G4Media.ro

Institutul Superior de Sănătate din Roma: Infecțiile scad în întreaga Europă, situaţia…

sursa foto: Facebook

Institutul Superior de Sănătate din Roma: Infecțiile scad în întreaga Europă, situaţia din Italia este mai bună decât cea din ​​alte țări / Peste 77% din populație este vaccinată

Tendința curbei pandemice „este în scădere în toată Europa”, a anunţat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, la conferința de presă săptămânală privind datele de monitorizare Covid. „Deși Italia continuă să fie caracterizată printr-o valoare mai mică, circulaţia virusului este în scădere şi în celelalte țări”, scrie La Stampa, citată de Rador.

În perioada 20-23 septembrie, au fost administrate în medie 80.500 de prime doze pe zi, în timp ce, în aceleași zile din săptămâna precedentă, în perioada 13-16 septembrie, s-au injectat în medie 60.700, a precizat comisarul de urgență, generalul Francesco Paolo Figliuolo, confirmând tendința pozitivă a primelor doze relevată de datele din ultimele zile.

Diferențialele pozitive ale primelor doze sunt mai concentrate la grupele de vârstă între 30 și 59 de ani:

+ 79% pentru grupul de 50-59 de ani (aproximativ 13.500 de prime doze / zi, comparativ cu 7.500);
+ 62% pentru grupa de vârstă 40-49 (aproximativ 16.900 de prime doze / zi, comparativ cu 10.400);
+ 41% pentru grupa de vârstă 30-39 (aproximativ 17.900 de prime doze / zi, comparativ cu 12.600).

În plus, administrarea de doze secundare și doze unice pentru finalizarea ciclurilor de vaccinare a continuat, la rate aproape constante comparativ cu media lunii septembrie, cu peste 159.500 de inoculări pe zi. De la începutul campaniei, au fost efectuate peste 83,5 milioane de inoculări.

Numărul persoanelor vaccinate se ridică la peste 41,7 milioane, egal cu peste 77,2% din populația de peste 12 ani, în timp ce numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin este de peste 44,6 milioane, egal cu peste 82, 7%. Există încă 3.249.712 italieni peste 50 de ani care nu au făcut prima doză.

Se verifică o creștere a datelor privind vaccinările cu prima doză, al căror număr creşte rapid, ajungând la un procent de 82% în rândul persoanelor cu vârste între 20-29. „Eficacitatea este de peste 95% în ceea ce privește decesele și spitalizările și acest lucru este valabil mai ales pentru grupele de vârstă mai avansate”, spune Brusaferro.

„Astăzi, avem reguli care definesc posibilitatea de carantină chiar și pentru persoanele vaccinate. Este un sistem dinamic pe care îl putem reconsidera în următoarele săptămâni, dacă vor exista dovezi științifice diferite”, a explicat Brusaferro.

Sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori

Cea mai bună veste de vineri este scăderea incidenței sub 50 de cazuri la suta de mii de locuitori, ceea ce reprezintă o valoare prag pentru a permite monitorizarea epidemiei. Toți parametrii sunt în scădere, inclusiv ratele de ocupare a secţiilor medicale și de la terapie intensivă.

„Este încă devreme pentru a vedea un posibil efect al școlilor” – a adăugat directorul de Prevenire al Ministerului Sănătății, Gianni Rezza – dar în următoarele două săptămâni vom putea verifica dacă redeschiderea a influențat incidența și indicele Rt. Deocamdată, datele sunt pozitive datorită mai ales campaniei de vaccinare și a unei gestionări a redeschiderii, unde Italia excelează”.

Sursa: La Stampa/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. si noi excelam, la sosocati! 🤣

    • Noi ne imunizam prin boala. Mai natural. Zilnic sunt mii de cazuri declarate dar doar zeci de decedati si probabil multi dintre ei cu un picior in groapa deja.

    • Jean valjean zis si Dumnezeu.

      Mor mai mult de 100 de oameni pe zi dar stie el ca erau toti cu un picior in groapa. Erau ca si dusi, virusul asta le-a facut deja un bine, sa nu se mai chinuie.

