G4Media.ro

Iohannis a atacat la CCR legea care permite partidelor politice să-și consolideze…

Sursa foto: presidency.ro

Iohannis a atacat la CCR legea care permite partidelor politice să-și consolideze controlul politic asupra ANCOM

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu legea care permite partidelor politice să-și consolideze controlul politic asupra Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM – arbitrul pieței telecom) pentru următorii șase ani.

Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie, cu majoritate de voturi, propunerea legislativă. S-au înregistrat 88 de voturi ”pentru” (PSD și UDMR), 38 de voturi ”contra” (USR și parțial PNL) și 4 abțineri. De la PNL au votat în favoarea inițiativei, alături de PSD, senatorii Cornel Popa, Ion Popa, Eugen Pîrvulescu, George Stângă și Ioan Talpoș.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari de la toate partidele, cu excepția USR, dar liberalii s-au disociat ulterior de acest demers după ce au văzut viteza cu care PSD a trecut prin forul legislativ propunerea.

Sesizarea președintelui poate fi consultată aici

USR a anunțat că le cere președintelui Klaus Iohannis, prim-ministrului Ludovic Orban și Avocatului poporului, Renate Weber, să atace la Curtea Constituțională modificările aduse structurii organizatorice a ANCOM, subliniind independența instituției este compromisă prin faptul că 4 din cei 7 membri ai comitetului de Reglementare nou înființat pot fi și membri de partid.

Citește integral: Proiectul prin care partidele politice își consolidează controlul asupra ANCOM, arbitrul pieței telecom, a fost adoptat de Senat / Votul a fost dat în viteză, în plină campanie agresivă a Huawei pentru proiectul 5G

Sursa foto: presidency.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Cacareanu de la PCR se uita doar cine initiaza legea. E de la PCR, trece, daca nu e, nu e buna… Noapte buna Romania! CCR-PCR trebuie desfiintat.

  2. Sa se faca alegeri pentru CCR, nu are rost sa mai pierdem timpul cu alegerea parlamentarilor.
    CCR = supremul legiuitor !