G4Media.ro

La cererea deputatului PSD Laura Vicol-Ciorbă, Agenția de Integritate i-a blurat, în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

La cererea deputatului PSD Laura Vicol-Ciorbă, Agenția de Integritate i-a blurat, în declarația de avere, suma de 25,3 milioane de lei încasată de soț dintr-o misterioasă tranzacție cu părți sociale

Suma de 25.380.992 lei (aprox 5 milioane de euro) încasată anul trecut, dintr-o afacere cu părți sociale, de către Vladimir Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Ciorbă-Vicol, a fost blurată în declarația de avere a acesteia de pe site-ul Camerei Deputaților și Agenției Naționale de Integritate.

Anonimizarea a avut loc după ce, inițial, pe site-ul Camerei, declarația de avere conținând suma a fost postată fără blur pentru câteva ore, dar a fost retrasă la cererea expresă a Laurei Vicol-Ciorbă, care, ulterior, a obținut din partea Agenției de Integritate aprobarea de a ascunde suma.

Din verificările G4media.ro la Registrul Comerțului, singura cedare de părți sociale a soțului deputatei în 2021 a avut loc în luna februarie, atunci când acesta a cesionat 25% dintr-o firmă de arhitectură cu o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei.

A fost, în fapt, o tranzacție ”in-house”, cumpărătorul părților sociale fiind Nordis Management SRL, firma-fanion a Grupului omonim, implicată în edificarea unor proiecte imobiliare și în care Ciorbă deținea 41%.

Tot în 2021, datoriile Nordis Management SRL au crescut la 562,4 milioane lei, după cum rezultă din datele oficiale de pe site-ul Ministerului de Finanțe. Societatea s-a confruntat, apoi, cu mai multe procese pentru diferite debite, precum și cu două cereri de insolvență.

Soții Vicol-Ciorbă nu au răspuns întrebărilor G4Media.ro, în timp ce reprezentanții Nordis au transmis că nu sunt ”în măsură să comenteze activitatea și declarațiile de avere ale niciunei persoane fizice, demnitar sau funcționar public. Restul întrebărilor dumneavoastră vizează aspecte ce țin de activitatea de business a companiei noastre și nu credem că au relevanță pentru publicul larg.”

Pe 6 iunie, la o zi după ce deputatul Laura Ciorbă-Vicol a completat în platforma e-DAI declarația de avere și a transmis-o către persoana responsabilă care asigură implementarea prevederilor legale privind declarațiile de avere și declarațiile de interese, aceasta a fost publicată pe pagina de internet a Camerei Deputaților. Această informație ne-a fost furnizată de Biroul de Presă al Camerei Deputaților.

A doua zi, pe 7 iunie, site-ul defapt.ro a publicat un articol cu titlul ”Familia «avocatei interlopilor», deputata Laura Vicol, a făcut o avere uriașă în 2021. Vezi ce valoare impresionantă au noile ei bijuterii, cumpărate anul trecut”, incluzând link spre declarația de avere valabilă pentru anul 2021 și postată pe site-ul Camerei Deputaților.

Materialul cuprindea informația: ”Potrivit declarației de avere depuse de Laura Vicol la 5 iunie, soțul ei a vândut părți sociale la o firmă neprecizată, obținând suma de 25,38 milioane de lei. Banii însă nu se regăsesc în conturile bancare declarate de deputata Vicol.”

Sursa: Captură Camera Deputaților

Fragment din declarația de avere neblurată a Laurei Vicol Ciorbă, obținută de G4Media.ro și postată pe 6 iunie pe site-ul Camerei Sursa: cdep.ro

La câteva ore după publicarea materialului, link-ul spre declarație nu mai era valabil, explicația venind din același răspuns către G4Media.ro al Biroului de Presă al Camerei Deputaților: ”Ulterior, în data de 07.06.2022, doamna deputat a informat persoana responsabilă sus-menționată că a formulat o solicitare de anonimizare date, din declarația de avere, direct către Agenția Națională de Integritate. În acest context, s-a procedat la retragerea de pe site-ul Camerei Deputaților a declarației de avere, până la soluționarea de către Agenția Națională de Integritate a respectivei solicitări de anonimizare a datelor, potrivit art. 7 alin. (4) din Procedura de transmitere la distanță a declarațiilor de avere și de interese, precum și condițiile în care aceasta se realizează, aprobată prin Ordinul vicepreședintelui Agenției Naționale de Integritate nr. 96/2021, cu modificările și completările ulterioare.”

