G4Media.ro

Încă un partid regional intră în cursa electrorală. Partidul ”Împreună pentru Moldova”…

Încă un partid regional intră în cursa electrorală. Partidul ”Împreună pentru Moldova” își lansează candidații pentru primăria și consiliul județean Iași

Partidul „Împreună pentru Moldova”, înființat de mai mulți fondatori ai asociației cu același nume care militează pentru autostrăzi în regiune, se lansează oficial duminică și își va anunța și candidații pentru primăria și consiliul județean Iași.

Fondatorii partidului sunt Cătălin Urtoi (consilier onorific al premierului Ludovic Orban), Ionel Apostol și Marian Dumitru.

Cătălin Urtoi a semnalizat posibilitatea unei candidaturi, postând pe contul propriu de Facebook o autobiografie extinsă.

Partidul „Împreună pentru Moldova” a anunțat deja că va avea candidat la primăria Galați: Marius Stan, fost edil al orașului în perioada 2012 – 2016.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Habar nu am cine sunt domnii acestia dar proiectele pe care lupta sa le puna in aplicare sunt de laudat.

    Din cauza izolarii politice si economice a Moldovei vor aparea miscari si partide cu interese specifice, locale. In viitor aceste grupuri vor avea accente ce pot viza unitatea statului, secesioniste.

    Intrebare fireasca care se poate pune, este: ne putem imagina noi ROMANII (ardeleni, moldoveni, munteni) traind separat in state administrate independent?

    • Cum nu știi, pai scrie clar, unu de la pnl, Stan de la psd/unpr, toți traseisti vopsiți sub alte sigle, acum curați si uscati.. ?Sa prostim poporul iar…

    • Crearea partidelor regionale este mai ales rezultatul unei politici centraliste falimentare a statului. Iuliu Maniu, Vaida-Voevod și Iancu Cavaler de Flondor au militat după Marea Unire pentru o organizare descentralizată unde regiunile constituante ale României Mari să reprezinte motoare de dezvoltare armonioasă pentru noul stat (aproape) național. Ce a ieșit a fost o farsă politică pusă la cale de Brătianu și clica lui unde șpaga și interesele au dominat până azi , regiunile fiind legate nu ombilical ci cu lanțuri de capitală. Cine se îndoiește, să citească memoriile lui Vaida Voevod, Memorandumul lui Maniu din 1938 și să se documenteze despre sabotarea proiectelor de regionalizare ale lui Maniu de după 1927, puse la cale de caracatița centralistă. Nu poate fi vorba de secesiune ci este vorba de schimbarea de mentalitate. Dacă o să persiste mentalitatea defectuoasă a zicalei cretine ” decât o Românie mică și prosperă mai bine una Mare și săracă ” atunci regiunile nu o sa fie luate de nimeni ci o sa plece singure.Partidele regionale nu sunt un motiv de îngrijorare ci mai degrabă un motiv serios de aprindere a speranțelor că în sfârșit ne schimbăm modul de a gândi și punem pe primul loc bunăstarea cetățenilor și nu propaganda naționalistă. Așadar o Românie ruptă nu o sa fie în nici un caz în viitorul apropiat, dar o Românie descentralizată este condiția vitală ca prima să nu aibe loc devreme.

    • Subscriu la comentariul lui Alex.

    • I.I.C. Brătianu nu prea avea consilieri cu idei regionale, iar România era Mare.

    • Măi Mihai, tu te auzi ce spui? Cum adică, dacă vor autostrăzi riscă să devină secesioniști? Dacă sunt regionaliști sunt periculoși pentru „unitatea statului”. Adică își iau Moldova în buzunar și pleacă cu ea? Unde frățică? State independente? De unde le scoți? Am impresia că ai vizionat prea mult național-comunism. Face rău la creier.

    • Tema este reala insa personajele sunt dubioase. Asa se exploateaza o tema care loveste crunt in saraci de catre niste interlopi. Verificati numai cine s-a aciuat in jurul lui Marius Stan – un primar zero. Niste interlopi, proxeneti analfabeti care nu stiu cum sa mai fure si sa-i exploateze pe altii. Niste absolventi de liceu industrial care la batranete si-au cumparat o diploma ajung sa va decida destinele pentru propria imbogatire. Verificati averile acestor borfasi – inclusiv la rude, parinti sau frati si vedeti cine sunt acestia.

  2. Pamflet
    Teoretic, initiativa e buna.
    Dar cu un consilier de la PNL, cu unul de la PSD, se vede treaba ca acest partid nu e decat o facatura, ca sa atraga votantii USR

  3. Măi Mihai, tu te auzi ce spui? Cum adică, dacă vor autostrăzi riscă să devină secesioniști? Dacă sunt regionaliști sunt periculoși pentru „unitatea statului”. Adică își iau Moldova în buzunar și pleacă cu ea? Unde frățică? State independente? De unde le scoți? Am impresia că ai vizionat prea mult național-comunism. Face rău la creier.

  4. @autostradistul

    1. Te-am auzit de prima data, nu e nevoie sa te repeti.
    2. Daca te-ar duce capul sa faci o singura conexiune logica, ai putea afla ca ceea se uneste se poate si desface, respectiv unirea principatelor, asta din cauza politicilor economice aplicate in Moldova. Vor aparea partide, miscari, grupuri care o sa puna interesele locale/regionale in fata celor stataliste. Ignorati econimic si politic moldovenii is vor aminti ca asa cum s-au unit cu muntenii, se pot foarte bine si desparte.

    Nu te chinui sa scuipi un raspuns.