G4Media.ro

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 6 din București vor fi ridicate. Cât…

Foto: G4Media.ro

Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 6 din București vor fi ridicate. Cât vor plăti proprietarii

Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Sectorului 6, înainte de a intra la vot într-o ședință a Consiliului Local, transmite Agerpres.

Conform acestuia, pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport;
– 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Pentru activitatea de ridicare şi transport a vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep, de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe:

– 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
– 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Acţiunea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar și a celor abandonate va fi realizată de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6.

Activităţile de ridicare vor fi desfăşurate numai la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, în prezenţa agenţilor constatatori. (Foto: G4Media.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Nu așa ne vom civiliza! Cu „picatura”.
    Sa modifice legea – la ITP sa fie obligatoriu sa achiți eventualele amenzi pe care le ai.

    • Pai ce treaba are itp cu fiscu’?
      Asa poate sa te oblige sa ti platesti amenzile si cand te duci dupa o reteta la medicul de familie!
      Mai aveti si alte idei?

    • Evident, eu am scris in așa fel încât din raspunsul tău să deduc ceva.

    • Complicat. Amenzile sunt la primarii, ITP la registrul auto si service-ul auto care iti face ITP-ul este privat. Oricum, ar fi inutil. Nu se dau amenzi pentru parcare neregulamentara daca soferul nu este la masina.

    • la impozitul pe masina sa fie amenzile.
      dar cum adica nu se dau amenzi daca nu esti la masina???? ca ce chestie? in toata europa se dau. la noi de ce nu? ce, trebuie neaparat sa te certi cu toti tampitii? ca asta se intampla daca le dai amenda doar cand sunt de fata. eventual sa le ceri si voie.

  2. Deci uite ca au gasit si bani de parcari: din amenzile date de prosti… pe ce baza se ridica amenzile daca parcari nu sunt? Parca era vorba ca intai parcari si dupa aia ridicari… usor, usor… usere isi arata adevarata fatza…
    Nu e cumva un abuz aceasta ridicare in contextul in care NU sunt parcari suficiente in oras?
    Dar aia care vin in sectorul 6 si au „imigrat” de prin alte localitati, ce vor face? Cati sunt cu numere de alte localitati si parcheaza prin sectorul 6?

    • Abuzul e asupra pietonilor. Masini pe trecere de pieton masini la doua randuri pe trotuar si tot asa. Nu scrie nicaieri in lege ca ai voie sa parchezi asa. Da e o problema cu parcarile. Dar asta nu justifica parcari pe trecerile de pietoni sau blocand cai de acces.

    • Parcarea oriunde nu este un drept. Prin reducere la absurd, daca masinile ar deveni atat de ieftine cat sa poata avea fiecare una, unde am ajunge? Ca doar nu avem unde sa construim parcari pentru toate?

      Ca sofer, ma pun in pericol masinile parcate pe scuar, sau la iesirea din alei laterale, pentru ca nu am vizibilitate. Ca parinte, nu inteleg de ce trebuie sa pazesc copiii chiar si pe trotuar, unde soferii au pretentia sa le fac loc, ca se duc spre locul de parcare… de pe trotuar.

      Pur si simplu sunt prea multe masini. Daca nu exista niciun cost suplimentar (amenzi, impozite), ele se vor inmulti. E logic.

    • Usurel @ciordeala cu USR(+) ca sectorul 6 este la pnl! Nu ca nu as fi de acord cu asta ca daca nu s-ar aplica asta am avea toti loc de parcat dar n-am mai avea pe unde sa circulam…

  3. Daca ramane la aprecierea politiei comunitare ne ducem in urma cu 50 de ani.

  4. Ridicarea mașinilor este cea mai mare escrocherie! In tarile civilizate se ridică doar mașinile care blochează căile de acces sau o banda din arterele principale. Restul sunt amendați pentru neplata parcării sau parcare neregulamentară. Ocazional se mai blochează sa rotile.
    Noi in Romania suntem mai jmecheri/jepcari și le ridicam direct …

    • pai daca e parcata pe stationare interzisa e bine?

    • In tarile civilizate, cetatenii platesc amenzile. In romanika cetatenii nu platesc pentru ca in buletin apare o alta adresa, sau se sterg cu amenda la cur si nimeni nu ii urmareste.

    • Complet fals! In majoritatea tarilor civilizate, in special in Europa, te amandeaza si o ridica instant. Mananci rahat !

