G4Media.ro

Jumătate din persoanele infectate cu COVID-19 care au ajuns la terapie intensivă…

sursa foto: Captură video Recorder

Jumătate din persoanele infectate cu COVID-19 care au ajuns la terapie intensivă în Sibiu au murit

Pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost internați, de la începutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent, 131 de persoane aflate în stare gravă, potrivit reprezentanților instituției. Totodată, 70 dintre pacienții internați în această secție au decedat, transmite Turnul Sfatului.

Astfel, mortalitatea pacienților internați pe ATI este de 53,43% însă medicul Mihai Sava, șeful secției de Terapie Intensivă, spune că acest procent este foarte greu de apreciat, având în vedere patologia gravă a multora dintre pacienții internați în această secție.

„Este foarte greu de apreciat fiindcă așa, la numere absolute, este simplu, dar trebuie luate în calcul și bolile asociate pe care pacienții decedați le-au avut dinainte și gravitatea acestora. Aici, la Sibiu, au ajuns la Terapie Intensivă cazurile chiar foarte grave, pentru că d-na doctor Victoria Bîrluțiu a reușit să-și managerieze pacienții cu necesar de oxigen, vorbesc despre cei care au avut nevoie de oxigenoterapie simplă și nu avansată, nu de ventilație. Noi am fost fruntași în ceea ce privește gravitatea cazurilor comparativ cu centrele mari cum sunt Timișoara sau Cluj”, a declarat Mihai Sava pentru Turnul Sfatului.

Potrivit acestuia, Sibiul se numără printre orașele care au pierdut și pacienți infectați cu noul coronavirus, dar care nu au avut o patologie în spate.

„La Terapie Intensivă am avut pacienți de toate vârstele. Bineînțeles că majoritatea celor care au decedat au fost pacienți vârstnici cu boli asociate, dar nu au fost excluși nici cei mai tineri fără boli asociate. Se întâmplă asta, pentru că la început s-a crezut că SARS-CoV-2 este un virus care atacă aparatul respirator, dar ulterior, s-a dovedit prin mecanismele lui de acțiune, că, de fapt, atacă toate organele și așa apare disfuncția multiplă de organe”, a mai precizat medicul.

Citește articolul complet pe Turnul Sfatului.

sursa foto: Captură video Recorder

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Curios lucru. Romania înregistrează o rată mare a mortalității la terapie intensivă. O doctoriță stabilită în Suedia declara la un post TV că rata de supraviețuire a infectaților cu Covid la ATI este de aproximativ 90 % în Suedia. De la 10 la 40-50% rata mortalității e o diferență colosală. Unde e problema la noi?

    • Celelalte bacterii, obisnuite in spitalele romanesti.

    • Educatie mai putina, deci stil de viata mai daunator, deci mai multe comorbiditati.

    • @Ziggy nu-i nicio problema, pe ansamblu, daca te uiti si la noi si calculezi nr decese din nr cazuri active ati (e un indicator aproximativ dar in conditiile in care nr de infectari depistate nu variaza puternic e destul de ok) o sa vezi ca e undeva ~10% deci ~90 din cei internati la ati scapa cu viata. asta pentru ca la ati nu ajung doar cei ventilati mecanic. in europa, mortalitatea celor ventilati mecanic a scazut parca in jur de 40%. la sibiu, asa cum se explica in articol, la ati au ajuns doar cazurile foarte grave, de aceea mortalitatea e asa de mare. dar pe ansamblu, pe tara, ne apropiem de mediile europene.

  2. Adica, incercarile de salvare a celor in stare mai grava sunt reduse.
    Oricum, mortu-i de vina, indiferent de cauza morții.

  3. E o SiMpLa GrIpĂ.

  4. Uitati-va pe protocoalele dsp-urilor. Sunt invechite si nu scrie nimic despre anticoagulante. Eu tot o dau cu remdesevir si hidroxiclorochina. Verifica cineva situatia??

    In India au rate mici de mortalitate si au inceput sa foloseasca Ivermectina si Doxicilina cu succes. Medicamente ieftine si accesibile. La noi??!! Se asteapta… De ce avem cea mai mare mortalitate si ce se face?

  5. Pt ca la noi trateaza raceala cu medicamentatie extrema care afecteaza comorbiditatile pacientilor grabindu le decesul. Sper sa se ancheteze schema de tratament de la ati si sa se faca imediat autopsii decedatilor .CU TRANSPARENTA !!!!!!

  6. Spitalul municipal din Sibiu datează din 1860. Este plin de bacterii, mizerabil, vai de el.Am fost internat acolo și cunosc situația.Personal, curățenie ,sub orice critica. Nu înțeleg de ce de atâta timp nu s- au luat fonduri europene pentru a construi un spital nou, modern. Sibiul nu este fieful PSD, ci al PNL și fdgr , asta mă miră cel mai mult.Johannis a fost primar mulți ani, dar pentru spital nu a ridicat un deget. Așa că nu e de mirare situația asta.Si acum îmi vin in minte ușile saloanelor scorojite, picau așchii și vopseaua veche când deschideai ușa salonului, lenjeria obliga de pe paturi,etc.