Pe platforma dedicată declarațiilor de avere și administrată de Agenția Națională de Integritate, documentul a putut fi regăsit de la jumătatea lunii iunie, având o diferență față de cel publicat inițial pe site-ul Camerei Deputaților: a fost blurată suma încasată de soțul deputatei din vânzarea de părți sociale: 25.380.992 lei.

Pe pagina ANI, suma este anonimizată, la fel și în declarația aflată din 5 iulie pe site-ul Camerei Deputaților.

Sursa: declaratii.integritate.eu

Timp de aproape o lună, în perioada 7 iunie-4 iulie, pe site-ul Camerei această declarație, valabilă pe 2021, nu a mai fost disponibilă. De-abia pe 5 iulie, la o zi după ce Biroul de Presă ne-a răspuns la solicitarea legată de acest document, a reapărut și pe site-ul Camerei, dar în formula cu suma anonimizată.

De precizat că cele 25,3 milioane de lei nu se regăsesc în alte capitole ale declarației de avere a deputatei decât în mică măsură: astfel, pentru 2021, deputata PSD a declarat în plus, față de 2020, un apartament din București, de circa 44 mp, bijuterii evaluate la 200.000 de euro, circa 900.000 de lei și 100.000 de euro.

Referitor la justificarea deciziei de a ascunde suma, Agenția de Integritate (ANI) a oferit următoarea explicație: există posibilitatea anonimizării ”pe bucăți”, cu documente justificative. ”(…) precizăm faptul că potrivit dispozițiilor art. 17, alin (7) din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, între părți poate interveni un contract de confidențialitate. Astfel, în cazurile în care există norme speciale sau clauze privind asigurarea confidențialității veniturilor membrilor familiei deponentului, este obligatorie dovada acestor aspecte, prin comunicarea Agenției Naționale de Integritate a documentelor justificative care instituie obligația de confidențialitate. Pentru fiecare caz în parte, inspectorii de integritate din cadrul ANI analizează documentele justificative și se pronunță cu privire la anonimizarea informațiilor (…), lucru care a avut loc și în cazul Vicol-Ciorbă și a sumei încasate din vânzarea de părți sociale în 2021. Cu toate acestea, în mod curios, au rămas disponibile veniturile de angajat la cinci firme pentru soțul deputatei, în timp ce tranzacția cu părți sociale nu avea legătură cu Codul Muncii.

Tot în declarația de avere din iunie 2022, un alt deputat nu a dorit sau nu a știut că are posibilitatea anonimizării sumei provenite din vânzarea unor părți sociale anul trecut: la Cătălin Drulă apar 588.810 dolari din vânzare de acțiuni deținute la startupul american Zipline SUA.

Laura Vicol-Ciorbă nu a răspuns la nici una dintre cele trei modalități prin care i-am trimis mesaje/am încercat să o contactăm. Nici soțul ei nu a putut fi contactat pentru a lămuri un mare mister: ce și cui a vândut, asta deși am încercat atât telefonic, cât și prin intermediul Departamentului de Comunicare de la Grupul Nordis.

Misterul este cu atât mai mare cu cât, conform Registrului Comerțului, Vladimir Răzvan Ciorbă a fost implicat, în anul 2021, într-o singură cesionare de părți sociale, între firme din același grup, Nordis. Astfel, pe 10 februarie 2021, Ciorbă și-a cedat toate acțiunile pe care le deținea din Nordis Arhitectura SRL (25%)  către Nordis Management SRL, la ultima societate deținând atunci 41%.

La fel au procedat alți trei asociați de la Nordis Management care, și ei, au vândut, în aceeași zi, propriei societăți, în total, 35% din Nordis Arhitectura. De menționat ”raportul de forțe” dintre cele două părți ale tranzacției: Nordis Arhitectura avusese, în anul anterior, o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, iar Nordis Management este ”firma cu banii” din Grup, cea prin intermediul căreia se edifică, în prezent, cel mai mare proiect imobiliar al Nordis, cel din Năvodari.

Deși tranzacția avut loc între două firme din grup, reprezentanții acestuia au transmis că nu sunt ”în măsură să comenteze activitatea și declarațiile de avere ale niciunei persoane fizice, demnitar sau funcționar public. (…) Restul întrebărilor dumneavoastra vizează aspecte ce țin de activitatea de business a companiei noastre și nu credem că au relevanță pentru publicul larg.”

