G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Altă coaliţie, alianţă din 2025, nu se poate creiona decât…

sursa foto: Facebook,Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: Altă coaliţie, alianţă din 2025, nu se poate creiona decât în jurul PSD şi al PNL

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, în actualul context politic, nu se poate creiona altă coaliţie, din 2025, decât în jurul Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal, relatează News.ro

„Cum ar fi arătat România în acest moment fără să existe o stabilitate politică? Da, sunt unul dintre aceia care consideră că în acest moment arătăm românilor calea corectă, aceea de stabilitate politică. Uitaţi-vă la tot eşichierul politic şi veţi vedea că altă coaliţie, alianţă din 2025 nu se poate creiona decât în jurul Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal, adversarii tradiţionali ai Partidului Social Democrat, cum şi noi suntem adversarii tradiţionali ai Partidului Naţional Liberal. Acestea sunt vremurile! Trebuie să ne adaptăm vremurilor prin care trecem, nu pentru interesul nostru propriu, nu pentru interesul nostru de partid, pentru interesul românilor şi al României”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă, în judeţul Harghita.

Premierul a mai precizat că cei aflaţi la guvernare au obligaţia să asigure stabilitatea ţării şi dezvoltarea comunităţilor.

„Nu poţi guverna în scandal, în haos. Nu poţi guverna de pe Facebook făcând live-uri prin Parlament sau pe stradă sau în Guvern. Aceste lucruri sunt trecătoare”, a mai spus Ciolacu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. de ce oare tine neaparat sa ne spuna asta?

  2. Cele cinci legi fundamentale ale prostiei umane formulate de istoricul Carlo Maria Cipolla.
    ………..
    – 1) Este imposibil de estimat numărul proştilor în circulaţie(corect, la noi variază de la o alegere la alta😏).
    – 2) Prostia unui individ este independentă de alte caracteristici ale persoanei, inclusiv a statutului social, bogăţiei, rasei, sexului sau religiei(suntem convinşi că voi credeţi că politicienii sunt excluşi😏).
    – 3) De obicei, prostul produce multe prejudicii grupului din care face parte, inclusiv lui, fără a avea ceva de câştigat(ce seamănă cu tot ce fac ăştia acuma pe la guvernare😏).
    – 4) Oamenii deştepţi subestimează mereu potenţialul distrugător al proştilor, uitând experienţele anterioare, asociindu-se cu ei şi plătind acelaşi preţ sau mai mare(este evident că din cauza memoriei scurte, asfel nu am înţelege ce i-ar motiva să fie consecvenţi😏).
    – 5) Prostul este cel mai periculos animal al planetei(pe voi nu vă sperie că tot ăştia vor ajunge în următoarea guvernare?😏).

  3. Să facem puţin de cultură
    ………..
    Dietrich Bonhoeffer în afară de scrierile sale teologice a devenit cunoscut și pentru rezistența în fața dictaturii naziste. A început să mediteze asupra fenomenelor ce se petreceau în Germania acelor timpuri, concluzia sa fiind că țara care odată aparținea poeților și gânditorilor s-a transformat într-o nație de l/a/ș/i, e/s/c/r/o/c/i și c/r/i/m/i/n/a/l/i, că rădăcina problemei nu era răutatea ci prostia. În celebrele sale scrisori redactate în închisoare, Bonhoeffer argumenta că prostia este un dușman mai periculos al binelui în comparație cu răutatea: „Se poate protesta împotriva răului; acesta poate fi demascat și împiedicat prin folosirea forței, pe când împotriva prostiei suntem lipsiți de apărare. Nici protestele, nici folosirea forței nu au sorți de izbândă în acest caz. Argumentele nu ating urechile surde”. Astfel, informațiile dovedite care contrazic prejudecățile unei persoane stupide sunt pur și simplu date la o parte, respinse sub pretextul că sunt lipsite de importanță sau întâmplătoare. Potrivit teologului, în aceste momente „persoana proastă” – mulțumită de sine și ușor de iritat – devine periculoasă, trecând deseori la atac. Din acest motiv oamenii proști trebuie tratați cu mai multă prudență decât cei cu intenții rele. În plus Bonhoeffer considera că dacă vrem să știm cum să învingem prostia, trebuie să încercăm să îi înțelegem natura.

    În acest context, Dietrich Bonhoeffer argumenta că prostia nu este în esență un defect intelectual ci unul moral, deoarece există ființe umane remarcabil de agile din punct de vedere intelectual care totuși pot fi considerate proaste, stupide – pe când altele nu sunt deloc remarcabile din punct de vedere intelectual însă nici nu pot fi considerate stupide. Drept urmare prostia nu este un defect înnăscut – din contră, oamenii devin proști sau permit ca acest lucru să li se întâmple. În opinia teologului german, oamenii care trăiesc singuri par să manifeste mai rar defectul prostiei în comparație cu indivizii care trăiesc în grupuri – în concluzie prostia este într-o mai mică măsură o problemă psihologică, fiind mai degrabă una sociologică. Bonhoeffer nu a trecut cu vederea nici relația dintre prostie și putere, acesta fiind de părere că orice ascensiune a puterii, fie ea de natură politică sau religioasă, infectează o mare parte a omenirii cu prostie. Acest principiu pare a funcționa asemenea unei legi socio-psihologice potrivit căreia puterea unuia are nevoie de prostia celuilalt. Iată cum își explica teologul acest proces: „Capacități umane precum intelectul nu eșuează brusc, ci pare că sub impactul copleșitor al puterii în creștere, oamenii sunt privați de independența lor interioară și renunță, mai mult sau mai puțin conștient, la o poziție autonomă”.

    Şi-a dus mai departe teoria susținând că persoanele proaste sunt deseori și încăpățânate, nefiind însă și independente. Într-o conversație cu o astfel de persoană, teologul precizează că avem deseori impresia că nu interacționăm deloc cu persoana în sine, ci cu slogane sau lozinci care au pus stăpânire pe aceasta. Persoana în cauză pare a fi vrăjită, orbită și agresată în însăși ființa sa. Devenind astfel o unealtă fără minte, persoana stupidă va fi capabilă de orice rău deoarece nu poate să vadă și să înțeleagă că ceva este rău. Dietrich Bonhoeffer a oferit și o soluție la acest tip de prostie, precizând că numai un act de eliberare poate învinge prostia – o eliberare internă autentică devine posibilă doar atunci când a fost precedată de o eliberare externă – până atunci, trebuie să renunțăm la orice încercare de a convinge o persoană stupidă.

    Dietrich Bonhoeffer făcea apel la responsabilitate astfel: „Acțiunea nu izvorăște din gândire, ci din disponibilitatea pentru responsabilitate. Testul suprem al unei societăți morale este tipul de lume pe care o lasă copiilor săi”.
    ………..
    V-aţi uitat în ultima perioadă la societatea voastră?…..Nu aţi observat nimica?…..Mai credeţi că prostul nu este cel mai periculos animal al planetei?…..Vi se mai pare că este indiferent să nu ieşiţi la vot şi să lăsaţi proştii să aleagă pentru voi?

  4. „muream de foame și de frig”…… 🙂 tacamuri?”acum nu le putem cumpăra” ai incercat sa muncesti?