G4Media.ro

Iohannis, din cadrul Adunării Generale a ONU: Mă bucur să subliniez că…

sursa foto: Administratia Prezidentiala

Iohannis, din cadrul Adunării Generale a ONU: Mă bucur să subliniez că România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din 2023

În cadrul discursului de la summit-ul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – Dialogul Liderilor, cuprins în agenda Adunării Generale a ONU, președintele României Klaus Ioahannis a subliniat că țara noastră a făcut progrese semnificative în privinșa protecției mediului și limitării schimbărilor climatice.

„Anii rămași trebuie folosiți pentru acțiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate și implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor și să fundamentăm politicile de dezvoltare pe știință și date de calitate”, a trasnmis Iohannis. El a adăugat că summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă

Discursul rostit de președintelui Iohannis:

„Suntem aici pentru a discuta despre realizări și, cel mai important, despre provocările cu care ne confruntăm. Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă. Mă bucur să subliniez că România și-a atins deja 62% din țintele naționale pentru 2030, conform Raportului Național Voluntar privind ODD-urile din 2023.

De asemenea, aș dori să subliniez că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește ODD-urile asociate protecției mediului și limitării schimbărilor climatice.

Printre realizările noastre de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat și eu, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituționale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experților în dezvoltare durabilă; și stabilirea setului național de indicatori de dezvoltare durabilă.

Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide și prin implicarea instituțiilor multilaterale.

România a adoptat, de asemenea, strategii și angajamente ambițioase legate de atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, economia circulară și educația pentru climă și mediu, pentru a numi doar câteva domenii naționale prioritare.

Dragi colegi, au mai rămas doar șapte ani până în 2030! Mai avem puțin timp și trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămași trebuie folosiți pentru acțiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate și implicare puternică în cadru multilateral.

Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor și să fundamentăm politicile de dezvoltare pe știință și date de calitate.

Să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, să facem schimb de bune practici și să utilizăm resurse în comun – toate acestea sunt aspecte esențiale pentru implementarea Agendei 2030. Vă rugăm să considerați România partenerul dumneavoastră în construirea unei societăți și a unei economii durabile, esențiale pentru bunăstarea cetățenilor noștri! Vă mulțumesc tuturor!”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Durabil o fi el!

  2. Iată-l Doamne că nu știe ce spune! Vorbește rar și pe lângă subiect.

  3. Singura tinta atinsa de Romania este sa-l trimita pe Seful Statului Degeaba la conferinte cu avion de lux, fara sa verifice nimeni nimic in legatura cu cheltuirea Banului Public.
    In rest, mediul e protejat cu gun0aie plutind pe Dunare, cu gun0aie aruncate peste tot, in mod diversificat.
    A ales centralele nucleare care protejeaza mediul de nu se poate. S-au inmultit tirurile pe soselele noastre foarte mult.
    Ca intotdeauna avem vorbele goale la noi.

  4. Cat din acel 62% se datoreaza raportarilor mincinoase despre reciclari miraculoase si fictive ale deseurilor care de fapt impodobesc pajistile patriei? Vezi reportajul Recorder.
    Prostul daca nu e fudul parca nu e prost destul.

  5. Există într-adevăr o strategie de dezvoltare durabilă a țării, elaborată în 2018, cu 17 obiective ( am să amintesc câteva dintre ele, mai interesante ), fiecare având un ”orizont” 2020 și valori țintă 2030. Există, arondat guvernului un Departament pentru dezvoltare durabilă
    Voi enumera aici câteva din obiectivele dezvoltării durabile a țării, ca să apreciați intuitiv, cam cum stăm cu ele :
    1.Fără sărăcie 2. Foamete zero 3 Sănătate și bunăstare 4 Educație de calitate 5 Egalitate de gen 6 Apă curată și sanitație 7 Energie curată și la prețuri acceptabile 8 Muncă decentă și creștere economică 9 Industrie, inovație și infrastructură 10 Inegalități reduse, 16 Pace, justiție și instituții eficiente
    Pe hârtie suntem zmei. Iar când se pune intrebarea : cum stăm, președintele nostru ( sau altcineva ) răspunde că s-a și realizat 62 % din ce am propus. Cred că suntem una dintre țările în care diferența dintre planurile, angajamentele și țintele asumate pe hârtie sunt la distanță enormă de ceea ce există pe teren, în realitate. Suntem maiștri în a ne fura căciula. Nu înțeleg rostul acestui comportament.

  6. „Dragi colegi, au mai rămas doar șapte ani până în 2030!” Acesta este singurul adevar din ce se spune la ONU.