G4Media.ro

Japonia înăsprește sancțiunile împotriva Rusiei. Interzice exporturile echipamentelor de înaltă tehnologie, inclusiv…

sursa foto: pixabay.com

Japonia înăsprește sancțiunile împotriva Rusiei. Interzice exporturile echipamentelor de înaltă tehnologie, inclusiv imprimantele 3D

Japonia extinde lista de bunuri și tehnologii interzise pentru export în Rusia din cauza situației din jurul Ucrainei, relatează agenția de presă rusă TASS. Lista va include imprimante 3D și echipamente de calcul cuantic, a anunțat vineri Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei.

În total, documentul actualizat conține 14 titluri noi. Printre aceștia se numără catalizatori pentru rafinarea petrolului, microscoape electronice, pulberi de metale și aliaje metalice utilizate în imprimantele 3D, hidrogenul și alte surse de energie regenerabilă.

De asemenea, în noua listă de mărfuri și tehnologii interzise se mai aflau polimeri semiconductori, echipamente pentru producerea de diode organice emițătoare de lumină și dispozitive legate de tehnologiile cuantice, inclusiv fotodetectoarele. Interdicția de exort a fost aprobată și va intra în vigoare pe 20 mai.

Japonia a adoptat anterior mai multe pachete de restricții împotriva Federației Ruse din cauza invaziei în Ucraiana. Listele de sancțiuni includ deja peste 700 de cetățeni ai Federației Ruse, Belarus, LPR și DPR, precum și peste 200 de companii și organizații rusești. În plus, Japonia a înghețat activele Otkritie Bank, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank, VEB.RF, Sberbank și Alfa Bank (nota red: nici o legătură cu Alpha Bank care operează în România).

Lista mărfurilor și tehnologiilor interzise la export includea peste 300 de articole, inclusiv semiconductori, echipamente pentru securitatea maritimă și aeriană, echipamente de telecomunicații, echipamente de comunicații, produse militare, inclusiv arme, software, echipamente de rafinare a petrolului. În plus, a fost introdusă o interdicție privind furnizarea de bunuri de lux către Rusia, inclusiv mașini în valoare de peste 6 milioane de yeni (aproximativ 49.000 de dolari).

sursa foto: pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...