      Cat cinism cat vorbesti de moartea altor oameni.

      Si realitarea: „Și la Craiova situația este critică. Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova se confruntă cu un val de pacienți Covid fără precedent. Duminică noapte, toate locurile de terapie intensivă erau ocupate, iar alți 30 de pacienți așteptau în izolatorul Unității de Primiri Urgențe (UPU) eliberarea unui loc”

      „La Unitatea de Primiri Urgențe Sf. Pantelimon din Capitală, duminică erau 50 de pacienți care așteptau, deși a fost pus în funcțiune și cortul din curte”

      Unii chiar n inteeg ca nu functioneaza imunizarea naturala. Sau functioneaza, dar trebuie sa platesti pretul: zecii de mii de oameni care mor, desi ar fi putut sa traiasca. Si undeva la 3-6 luni ai absolut tot ATI-ul blocat, ceea ce va duce la alte mii de decese evitabile.

  2. Obiectivul Italiei a fost atins, au murit cei care erau povara pentru guvern.
    După 2023 urmează obiectivul următor…

  3. Italua a tras invatamintele.
    La noi antivaccinistii au fost vocali si au castigat razboiul cu poporul roman.
    La Romanica antivaccinistii au avut aliati in fruntea statului care au facut Nimic!
    Congresul a fost important!

  4. E normal că românii si bulgaroii sa fie ultimii pârțari și la capitolul vaccinare, ca îs mai deștepți ca ăștia din Vest, se vede că îs deștepți după cum le arată țările. Pâna si în Ungaria si Polonia e mai mare rate de vaccinare ca în Românistan.

  5. Țările din vest au trecut deja prin valul delta in Iulie și August. După doi ani încă nu ați observat ca virusul vine in valuri și nu da doi bani pe măsurile voastre?

    • Observatia e excelenta, doar ca aici e vorba de propaganda si asta poate avea mai putin de-a face cu realitatea.

    • Da, „excelenta” observatia. Ia uitati-va voi la graficele din articol din dreapta, cu decesele, si vedeti cum arata la celelate tari si cum arata la noi valul Delta. Diferenta a facut-o vaccinarea.

      Virusul vine in valuri, este adevarat. Dar diferenta o face intensitatea valurilor, in special in privinta deceselor. Dar si ca numar de cazuri valurile din restul Europei au fost in general mai putin intense, dupa cum se vede in graficele din stanga in articol.

      In schimb la noi sunt sanse ca acest val sa le depaseasca pe cele anterioare. Deja am depasit valul din primavara la cazuri, si suntem la 76% din cel din toamna-iarna, si inca creste numarul de cazuri.

  6. Vai de noi! De ce sa ne vaccinam daca suntem deștepții pământului? Noi știm ca doar de aia suntem doctori conferențiari profesori..
    Suntem o nație de bătuți în cap.

  7. Iata o alta ocazie in care romanii arata cat sunt de destepti. Faptul ca Romania are cel mai mare procent de analfabeti functional din UE nu are cum sa nu aiba urmari pt societate. Pe scurt, prostia se manifesta in toata splendoarea ei. Dupa ce ca sunt prosti, mai sunt si agresivi si fuduli.

  8. Asa e, aproape in toata Europa scad cazurile. (folositi softul site-ului financial times pentru grafice comparative intre tari)
    Noi suntem (inca) pe urcare dar socotind durata cresterilor valurilor tarilor din UE si aplicand la noi, ar insemna ca mai avem o saptamana, maxim 2 de crestere. Apoi platou (idem UK) sau scadere (restul UE).

    • E corect ce ai estimat, suntem aproape de varful valului 4 ca infectari. Doar ca sunt mult peste cele confirmate,de ordinul 10x.
      E matematic necesar sa fie zilnic numarul asta pentru a imuniza 5-6 milioane cat sunt intr-un val.
      Va fi platou pentru ca efectul deschiderii scolilor inca nu a aparut, scaderea pronuntata apare doar spre sfarsitul lunii viitoare.
      Varful deceselor va fi in jur de 10 spre 15 octombrie.