G4Media.ro

Luna Iulie, 2021, cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra, arată Agenţia…

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Luna Iulie, 2021, cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra, arată Agenţia naţională oceanică şi atmosferică din SUA

Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra, a anunţat vineri Agenţia naţională oceanică şi atmosferică (NOAA) din SUA, subliniind rolul schimbării climatice în acest nou record, relatează AFP.

„Aici, primul loc este cel mai rău”, a declarat într-un comunicat şeful NOAA, Rick Spinrad. „Luna iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna ceaIUli mai caldă înregistrată vreodată”. a adăugat el.

„Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care schimbarea climatică a plasat globul”, a adăugat el.

Temperatura globală la suprafaţa planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius faţă de precedenta lună iulie cea mai caldă, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 şi 2020).

Înregistrările privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat NOAA.

Serviciul european Copernicus privind schimbarea climatică (C3S) a estimat la rândul său săptămâna trecută că luna iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată pe Terra. Este însă un lucru frecvent ca raportările agenţiile să prezinte mici diferenţe în datele lor, relatează Agerpres.

Foto: InquamPhotos / George Călin

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Terminati cu tampeniile!
    A fost o vreme cand media temperaturilor era cu vreo 5 grade mai mare si ma jur ca atunci nu erau motoare diesel.

    • Da, dar atunci nu erau termometre care sa o înregistreze, in articol este vorba despre temperaturi „înregistrate”. Cert e ca in ultimii 140.000 de ani n-a mai fost atât de cald pe Terra.

      Rasa umana (homo sapiens) are vreo 300.000 ani vechime, dar doar in ultimii 13.000 am început sa construim așezări, sa facem agricultura, etc. Pana atunci umblam brambura ca animalele, si nu era un capăt de tara daca venea o furtuna. Stăteam frumos la pestera, pana trecea, cine apuca. Cine nu, ghinion.

      Acum e mai complicat, ca se lasa cu recolte, case si mașini distruse, si parca ne pasa mai mult cand mor oamenii înecați de inundații. Cert este ca aceasta încălzire globala are costuri foarte mari, si a lupta împotriva ei este mai ieftin, deci e ilogic sa nu facem asta.

    • @Vlad. Să admitem ca Terra n-a mai văzut așa călduri în viața ei… Bun, omul e responsabil și trebuie să ia măsuri drastice. La ce renunți? Mașină -inclusiv electrică, că și aia poluează ca să fie produsă? Telefon? Zboruri cu avionul? Vacanțe? Electrocasnice? Detergenți? Dacă aruncăm gunoiul selectiv dar ne plimbăm cu avionul în city-break-uri nu se cheamă că suntem ipocriți? Sunt o grămadă de țări în curs de dezvoltare, și oamenii ăia își doresc nivelul de trai al țărilor avansate, se va polua și mai mult, ce faci, le interzici să-și ia mașină de spălat? Suntem ipocriți dacă susținem că putem opri poluarea. Degeaba cumpărăm mașini și trotinete electrice, panouri solare etc fabricarea lor poluează enorm.

  2. Omenirea nu meritā să continue, e o adunătură de sălbatici inconştienţi.

  3. Ar trebui sa ne intoarcem la saracie, saracia aceea din anii 60-80: te duceai la alimentara si erai servit la galantar, la inceputul perioadei cel putin cu sunca de Praga, branza telemea de Braila, invelite frumos in hartie cerata, nu infinitele pachete de plastic de acum. Cumparai cat vroiai. Apa de la robinet era buna. Puteai sa cumperi si icre de Manciuria si carne si peste. La scoala duceai ziare si hartie. Strazile erau spalate vara si se plantau copacii pe care azi primariile ii taie. Mda, apoi a venit si mai saracia si salamul a devenit cu soia, cafeaua cu cicoare, painea mai neagra. Carnea a disparut. Precis ce mananca azi cei ce vor sa manance sanatos. Cativa acolo, restul la gratare si carnati prin poienile patriei. Centrul vechi era intretinut, casele vopsite, strazile pietruite, nu mi-aduc aminte de daramaturi. Cismigiul si Herastraul erau bijuterii la fel si Gradina Botanica. Mergeam in tabere si invatam sa nu lasam gunoi dupa noi. La scoala curatenie in clase si la toalete. Concluzia este ca ceva, acum nu merge cum trebuie. Poate era mai bine sa fim saraci, poate ar fi bine ca tarile sarace sa nu ajunga ca noi asa in vartejul consumismului si aruncatului de mancare? De haine. A produsului de plastice ce ajung apoi in rauri si mari? In fine, tot saraci suntem in medie, unii foarte bogati si altii ff saraci dar si mai putin educati. Si ne lasam condusi de mafioti pentru care doar ”familia” (lor) conteaza. Curat mestesug de desfiintat o tara.

  4. Mă bucur să aflu că se înregistrează temperaturile pe Terra de când s-a format planeta, astfel că știm cu precizie că luna iulie 2021 a fost cea mai călduroasă!

  5. Apaprod-ul rezistă fără apă minerală…ce lege…ce antidot…ce măsuri, beți de la robinet sclavilor, să „facem economie” cum spunea ,mai deunăzi,un sclav de acolo cu nume de ren.