Datele contabile arată că, în anul tranzacției dintre Ciorbă și Nordis Arhitectura, datoriile Nordis Management au crescut la 562,4 milioane lei față de 315,7 milioane lei în 2020. Referitor la acest aspect, Grupul Nordis a precizat că ”aceste sume reprezintă, în fapt, valoarea totală a vânzărilor și, deci, a încasărilor venite de la investitori în proiectele Nordis Group, ele urmând a se transforma în cifră de afaceri. Sumele facturate clienţilor în baza promisiunilor de vânzare-cumpărare, reprezintă avansuri pentru livrări de bunuri. Conform legii, acestea se contabilizează în contul 419 Clienți-creditori, din bilanțul contabil ca și datorii până la momentul semnării contractelor de vânzare-cumpărare între Nordis Group și investitori, moment în care are loc trecerea în proprietate a apartamentelor. (…) La semnarea contractelor de vânzare-cumparare și trecerea în proprietate a apartamentelor, aceste avansuri se stornează, se vor contabiliza ca venituri și vor reprezenta cifra de afaceri a societății, iar în bilanțul contabil se vor evidenția ca o creștere de venituri. Proporțional, suma datoriilor va scădea cu fiecare contract de vânzare cumpărare semnat.”

G4Media.ro a prezentat, în ultimele luni, faptul că firme din grup, în special Nordis Management SRL, trec prin dificultăți financiare, fiind chemate în instanță pentru plata unor datorii către furnizori, precum și pentru a preda apartamente în baza unor antecontracte semnate anterior și a căror dată de livrare a întârziat.

În răspunsul trimis G4Media.ro, Grupul Nordis anunță că ”Livrarea primelor apartamente și semnarea primelor contracte de vânzare-cumpărare pentru ansamblul nostru din Mamaia va începe în această lună, iulie 2022. Anul acesta estimăm semnarea și livrarea a până la 1000 de apartamente în ansamblul hotelier și rezidențial Nordis Mamaia. Odată cu începerea livrărilor din luna iulie, Nordis Group își reconfirmă statutul de cel mai mare dezvoltator de apartamente de vacanță din România.”

Citește și

INVESTIGATIE INCOGNITO Moft social democrat: Zbor cu jet privat la Monaco și apartament de lux închiriat cu zeci de mii de euro pe lună în imobilul în care se află cel mai scump penthouse din lume

EXCLUSIV Cerere de insolvență pe numele Nordis Management în contul unei datorii de 5,5 milioane de euro/ Nordis: Solicitarea este nejustificată, nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei

În ziua apariției unei investigații G4Media despre problemele Nordis, societatea a invadat presa națională cu articole publicitare / În ce publicații au apărut articole marcate ca plătite

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

72 comentarii

  1. USR-iștii ăștia se baga peste tot. Nu se mai pot face afaceri în țărișoara asta. Jos Drulă! Traiasca USL!

    • Va dati seama, 25 milioane pentru 25% dintr-o firma de arhitectura cu cifra de afacere de 1 milion si ceva. Cifra de afaceri facuta probabil tot pe seama Nordis. Uite asa se spala banii, se sifoneaza capitalul Nordis, iar frai erii care se asteapta sa recupereze ceva din insolvanta Nordis vor afla ca au luat tzeapa.

    • Pe de o parte, stau și mă’ntreb .. dacă ‘poate’ oare, Corupția – dacă are acea putere distructivă să „ucidă” și dincolo de pereții unui club.. cum ar fi: o națiune; o Țară..

      Și, pe de altă parte – în cazul în care cancerul Corupției … acaparează Partidele (până la corupție transpartinică):
      dacă acestea – în loc să ‘zidească’ – dacă nu cumva, acaparate find de Corupție, dacă nu devin o pacoste’ntr-un Stat .. Un factor distructiv, imposibil de înlăturat..
      Astfel încât, în loc să „construiască” acea țară – prin Corupție tocmai Partidele de fapt să o distrugă..

      Altfel spus – întrebarea e, dacă – având Corupție (în țară) dacă mai suntem în siguranță..

      Voi, ce spuneți.. date find astfel de acte de Corupție – derulate cu regularitate Constanta, de la Vârful Piramidei Politics, de peste trei decenii .. Corupție ‘evoluată’ în stadiul de metastază.. pe care iată s-a clădit de fapt societatea românească… Și că – orice Partid venind la Putere devine nu doar „coruptibil” ci incredibil mai mult: devine în fapt, canceros de corupt…
      ??

