G4Media.ro

Ministrul Educaţiei anunţă că 68% dintre şcoli încep de luni cursurile cu…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei anunţă că 68% dintre şcoli încep de luni cursurile cu prezenţă fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, că 68% dintre şcoli încep cursurile cu prezenţă fizică, pe primele locuri aflându-se judeţele Dolj, Vâlcea şi Dâmboviţa, relatează News.ro

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la postul B1 Tv, că acest criteriu, ca 60% din personalul din învăţământ să fie vaccinat pentru reluarea cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor, este o formulă de compromis cu multe neajunsuri.
Trebuie să găsim un criteriu de departajare între cele care pot funcţiona cu prezenţă fizică. Faptul că s-a introdus rata de vaccinare alături de toate celelalte condiţii de reglementare, reguli de protecţie sanitară, a fost introdus în ideea creării unui mediu cât se poate de sigur pentru elevi în şcoală şi în ideea unei protecţii cât se poate de bune a profesorilor din şcoli. (…) Este o formulă de compromis cu foarte multe neajunsuri, dar trebuia găsit un criteriu. Acest criteriu a avut în vedere mediul sigur pentru copii. S-a plecat de la OMS care a propus 70% rată de vaccinare pentru a asigura imunizarea de grup. S-a luat în considerare 60% rată de vaccinare fără a se ţine cont de persoanele care au trecut prin boală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
El a precizat că 68% dintre şcoli vor începe luni cursurile cu prezenţă fizică.
“68% din şcolile României încep cu prezenţă fizică. Defalcat pe judeţe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea şi Dâmboviţa – 85%. (…) De luni, vom verifica cu echipe de control în toată ţara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în şcoli prin echipe de control”, a explicat ministrul Educaţiei.
În urmă cu o săptămână, 54% dintre școli aveau o rată de vaccinare în rândul personalului de peste 60%.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Sunt licee, care au peste 60% profesori vaccinati insa, consiliile de administratie au impus online-vezi Sv , Is, Bh

    • Doar suntem o tara de oameni cu scoala, care stiu ca tinerii trebuie sa stea acasa in pat, sa fie paziti de toate relele.

    • si Buzau si care e problema in conditiile in care stau cu masinile in curtea spitalului conectati la oxigen. Macar sunt toate online nu situatii unde in acelasi oras unii merg, unii nu, desi elevii(ma rog, o parte) au facut ce a tinut de ei si s-au vaccinat. Trebuia pastrat criteriul incidentei, dar daca iohanis a zis asa acum toti lacheii sar sa implementeze. Nu mai e netul prost la tara acum.

    • Deocamdata, la 30% vaccinare, scoala on-line inseamna vieti salvate.
      Cu rata de infectare mare, decizia corecta este on-line.
      Restul e can-can.

  2. Individul nu are nicio justificare științifică pentru decizia politică așa zisă penwlistă.

  3. Singurul criteriu corect este incidenta cazurilor in localitatea respectiva.
    Al doilea criteriu corect ar fi rata vaccinării părinților elevilor din fiecare scoala. Elevii sunt sute sau peste 1000 in școală, profesori doar cateva zeci.
    Dar pentru obiectivitate trebuie un ministru inteligent si care se sfătuiește cu epidemiologii, nu ii calcă in picioare.

    • De acord 100%.
      Problema e că, la cati sosoci avem, s-ar putea sa așteptăm mult și bine până să înceapă școala fizic, care e extrem de importanta pentru cei mici, clasele 0 și 1, care au nevoie de prezența fizică a învățătoarei.
      Ce facem? Renunțăm la serviciu?

    • Corect ce zici, as vrea tot personalul din scoala vaccinat cat si parintii care vor sa aiba copii la scoala, vor sosoceala sa fie babysitters…

  4. Am mai.scris, dar nu.mi-au luat comentariul, poate era prea lung! :)))
    1) Rata de incidență de luat in calcul, nu procent vaccinare profesori (discriminare zic Sindicatele, dar nu le ascultă nimeni). In nicio alta profesie nu am auzit de acest criteriu
    2) Info incomplete: spun ca C.A (consiliu de administrație) decide online ai anunta inspectoratele. Nu este așa: școala C.A. a votat online, I.S.M.B. a zis ca marți după amiază are C.A. si anunță dacă aprobă!!!! Cine mai aprobă,după ce te vede 2 zile fizic?
    3) 1 an școlar si X luni au pus profesorii si elevii pe adaptare rapidă, presantă și stresantă pt predare online și acum dai vacanță forțată pt 2 săptămâni in care consideri ca e ineficientă această predare online??? Ai văzut doar când ți-a picat net la o videoconferință? Păi…nu ai trăit ca părinte toate neajunsurile ei, până acum? (P.S. Dificil pt profii care au copii de senatori, parlamentari si miniștrii care nu ascultă de la cei implicați direct -elevi, prof., părinți- și sunt și snobi sau parveniți, de amenință cu ce pot face ei de unde sunt ajunși..pt o scurtă perioadă )
    4) Școală cu prezență fizică, dar deplasare limitată? Când decesele, internările si infectările sunt în toi și suntem și „idioții Europei”??
    5) Din păturile sociale infime vă scoateți bani? Neplata pt parintii care ar fi stat acasă dacă era școala online si concedii ale profesorilor