G4Media.ro

INTERVIU Patricia Benea, proaspăt absolvent de master în psihologie, nota 10 la…

Patricia Benea, consilier școlar / Foto: arhiva personală

INTERVIU Patricia Benea, proaspăt absolvent de master în psihologie, nota 10 la Titularizare 2021, viitor consilier școlar suplinitor pentru ca nu există posturi: În facultate nu am interacționat cu profesori care să vorbească despre acest examen, nu cred că e în zona lor de interes

La 23 de ani, Patricia Benea a absolvit Facultatea de Psihologie și un master în consiliere și dezvoltare, iar anul acesta a susținut pentru prima dată examenul de Titularizare, de angajare în sistemul de învățământ, la a cărui probă scrisă a obținut nota 10. Tânăra își dorește să fie consilier școlar și a vorbit într-un interviu pentru EduPedu.ro despre experiența sa în acest concurs. Postul pe care a candidat este unul netitularizabil – adică va fi suplinitor pe o perioadă determinată – urmând să susțină acest examen și în anii viitori. Aceasta a participat la mai multe olimpiade de psihologie în liceu, dezvoltând o pasiune pentru acest domeniu, iar în perioada facultății având și o implicare civică importantă prin participarea la protestele față de OUG 13 din februarie 2017.

Despre proba scrisă la titularizare spune că nu i s-a părut dificilă: “mi s-a părut că informațiile pe care le-am învățat pentru examen mă validează să fiu un profesor competent la clasă, dar titularizarea nu valorifică mai mult decât memorarea lor, sub forma ei de acum”.

Ea precizează și că în timpul facultății cadrele didactice nu au abordat subiectul examenului de titularizare pentru cei care ar opta să lucreze în sistemul de educație: “Nu, nu s-a abordat acest subiect, nu am interacționat cu profesori care să vorbească despre un examen prealabil pentru cei interesați. Nu cred că e în zona lor de interes”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Nici un MAI, SRI, Justitie nu exista posturi pentru psihologi. Sunt date. Nimeni nu-si pune mintea cu ei.

    • Aici problema este alta. De ce nu au loc tinerii absolvenți la catedre? Era în discuție, dar ca de obicei e băgată sub preș, acel cumul al salariului cu pensia pentru bugetari. In proiect profesorii erau exceptați, ceea ce e o mare prostie. Profesorii pensionari să iasă la pensie și să lase tineri cum e această domnișoară sa ocupe posturile. Parerea mea e că impresia că nu sunt profesori suficienti și că cei pensionati sa rămână în activitate e falsă.

    • Dorinta de parvenire, combinata cu o mediocritate agresiva, explica perfect de ce institutia respectiva a fost desfiintata de Ceausescu. Unele lucruri nu se schimba.

      Pacat de MAI, SRI, si Justitie, as prefera ca in aceste locuri sa fie mai putini frustrati, mai putini psihopati, si mai putini oameni care au pierdut orice contact cu realitatea.

    • Mai intai avem o piata a muncii. Daca nu se cauta psihologi de ce sa te duci la o facultate de psihologie? Ca-ti place, da? In regula, dar ai o renta din care sa traiesti si in rest sa faci ce-ti place tie ?? Daca n-ai, pune osul la treaba, invata o meserie care se cauta si precis o sa ai din ce trai. Dupa aceea, nu e clar ce institutie de invatamant superior a terminat domnisoara. Daca a facut la Spiru Haret sau Titu Maiorescu si s-a dus la psihologie ca este mai simplu cu invatatul, citesti cateva carti si gata, atunci asta este consecinta unei gandiri rudimentare. Pe fata n-o prea duce capul, deci sa nu se mire ca nu-si gaseste servici.

  2. ati confundat epoca istorica, doamna

  3. Faptul ca inghititi tampenia asta cu profesorii pensionari care care nu se dau deoparte ca sa faca loc tinerilor dovedeste ca sunteti spalati pe creier.Iar daca au putut sa va spele pe creier inseamna ca sunteti analfabeti functional.Si mai aveti si pretentii sa va titularizati in invatamant!ADEVARATA problema este nr.de copii la clasa.Dar nu vor sa o rezolve pt.ca , in ciuda frazelor sforaitoare nu sunt dispuși sa investeasca in invatamant