G4Media.ro

Iohannis: La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar…

sursa foto: Captură video

Iohannis: La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean

La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean şi au respins discursul antieuropean, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Internaţional al Societăţii Civile.

„Am avut alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe tema Justiţiei, pe care l-am convocat în România, dacă pot să spun aşa, şi pe care l-am câştigat împreună cu românii. Concluzia după scrutinul din 26 mai este una foarte simplă: românii au spus ferm că îşi doresc un parcurs european pentru România, în ciuda încercărilor eşuate de a slăbi încrederea cetăţenilor în proiectul european. Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la aspiraţie şi de la înţelegerea modului în care funcţionează lumea de astăzi. Românii au transmis un mesaj clar proeuropean, au hotărât că locul României este fără îndoială în Uniunea Europeană, în rândul statelor care susţin şi cred în proiectul european şi, pe scurt, au demonstrat că îşi doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. Este un semn clar că spiritul civic a devenit şi mai prezent, lucru care nu poate fi decât în beneficiul societăţii româneşti şi care demonstrează forţa ei de regenerare. (…) Cetăţenii au respins discursul antieuropean”, a spus şeful statului.

El consideră că prin alegerile europarlamentare cetăţenii statelor europene au dovedit că înţeleg pericolele pe care le presupun curentele eurofobe, extremiste, naţionaliste şi populiste.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Poporul DA, iar vietuitoarele majoritare din Casa Poporului si din Palatul Victoria BA. Haita tenebroasa psd-alde nu s-a lepadat de Dracnism, de suveranism, de ura si ranchiuna. Dar cat de „schimbata” s-a aratat Vasilica Fosilica, cat de „mieros” ii este totnul atunci cand iese la produs flatulente. Asemenea cucului care in iunie canta dogit, fals! Glasul cavernos al terbilei „reformatoare”, vorbele rostite impiedicat, apostrofarile ridicole, promisiunile cretinoide, poruncile si ranjetul senil fac sa ti se intoarca stomacul. In pasdos, interesele obscure se incruciseaza ca la carte. Interesele imorale le poarta fesele criminale. Mimeaza Fariseii! Evident, conspiratia invinge prin viclenie si mita.

  2. Facand abstractie de postacii putinisti de mai sus, nu inteleg de ce Presedintele nu dizolva odata guvernul ciumei rosii si ne lasa pe noi, ai nostri, care am si castigat alegerile, sa preluam puterea in tara asta!

    • Se vede clar ca esti asistat neuropsihic, ai mare si multa nevoie de ajutor medical, care sa-ti dizolve medicamentele in ceai, ca altfel te-n-neci cu ele de inteligent usr-ist ce te afli!
      O sa preiei tu puterea mai ….poimaine, in alta galaxie pe alta planeta, acum guverneaza PSD-Ciuma Rosie&ALDE!

    • Constituția României nu-i permite Președintelui să dizolve Guvernul (art.107, alin.2 Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.) Președintele României poate dizolva Parlamentul dacă acesta din urmă nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
      Deci dizolvarea Parlamentului nu se poate produce decât dacă actualul Guvern cade și două propuneri de Guvern nou sunt respinse în termen de 60 de zile de către Parlament. Dar, ca să cadă actualul Guvern trebuie să treacă o moțiune de cenzură. Iar în prezent coaliția PSD-ALDE are majoritatea în Parlament. Ca să treacă o moțiune de cenzură ar trebui ca inclusiv o parte din parlamentarii PSD-ALDE să voteze pentru moțiunea de cenzură.
      Și mai este o problemă. Președintele României nu are voie să dizolve Parlamentul în ultimele 6 luni de mandat.
      În concluzie cred că trebuie ca românii să accepte ideea că alegeri parlamentare anticipate nu au cum să se întâmple înainte de alegerile prezidențiale. Probabil că cel mai devreme ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate undeva în a doua jumătate a lunii februarie, anul viitor. Iar anul viitor, e drept la sfârșitul lui, oricum vor fi alegeri parlamentare.

    • Daaaaaaa, daaaaaaaaaaaaaa