    • Foarte probabil familia asta care se deplaseaza cu avion taxi la Monaco, unde inchiriaza apartament cu 30.000 E ca sa faca chefuri in weekend, fura de rupe. Altfel, de unde banii, la o absolventa de facultate de doi bani. Aici la Nordis, daca firma intra in insolventa, este vorba de furtul creditorilor (foarte probabil). Papagalul asta isi vinde la firma care intra in faliment niste actiuni cu care te stergi undeva cu 25 de milioane, firma devine datoare la vanzatorul de hartie igienica, iar cand se face insolventa creditorii se trezesc ca nu mai au de unde sa-si ia banii, caci cele 25 de milioane care erau ale lor au intrat in buzunarele vanzatorului de hartie igienica. Secretomania vine sa intareasca prezumtia de furt.

    • DUPA MEDIILE IN CARE SE INVARTE TOVARASA vicol SI LA CE SUME APAR E FOARTE PROBABIL SA FIE OMUL SECURITATII

    • pana cand ii mai suportati?!?!

  2. Turati-va motoarele, ce mai asteptati?
    Cu simple telefoane la care primiti raspunsuri evazive (sau chiar deloc) nu se rezolva nimic.
    Nu mai exista in Romania jurnalisti de investigatie?
    La asemenea sume si functii este imposibil sa nu gasiti persoane „vorbarete” care sa va ajute in ancheta.
    Dar pt asta e nevoie de curaj, multa tenacitate si integritate din partea jurnalistilor.
    Mai ales ca doamna respectiva tocmai a initiat controversata lege referitoare la „avertizorii de integritate”
    Se cam leaga, nu?

    • Care presa, G4? Pai eu sunt ocupați sa ne spună ce a mai zis drulă, unicul personaj de care sunt ei interesați.

    • Gogu, in prostia lui nu înțelege niciodată nimic prostu’…Pintenogule, du-te bă in p.ula noastră prostule!

    • OARE E ACOLO SA „SURUBAREASCA” LEGI PENTRU CLIENTELA ?

  3. Asa se devalizeaza firmele. Nordis e intr-un mare rahat asa ca s-au gandit cum sa scoata din firma banii fraierilor care au platit avans de 90% din apartamente si care nu au primit nimic. Au vandut firmele lor catre Nordis pe milioane de euro.
    Ii doare in fund acum daca intra Nordis in insolventa, ei si-au scos banii. Cumparatorii se vor judeca vreo 10 ani si o sa ramana cu nimic, avand in vedere ca primele care o sa se indestuleze o sa fie bancile.

    • Exact asta este aspectul care trebuie vazut in informatia asta! Nu faptul ca si a vandut actiunile, nu ca a vrut sa anonimizeze, ci faptul ca dintr o firma cu datorii, in prag de faliment se scot bani in felul asta! Cei care au investit cumparand apartamente or sa ramana cu buzele umflate.

    • Kafka, este un risc (foarte ridicat) de
      fraudă cu banii investitorilor privați (cumpărătorii de apartamente, înșelați pe indicatorul ROI) si a creditorilor + nerespectarea principiilor contabilității.

      Deci intră in competența:
      – Poliției – Serviciul de Investigare a Cri.minali𝐭ăț𝐢𝐢 Economice, Biroul investigații complexe (pentru ca suma este > 1 mil euro) si
      – DIICOT, 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 cri.𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐨-𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞.

      Ei trebuie responsabilizați sa investigheze.

      Also see: Ponzi scheme – an investment fraud that pays existing investors with funds collected from new investors.

      Autoritățile române sunt subperformante pe partea de prevenire a cor.upției si a fraudelor, chiar si când presa de investigație si civilii le ridica multe cazuri la fileu.

      Legislația este menținută intenționat lacunara pentru a permite proliferarea corupției sistemice. Este valid ce a observat d-nul Caraiman mai jos si multe, multe alte aspecte.

      G4, de ce nu mi-ați postat comentariul de fata acum 1 ora?

  4. Doar asa, ca idee.
    Ce se intampla daca un deputat USR, care stie ca nu are nimic de ascuns, ar cere Camerei Deputatilor si ANI sa i se blureze o suma oarecare din declaratia de avere?
    I se blureaza?
    Daca da, pe ce motiv?
    Daca nu, ar fi un fir pe care s-ar putea merge.
    Cineva e obligat sa dea o lamurire, dar acel cineva trebuie gasit!

    • Dacă suma e a lui, sărim pe el! Dacă e a soției de exemplu, dintr-o afacere privată, care ar fi problema? Păi eu de exemplu poate nu aș vrea să se știe cu cât am vândut un apartament ca să nu dai indicii altor cumpărători. Pe ce lume trăiți?