    • probabil din cauza ca suntem asa smecheri nu ridica nimeni nimic si se parcheaza in bataie de joc pe avarii oriunde si oricand. ce sa zic, au anuntat o masura de bun simt si s-a simtit el lezat si a mai si dat exemple mincinoase. in europa ramai fara ea rapid, si nu vrei sa stii ce taxe sunt acolo. aici e nimic.

  5. Resurse materiale si timp puse la bataie de oameni cu bun simt pentru a inlatura efectele produse de actiunile celor fara bun simt .
    O lume mai buna se construieste dovedint toi bun simt ; nu numai unii ….

  6. Însăși legea care a fost promulgată în iulie se poate considera abuzivă pentru că definește ca fiind abandonată sau fără stăpân o mașină care ARE PROPRIETAR CARE PLĂTEȘTE IMPOZIT PENTRU ACEASTA .NU EXISTĂ O DOVADĂ CLARĂ CĂ O MASINĂ A STAT 6 LUNI PE DOMENIUL PUBLIC ,CHIAR DACĂ NU S-A MAI FĂCUT DE MULT TIMP ITP-ul .Dovada ar exista dacă se dă o somație și peste 6 LUNI mașina ar fi în același loc ,nu să fie ridicată pe baza unei presupuneri și nici să se dea o amendă exagerată daca6este ridicată de pe un loc regulamentar .
    Oare se va ajunge ,dacă nu locuiești o perioadă în apartament , neplătind cheltuielile de întreținere, să îți confiște Primăria casa pentru că ai abndonat-o ?

    • Chiar daca nu locuiesti in apartament exista cheltuieli de intretinere reduse pe care trebuie sa le platesti. Faptul ca un locatar nu le plateste se rasfringe asupra celorlalti din asociatie care trebuie sa acopere facturile in locul rauplatnicului.
      La fel este si cu masinile abandonate. Cutia de conserve abandonata ruginita si plina de praf este un factor de poluare care ii afecteaza pe ceilalti. Plus faptul ca ocupa un loc in care ar putea parca altcineva.
      Legea nu este abuziva. Daca vrei sa vorbesti de lege abuziva si neconstitutionala atunci poti sa spui de legea asociatiilor de proprietari care te obliga sa te asociezi cu altii deoarece unii furnizori de utilitati nu s-au obosit sa gaseasca posibilitati de contorizare pentru a incheia contracte individuale. Asta pentru ca tot ai dat exemplul locatarului la bloc.

  7. Decizia trebuie aplicata in toate sectoarele, gibonii si neamurile de manivela care vor sa blocheze in continuare intrari si trotuare trebuie arsi la buzunar fara mila. Parcarile de la Pta Unirii, Universitatii – Inter si Cocor sunt goale pentru ca gibonul face economie la pasi si vrea sa coboare direct in restaurant din tancul lui nesimtit coclit.

  8. La fel au reactionat si chioscarii si fumatorii. Domne’ facem omor daca ne daramati cosmeliile, frate ce-i asta sa nu am voie sa fumez in restaurant si in spatiu’ public, domne’ nu sunt parcari.
    Azi maine apar si altiii cu Domne’ n-am casa, vreau sa-mi construiesc in Cismigiu una, am vazut ca e liber.

  9. Problema este aglomeratia din zonele de centru ale oraselor. Au fost construite multe cladiri in aceste zone , fiindca existau retelele de apa, canalizare, gaze, energie si caile de acces, iar preturile locuintelor sunt foarte mari, deci afacerile imobiliare sunt mult mai profitabile decat la periferie.

  10. Numai in Timisoara nu se poate, la noi bate vintul.

  11. Atunci cand doresti inmatricularea unei masini :
    – sa faci dovada ca ai asigurat loc de parcare rezidentiala;
    Daca vrei sa-ti faci cumparaturi la piata:
    -sa fii pregatit de achitarea amenzii, a taxei de ridicare si transport (oricat vei incerca, tot nu vei reusi sa gasesti loc la Drumul taberii, Gorjului, Veteranilor …;

  12. Dl. Ciuciu (Ciucu) sa faca mai intai parcari si sa starpeasca coruptia de la ADP,da putem lua loc de parcare fara spaga. Atribuirea onlinr este o facatura marca PSD, cu girul PNL. Nu stii al catelea esti la rand, doar primesti e-mail ca nu sunt locuri. Eu am plicat cand erau 2 lociri diaponibile si am primit e-mail ca nu sunt. Spagarii de la ADP lucreaza pentru ei, nu pentru cetateni. Sper ca PNL si PSD sa dispara de pe scena politica la urmatoarele alegeri. Sunt niste incompetenti fara margini