

Sursa: Emerging Europe

Modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, vândute în România. Protecția Consumatorului: Sunt 32 de tipuri de măști, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăți

Există modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să fie puse în vânzare, avertizează directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, citat de Digi24.ro

El atrage atenția asupra capacității insuficiente de filtrare a unor tipuri de măști și avertizează că o cantitate excesivă de particule poate trece prin ele, sporind astfel riscul de infecție.

  • „ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.”, avertizează Paul Anghel.

Într-o intervenție la Digi24, președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a explicat că sunt 32 de tipuri de măști care nu au trecut testele europene privind calitatea.

„Măștile ar trebui să protejeze în proporție de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului. Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măști de protecție, dar ele nu asigură niciun fel de protecție.

Am găsit și noi aceste tipuri de măști. Sunt 32 de tipuri de măști, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăți. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea și efecte secundare, cum sunt alergiile.

Amenzile pentru un comerciant sunt de la 10.000 de lei în sus. Măștile neconforme au fost retrase de la comercializare temporar sau definitiv”, a explicat Eduardt Cozminschi.

Sursa: Digi24.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Cei de la ANPC sunt deștepți.. ca politicienii.. ne apara de ceea ce putem sa vedem si noi:… o masca de protectie stravezie.
    De ce nu ne dau asigurari ca fac masuratori periodice, in laboratoarele lor acreditate de BRML, ale produselor comercializate de tot felul de producatori/importatoti fantoma: dezinfectanti, uleiuri auto, produse alimentare.
    De ce nu vin cu propuneri publice de modificare a legislatiei in folosul consumatorilor – autorizatia de punere pe piata a produselor sa nu fie doar in raspunderea unui inconstient ci sa fie ei o a doua entitate care confirma rezultatele

  2. După ce multe firme românești au inceput sa cofecționeze măsti ,guvernul lui Kim Jonghannis importă măști din China și Turcia iar firmele românești stau cu ele pe stoc .Probabil cele din import au gaura sa-și bage Lucovid țigara sau paiul să soarbă ceva din pahar .La câți miniștri sunt avem 2 sărbătoriți în fiecare lună ,dar să -l cheme și pe Salam că fie tabloul complet .

  3. Era corecta o lista cu firmele care vand masti neconforme.
    Asa a ramas o prostie auncata de acest Cizminschi.
    Pe Rapex nu e nicio lista.
    Ar trebui sa demisioneze pentru ca induce o minciuna in public.
    Pe site Anpc nu găsesti nimic.
    Niste comunicate bizare!

  4. dispret total fata de cetateanul roman…rusine guvern ! rusine presedinte!
    si ne mai intrebam de ce spitaleel sunt focare de infectii…nici un guvern de dupa *90 nu au pus pret pe cetatean si pe siguranta lui, toti au vrut sa-l transforme in sclav, contribuabil corect la buget pt furat, copiii lui au plecat cat au vazut cu ochii, acum aceasta nenorocire planetara l-a nenorocit pe termen lung….mai putem avea speranta?!

  5. In criza au fost admise bandanele iar ANPC constata măști neconforme.

    • Corect. HOAX-ul prinde cel mai bine la prostime ca sa caste gura la tine.
      Du-te tu cu un inel de aur cumparat cu factura de la un comerciant si roaga-i pe ANPC-isti sa-ti certifice calitatea lui de 18 carate pe motiv ca … ca nimeni altcineva nu vrea sa investigheze comerciantul.
      O sa-ti spuna ca sa investighezi pe banii tai… nu ai lor. Ca ai lor sunt pentru ei… cand au ei chef