    • Ce treaba are in povestea asta USR cu probabilitatea: „Daca”. Uite ca la USR nu s-a intamplat asta, ci la PSD> Nu mai dati de grad si priviti ce aveti in fata.

    • @Ionut si @ anti usl..

      Amandoi v-ati repezit ca haraii, fara sa pricepeti despre ce e vorba!?
      Eu m-am referit la un USR-ist pt simplul fapt ca nu poate fi banuit ca e pe-o mana cu mafia Vicol – PNL-USR.
      Ar fi interesant de aflat ce raspunsuri ar primi daca ar cere sa i se blureze o suma din declaratia de avere.
      Ionut, vad ca tu o dai inainte cu averea sotiei, sotului, bla, bla, bla, dar atunci de ce a mai scris autorul acest articol? Ar fi trebuit sa se documenteze (minim interes) daca averile sotilor trebuie sau nu trebuie trecute in declaratiile parlamentarilor.
      Iar tu, „anti USL” te-ai dat singur cu capul in gard.
      Pe mine ma interesa daca blurarea e legala sau nu, iar pt asta m-am referit la un USR-ist care poate face „proba” fara sa fie banuit ca face parte din mafia de la guvernare.

      Vai de capul vostru!
      Daca aveti probleme de perceptie, cititi de 2-3 ori sau cereti ajutor inainte sa va faceti de ras cu asemenea comentarii infantile!

    • Ionuț, poate nu ne interesează cu cât ai vândut tu apartamentul pe care ai luat 5 milioane de euro, cu CUM??? Oricum ai da-o, tot în penibil o dai…

    • Nu blurarea e problema, nici cati bani are avocata lu’ peste, ci faptul ca babata su a scos bani dintr o firma in prag de insolventa, cu datorii mari inclusiv la cumparatorii aia de isi asteapta si acum apartamentele alea!

  5. De fapt sotul madamei Vicol si-a „securizat” partile sociale! Pai cum sa nu faci avere cand cumperi parti sociale de 1.3 mil cu 25 mil????? ANAF-ul poate il ia la intrebari. Sau poate …nu!

    In rest….. mafia USL-ista cu proptele UDMR-iste isi continua marsul triumfator de jefuire a tuturor resurselor disponibile in folos propriu si personal. Garantat Dulap Sasesc!

  6. De ce m-ar interesa ce face un privat? Înțeleg… soția, plătită din bani publici! E ca și cum m-ar interesa ce face Șercan cu pozele din baie! @Caraiman – nu, domnule! E vorba de soț, nu de „deputat”. Dacă un USR-ist ar cere blurarea venitului soției care are afaceri private aș spune tot așa că e normal!

    • Stai linistit. Nu trebuie sa te intereseze nimic.

    • Cand o sa dea faliment Nordis si o gramada de oameni or sa ramana cu buzele umflate, o sa te intrebi ce a facut statul roman.

      Statul roman a inchis ochii la o evidenta spalare de bani: 25 de milioane de lei au iesit din conturile unie firme in pragul falimentului si au intrat in buzunarele unui smecher, care are si spatele acoperit: sotia e mare in partid si sefa de comisie juridica in parlament.

      Pentru ca e singura explicatie logica prin care vinzi 25% parti sociale cu 25 de milioane de lei, firma avand o cifra de afaceri anuala de 15 ori mai mica.

    • IONUT………….nu cumva esti LAURA ………..” fetito”..!!!!!!!?????

    • Aveti dreptate ca nu ar trebui sa ne intereseze ce face dna Sercan cu banii, dar doamna nu este persoana publica, angajata la stat. Daca sotia acelui USR-ist ar vinde un apartament de 100.000 euro cu 2 milioane de euro? Veniturile persoanelor publice trebuie sa fie publice, inclusiv a rudelor de grd 1, ca asa e legea. Blurarea inseamna ca nu mai este publica.

    • Lasă fă alifie nu te mai strofoca

    • Nu am fantezii voyeuriste. Sunt instituții, să își facă treaba! Dosarul lui Barna al vostru văd că nu vă interesează. Dar așa e în opoziție. Vă arde rău nu e așa? Pateticilor! BRAVO Vicol! Ce treabă are marțafoiul USR de ce face soțul tău, persoană privată?

