G4Media.ro

Ludovic Orban, despre Legea consumatorului vulnerabil: O prioritate a guvernării pe care…

sursa foto: Pixabay

Ludovic Orban, despre Legea consumatorului vulnerabil: O prioritate a guvernării pe care am condus-o, când am pregătit acest mecanism/ Un ajutor esențial pentru 500.0000 de gospodării din România

Ludovic Orban a transmis, printr-un mesaj publicat marți seară pe Facebook, că legea consumatorului vulnerabil va ajuta peste 500.000 de familii din România și că acest proiect legislativ a fost ”o prioritate pentru PNL”.
Președintele Camerei Deputaților a mai adăugat că bazele legii consumatorului vulnerabil au fost puse în perioada în care Orban era premierul țării, iar prevederile legii se vor aplica de la 1 noiembrie pentru a acoperi întregul sezon rece:
  • ”Tocmai am adoptat în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, Legea consumatorului vulnerabil. Urmează promulgarea acestui act normativ care va oferi un ajutor esențial pentru peste 500.000 de gospodării din România. Prevederile acestei legi se vor aplica de la 1 noiembrie, astfel încât cei care au nevoie de acest sprijin în perioada sezonului rece, pentru încălzire, să poată beneficia de această măsură. În funcție de veniturile persoanelor va fi acordată o compensare financiară, care să țină cont de tipul de încălzire folosit pentru fiecare gospodărie în parte. Această lege a fost o prioritate pentru Partidul Național Liberal, încă din perioada guvernării pe care am condus-o când am solicitat pregătirea acestui mecanism necesar pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili în fața unei eventuale creșteri de prețuri la energie”.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Alta făptură minunata și de vaza a PNL !!!
    Cd ai liberalizat piața energiei de ce nu ai dat drumul la aceasta lege cu consumatorul vulnerabil?!
    Zi betivane, ai uitat….?!

    • Cine se mai gandeste la consumatorul vulnerabil cand bea whisky si fumeaza trabuc. Nici nu pot sa isi inchipuie politicienii ce inseamna sa fii consumator vulnerabil.

    • @nica
      În afară de asta nici USR-ului nu i-a păsat câtuși de puțin de consumatorul vulnerabil. I-a durut undeva.

  2. Între două beții se trezi și Șică mandolină bețivul țării, parcă îl ascultă cineva. De când a intrat la guvernare se gândește el la consumatorii vulnerabili. Câtă nesimțire zace in el , se miră de ce 75 % din electorat nu vine la vot , uite dă aia.

  3. Bai manca-v-as gurita voastra, Romania atat inseamna pentru voi, 500 de mii de suflete? Pai ce faceti cu restul oamenilor, cei care sustin si ei bugetul si din care multi sunt foarte aproape de conditia celor categorisiti vulnerabili? Pe noi ne f…ti cum vreti ca mai trebuie si cineva sa va sustina nivelul de trai, larvelor nesatule! Auzi la ei, au rezolvat-o iatna asta, dar pentru vreo 3% din populatie, atat.

    • Pai fac măi, de ce ești așa de rau? Uite, amanta lui Stolojan va mări taxele pe muncă si va micșora pensiile mici pentru a da pensii speciale la primari, mărind astfel lista de pensii speciale pe timpul guvernării lor!

  4. cele doua categorii : bugetari privilegiati( politicieni, administratori si altii la fel) si „consumatori vulnerabili” au fost create de pesedei, care au marit mereu decalajul intre cei bogati si nevoiasi, prin cresterile de salarii in procente , care ii avantajeaza foarte mult pe cei cu salarii mari, si prin raportul 12:1 intre salariile cele mai mari si ale amaratilor( 12:1, adica unii privilegiati castiga intr-o luna cat amaratii in 12 luni=1an de munca ) .Calculati singuri cat castiga un politician intr-un mandat sau o familie de politicieni, daca ambii parteneri au functii politice sau in administratie, fata de o fmilie cu un singur salariu, uneori si acel castig instabil ). Raportul arata nu numai un decalaj mare intre bugetari si angajatii in sect. particular , ci si faptul ca munca productiva ajunge sa devina nerentabila, comparativ cu activitatile bugetarilor cu salarii foarte mari.