G4Media.ro

Kremlinul susține că Rusia își dezvoltă propriul program de drone, în urma…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Kremlinul susține că Rusia își dezvoltă propriul program de drone, în urma unor informații privind un proiect comun cu Iranul

Rusia are propriile programe de producere a dronelor, a declarat luni Kremlinul, după ce Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit detalii despre un presupus proiect comun cu Iranul, relatează CNN.

Potrivit unor oficiali citați de WSJ, Moscova și Teheranul au convenit să construiască o fabrică în Rusia care ar putea produce cel puțin 6.000 de drone de concepție iraniană pentru a fi folosite în războiul din Ucraina. Cele două țări urmăresc să construiască o dronă mai rapidă care ar putea reprezenta noi provocări pentru apărarea aeriană ucraineană, potrivit sursei citate.

„Rusia are o serie de programe proprii pentru a crea vehicule aeriene fără pilot la bord pentru o varietate de scopuri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei convorbiri obișnuite cu reporterii.

„Aceste programe sunt în curs de implementare, iar președintele [Putin] a adoptat recent o listă de instrucțiuni pentru dezvoltarea domeniului vehiculelor aeriene fără pilot”, a adăugat el, referindu-se la un decret publicat la sfârșitul lunii decembrie care prezintă strategia Rusiei pentru dezvoltarea unui program de drone.

În acest decret, președintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului să înființeze o comisie care să supravegheze dezvoltarea dronelor, infrastructura necesară și formarea personalului necesar.

Context

Utilizarea de către Rusia a dronelor a jucat un rol semnificativ în conflictul de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Guvernul iranian a recunoscut că a trimis un număr limitat de drone Rusiei în lunile de dinaintea începerii invaziei.

În noiembrie anul trecut, organizația de investigație Conflict Armament Research, cu sediul în Marea Britanie, a examinat mai multe drone care au fost doborâte în Ucraina și a constatat că 82% din componentele acestora au fost fabricate de companii cu sediul în SUA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Viasat Explorer ar trebui sa cumpere drepturile pentru aceasta productie. O mare parte dintre filmari pot fi revandute catre Comedy Central,dar va fi si educativ sa ii vezi pe mujici cum produc o drona cu motor diesel de Maz din 1980.