  7. Ete ca pe noi astia care nu suntem postaci USL ne intereseaza. Insasi faptul ca a cerut blurarea si i sa si aprobat este strigator la cer. Pai in cazul asta care mai e rostul publicarii declaratiei de avere? Nonsens care pute a furt.

  8. Iar articole dedicatie, gros sponsorul, interes mare, sa fie concurența imobiliara?! Poate ne lamureste autorul

    • Hai ca te lamuresc eu! Nu vinzi actiuni la o valoare mult peste cea reala unei firme in prag de faliment! Asta e subiectul – o scoatere ilegala de bani, pierzatorii fiind in final aia de au platit apartamentele si nu le au mai primit!

  9. Pai e spaga de la mai marii infractori pt serviciile depuse in favoarea lor de acolo din sparlament, sa curga banii din infractiuni „legale”, ca na, doamna infractor acu’ face legea, e asa de simplu ….

    • Ce spaga, omule? Sunt banii lui, nu ai dnei avocat. Ce, tu iti imparti castigurile cu sotia si cu copiii? Ce oameni rai! USR-ul nu a facut nimic inainte sa fuga de la guvernare.

    • @cristu – nu ma, postacule, nu sunt banii lui, sunt banii platiti de niste oameni pentru niste apartamente pe care nu le au mai primit! Nordis e in prag de insolventa si plina de datorii, nu mai zic ca partile allea sociale valorau cu mult mai putin… e un mod de a scoate bani ilegal

    • KAFKA, ar fi trebuit sa intelegi ironia. 😉

    • @cristi – daca a fost ironie, imi cer umil iertaciune. Asa e, de obicei inteleg ironia, singura mea scuza e necazul pe care il resimt cand vad furaciunile astea girate de un stat profund corupt!

  10. Nu mai plătesc nici un impozit,mă duc la cedo!!!să mă treacă și pe mine ANI cu zero venituri!la ei de ce se poate și la noi,nu?

    • Vezi că ești USR-ist? Una e sa plătești impozit și alta e să îți pui venitul pe net, cu nume și prenume! Știu că ăștia de la USR nu prea au minte dar totuși….

  11. Integritate, integritate, da’ sa stim si noi!

  12. Falimentul Nordis e doar chestiune de timp

    • Exact. Si cei controleaza firma si stiu ca mai detine ceva active, le-au dat repede in schimbul unei hartii igienice, familiei de (presupusi) furaciosi din Ciuma Rosie. Si cand intra firma la masa credala, nu o sa mai aiba un ban, raman toti creditorii batand din buze, ca banii ramasi s-au dus deja la hoti. Schema e clasica, cred ca deja este in manualele de la ASE.

  13. Toate microfoanele pe ANAF,daca ziceți că nu sunteți cumpărați!

  14. ranga pă corupti …🥊🥊🥊.la puscarie si condiscarea extinsa a averilor…🚨🚨🚨🚔🚔🚔🚔❌🏘❌

  15. Sa tot cumperi apartamente de la Nordis ! Si la mare si la munte ! Cumparati si dati avansuri ca banii sigur ajung in conturile smecherilor ! Apartamente nu se stie daca veti mai primi !

  16. Apartamente cumpărate cu nemiluita din bani nemunciți!

  17. Vine MAFIA

  18. ilegalitate?
    prin vest rişti puşcheria daca faci tranzactii supraevaluate, formale. spalare de bani, cumpararea de ” active” tip fantomă. poliția specializata pentru fraude economice exista si isi face treaba in alte state civilizate.

    • Cu bugete pentru 2022 de:
      205 milioane lei (DNA) +
      70 milioane lei (ANI) +
      xyz mil lei (DIICOT), cu 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐨-𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞 in structura organizatorica,
      ar trebui sa se auto-sesizeze si sa investigheze in detaliu speța servita la fileu de G4M.

      Foarte multe comentarii bune la articol, de asemenea. Felicitări!

  19. Pai AGENTIA nu cumva trebuia sa faca demersurile necesare pentru a stabil8 legalitatea tranzactiei si a averii ipochimenei?

  20. Putorile astea nenorocite reprezinta deja 70% din mafia romaneasca.

  21. Obscenitățile trebuie blurate, dar semnătura nu au acoperito cum trebuie. Poți descifra ușor mâna stângă cu degetul mijlociu ridicat!

