G4Media.ro

VIDEO Gilda Music Lounge de pe Lipscani, în centrul vechi al Capitalei,…

sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

VIDEO Gilda Music Lounge de pe Lipscani, în centrul vechi al Capitalei, a fost amendată cu 25.000 de lei și închisă temporar de Protecția Consumatorului

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis temporar Gilda Music Lounge din Bucureşti după ce au găsit mai multe nereguli, printre care mizerie, produse alimentare fără elemente de identificare şi materii prime expirate. De asemenea, localul a fost amendat cu 25.000 de lei, transmite News.ro.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune de control la Gilda Music Lounge, din Centrul Vechi al Capitalei, aflată în administrarea SC Gilda Events SRL (Str. Lipscani, nr. 53).

„Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară, pentru că artiştii se pregătesc printre alimente şi un miros apăsat de mâncare. Este visul oricărui balerin sau actor să se simtă «gătit», numai că aici nu vorbim de ţinută. Am transformat totul într-o ciulama, iar în spatele acesteia se află nu bucătari pricepuţi, ci sforari”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În urma controlului, echipele ANPC au descoperit mai multe abateri: folosirea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită; schimbarea stării termice a produselor în mod neautorizat (congelare lentă); folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate; condiţii igienico-sanitare precare: paviment, pereţi şi tavan cu zone deteriorate şi neigienizate.

De asemenea, alte nereguli au fost: utilizarea unor spaţii de depozitare necorespunzătoare; folosirea unei maşini de gheaţă cu zone ruginite şi neigienizate; utilizarea bureţilor din sârmă la igienizarea vaselor şi ustensilelor de bucătărie; folosirea unor vase şi ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură; utilizarea de recipiente pentru depozitarea deşeurilor menajere fără a fi prevăzute cu capace de protecţie.

Comisarii ANPC au amendat unitatea cu 25.000 de lei, au decis oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe. Ei au mai hotărât şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere definitivă a unităţii.

“Ţinînd cont că spaţiile de depozitare ale restaurantului se învecinează cu cele de lucru ale Teatrului Rapsodia (vestiare, săli de repetiţie, curs), în clădirea căruia funcţionează «Gilda Music Lounge», şi că, la repetiţii se aflau, în momentul controlului, grupuri de copii, verificările continuă şi la teatru”, au precizat reprezentanţii ANPC.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...