  22. Nu vă mai isterizaţi măi postaci că vă dăm justie de o să vă lecuim cu totul de justiţie preferenţială aşa că vom vota cu Băsiştii sau dacă nu vă plac nici de ăştia vom vota cu Dragnişti de o să plângeţi după USR-işti.
    Calm măi băieţi că nimeni nu ne fraiereşte să le dăm voturile fără să le-o tragem dupaia la găurică şi aşa o să v-o tragem la toţi de o să vă lecuim să vă folosiţi de justiţie ca armă politică că arma asta poate fi dată şi la alţii.

  23. Cred ca e un caz clasic de spalare de bani.Din cauza asta au ajuns preturile astea exagerat de mari in Cluj: toti mafiotii cumpara imobile pt. inchiriere/revanzare cu bani nemunciti.Si nimeni nu face nimic.Jurnalisti de investigatie nu exista in Cluj.

  24. Rasfoind putin legile ANI referitoare la completarea declaratiei de avere de catre persoanele cu functii publice, trebuie declarate si averea si bunurile sotului/sotiei.
    Insa tot in legislatia ANI exista si o foarte ” dubioasa” exceptie care permite „blurarea” anumitor sume daca intre beneficiar si sursa veniturilor exista un contract de confidentialitate.

    Deci, alba-neagra, ca de obicei.
    Borfasii sunt intotdeauna acoperiti de „exceptii”

  25. interesant, multumesc pentru informatii dra D.
    nu cautasem sa vad exact ce bugete mari/foarte mari au aceste institutii ale statului.
    bugete serioase pentru salarii pe masura competentei angajatilor si ei foarte motivati…
    seful mare al dna, Bologa, un sters, ar trebui sa mearga in schimb de experienta intr-o tara asezata pe valori sigure.

    • Dimpotrivă. Cred ca:
      – Bugetele sunt prea mici pentru a combate amploarea fenomenului corupției si al fraudelor in țara asta.
      – Este necesara dublarea numărului de experti DNA.
      – Ca structura salarială, cel puțin 2% din angajații DNA din România trebuie sa primeasca salarii nete de peste 10.000 euro/luna, astfel incat sa atraga cei mai buni experți de pe piața, ideal fiecare cu certificări cumulate: CFA, CFE, AML, MBA, Audit, strategii, politici si proceduri, expert procese interne, drept, anticorupție.
      Or, ei in momentul de fata operează doar cu vreo 50% din necesarul de procurori (experți in drept).

      Fără măsurile astea DNA nu va avea niciodată sistemul de capabilități interne necesar pentru a combate cele mai sofisticate forme de corupție.

    • De ce sistemul nu-i motivează sa ramana sa muncească si după vârsta de 50 de ani?

      Inițiativa legislativă este simpla:
      – Dacă se pensionează înainte de vârsta de 65 de ani, sa încaseze doar pensia unui intelectual roman (2.500 lei).
      – Doar după vârsta de 65 de ani sa încaseze pensia specială.

      Simplu. Echitabil. Cu o favorizare pliata pe situația lor (nu pot avea afaceri in alte domenii deci au nevoie de salarii mari) si pe necesitățile țării (mai mulți procurori activi).
      Oricum, adevarata măiestrie profesională o atingi după vârsta 40 de ani; ori ei cam pe la vârsta asta se pensionează.

  26. Hai cu „ultimul” MCV: statul de drept a dlui Haos Werner Iohannis s-a strambat de tot, dl Haos se lauda acum ceva timp ca va urma „ultimul” MCV, ca „Romania a facut progrese remarcabile”(sincera sa fiu, isprava asta a Laurei Vicol chiar e remarcabila!!!)!
    Va imaginati usor ce ar fi fost acum la gura dlui Haos, in Declaratie de presa la ora 18, prin care tuna si fulgera la adresa PENALILOR din PSD daca la osul de ros era PSDragnea!
    Acum, ispravile PSDistei Laura Vicol de la PSD, facute fara pic de perdea, NU il mai deranjeaza pe dl Haos, or fi chiar pe placul lui, fiind tare multumit de monstruoasa coalitie PSD+PNL+UDMR!
    Bravo, dle Haos, asteptam iar vreo distinctie pe undeva pentru merite deosebite privind statul de drept din Romania, gratie eforturilor dlui Haos Werner Iohannis!!!!
    Dlui Ciuca nici macar nu am ce-i zice, e insignifiant pentru mine….

  27. altadata, uzine cu mii de angajati care lucrau in trei schimburi abia reuseau cu mari eforturi sa adune din export cate un milion de dolari in fiecare luna

  28. Una peste alta si tragand linie, nu cred ca tanti Vicol a trecut in declaratia de avere cele 25 de milioane din nestiinta sau neatentie.
    Ea a trimis un mesaj clar sa priceapa toti plavanii ca e extrem de bogata si implicit puternica, mesaj care a fost receptionat de cine trebuie, mai ales in PSD.
    Nu va puneti in calea mea ca va spulber (sau va cumpar) pe toti astia care va dati mari cu o vilisoara de 200 de mii la Snagov sau cu cine stie ce teren intravilan de juma’ de milion.
    Cucoana e pusa pe fapte mari, iar alde Ciolacu, Firea, Stanescu si restul martafoilor PSD-isti au inteles exact mesajul.-
    „Blurarea” in sine e doar un afront, un fel de cireasa de pe tortul coruptiei.

  29. Întotdeauna leneșul a avut ciudă pe omul harnic. De-aia România e mai tare ca SUA.

  30. INADMISIBIL!!!! Nimeni nu este deasupra Legii…..

  31. Pare ( sau este ) o operațiune de tip ” famiglia ” .
    Psd nu poate să se desprindă de trecut . Nici când vorbim de perioada Iliescu , nastase, ponta , veorica ,dragnea , ciordache , dar nici acum când este condus de Ciorlacu și atent supravegheat de gruparea Dorneanu și Vicol.
    Psd nu poate și nici nu dorește să devină un partid social democrat european , dar mai ales nu dorește să facă uitată eticheta de ciuma roșie . Se confundă cu ea .
    Totul cu girul și acceptul tacit al președintelui țării K. V. Iohannis . Cine se aseamănă se adună . Grivcovianul din Cotroceni visează la NATO .
    Cred că mai întâi trebuie sa verifice măsură bretarilor din România. Vor avea grija ” prietenii ” actuali sa- l doteze. Ani multi la brutărie .
    PNL va fi marele perdant al alianței USL2 . Merită ! Cu Ciuca ( dottore) are toate șansele !

  32. doamna asta nu e avocata unor oameni foarte boghati si cu risc inalt de puscarie? e firesc sa aiba multi bani cand are o asemenea meserie

    poate va intrebati de ce are sapte case inspectorul de fizica al judetului sibiu, care traieste din salariu fix de la stat

  33. Da, i a blurat o atât de bine, încât ne spuneți suma :)))

    • „Anonimizarea a avut loc DUPA ce, inițial, pe site-ul Camerei, Declarația de avere CONTINAND suma a fost postată FARA blur pentru câteva ore, dar a fost retrasă la cererea expresă a Laurei Vicol-Ciorbă, care, ulterior, a obținut din partea Agenției de Integritate APROBAREA de a ascunde suma.”
      J…..i!!!

  34. Laura Vitriol în Ciorbă

  35. Nu mai poți spune ”Țara lui Papură Vodă” ci doar ”Țara borfașilor”.
    Mulțumesc încă o dată lui Iohannis, premierul de la Grivco, pentru țeapa pe care ne-a tras-o.

  36. Cine intra in mafia psd-pnl intra sa Fure, asta se stie clar. Ma intreb cat o sa mai indure sclavii romani?!

  37. Miscarea contabila este simpla:
    – compania X are datorii mari si se afla in drum spre faliment;
    – actionarul majoritar Y vrea sa stoarca cat poate de mult din compania X, inainte de faliment si in dauna furnizorilor neplatiti
    – firma X tocmai a incasat o suma frumusica, cu care ar putea plati vreun furnizor, dar nu asta e planul
    – pentru suma frumusica din conturile firmei X, actionarul majoritar Y isi vinde catre firma X partile sociale din firma Z, la un pret supraevaluat major; firma e pe pierdere, deci nu ar fi putut scoate dividende; nu ar fi putut face nici plata preferentiala pe factura, deoarece facturile trebuie platite in ordinea inregistrarii; asa ca au facut o „investitie”, oricat de proasta este pentru firma X.
    – creditorii firmei X, la masa credala, vor avea de impartit si partile sociale din firma Z, insa la valoarea reala.
    O astfel de miscare naste furia furnizorilor neplatiti, dar cam atat. Legal, nu pot fi acuzati.

  38. De ceva vreme, de cand s-a reformat USL-ul, sa dat drumul la furat-viteza in tara asta. O vor tine asa pana inainte de campania electorala pentru parlamentare, cand se va rupe alianta si vor poza toti in oameni de treaba, gata sa lupte impotriva celorlalti, in folosul poporului. Am mai vazut filmul asta iar finalul e unul cert: saracirea si umilirea continua a cetatenilor acestei tari.