G4Media.ro

Cătălin Urtoi este acuzat că face propagandă în favoarea PSD, după ce…

sursa foto: Facebook

Cătălin Urtoi este acuzat că face propagandă în favoarea PSD, după ce a fost trimis la Ministerul Transporturilor pentru a reprezenta interese civice / Maricel Popa sare în apărarea lui Urtoi: „E un om muncitor şi eu îl susţin”

Din postura de vicepreședinte al Asociației „Împreună pentru A8”,  Cătălin Urtoi a fost numit consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în februarie, anul acesta. El a precizat la momentul respectiv că funcția sa nu este remunerată și că are rolul de a-l ține la curent pe ministrul Grindeanu cu situația infrastructurii rutiere din Moldova, fiind mandatat în acest sens de membrii asociațiilor „Împreună pentru A8” și „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

Reprezentanții celor două asociații au anunțat vineri că-i retrag sprijinul lui Cătălin Urtoi, acuzându-l că a ajuns să facă propagandă pentru PSD, în timp ce proiectele A7 și A8 s-au decalat periculos.

Cele două asociații i-au transmis ministrului Sorin Grindeanu o înştiinţare prin care îi comunică faptul că lui Cătălin Urtoi  i-a fost retras mandatul de reprezentare, acuzându-l pe acesta de „derapaje majore” şi de „propagandă făţişă” în favoarea PSD.

„În mandatul domnului Urtoi proiectele A7 (Ploieşti-Paşcani) şi A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş), ambele importante pentru regiunea noastră, s-au decalat periculos de mult: A7 a avut un progres într-o manieră accelerată, deoarece serveşte direct intereselor Capitalei, în timp ce proiectul A8 – Autostrada cea mai utilă pentru dezvoltarea întregii Regiuni – înaintează cu dificultate, iar acest decalaj deteriorează şi mai mult coeziunea Moldovei, blocând în acelaşi timp comunicarea noastră rapidă cu Transilvania şi mai departe cu Europa”, se arăta într-un comunicat al celor două asociaţii civice, conform news.ro.

O a treia asociaţie civică ieşeană, „Moldova vrea autostradă” a făcut apel la calm şi raţiune, precizând că „focusul principal al tuturor celor interesaţi de dezvoltarea infrastructurii rutiere mari din zona Moldovei trebuie să rămână construirea Autostrăzii Tg-Mureş – Iaşi – Ungheni (A8) într-un termen cât mai scurt”.

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că postul lui Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, nu este în pericol, chiar dacă cele două asociații i-au retras mandatul de reprezentare.

„Urtoi nu este membru PSD, însă e un om muncitor şi eu îl susţin. Am discutat cu ministrul Sorin Grindeanu astăzi, iar postul lui Urtoi nu este în pericol. Cei care îl critică ar trebui să vadă mai întâi ce face acest om, apoi să vorbească. Este un om apreciat, el îi prezintă ministrului cu acurateţe situaţia din teren privind situaţia autostrăzilor”, a declarat pentru News.ro, liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Cătălin Urtoi a mai fost consilier şi în perioada cât ministru al Transporturilor a fost liberalul Lucian Bode.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. chiar, ce face acest om? nu am citit nici o stire im afara de criticele lui cand nu era la minister

 2. PSD l-a bagat in seama si i-a mai dat si o suma modica lunară pentru munca si implicarea lui. Ceilalți l-au ignorat ca aroganții.

  Nu votez PSD, dar iată ca …

 3. Este si normal ca Urtoi sa fi fost adoptat de PSD cu bratele deschise. Rolul lui acolo este sa nu faca nimic, daca nu sa impiedice A8- Autostrada spre Vest. Caci, de aceasta autostrada are nevoie Moldova pentru a atrage investitii, nu de A7, autostrada spre Bucale. Dinspre Bucale nu vine nimic bun spre Moldova. Se stie prea bine ca PSD s-a opus din rasputeri in ultimii 32 de ani ca Moldova sa se dezvolte. Pentru ca cei mai buni votanti sunt aia care depind de ajutoarele tale. Alegatorii informati cu un nivel de trai bun nu vor vota in veacul vecilor un partid comunistoid, retrograd, al inapoierii, asa cum este PSD. Daca ati observat Grindeanu vorbeste numai despre obiectivele din Vest, preponderent din Banat. Cum poti sa dezvolti o tara cu astfel de oameni cu gandire primitiva, inchistata, intepenita in trecut?

 4. Urtoi e pastrat si laudat de PSD pentru ca sprijina planul Ciumei Rosii de sabotare a Moldovei, vechi de 33 de ani, timp in care nu au facut nimic pentru infrastructura din zona.
  Prioritara e legarea Moldovei de vestul tarii prin A8, nu legarea Bucurestiului de Suceava, ca sa mearga cei din sudul Romaniei pe autostrada la manastirile din Neamt si Bucovina.

 5. S-a vazut de la inceput ca este un oportunist care s-ar integra cel mai bine la PSD.
  Inca de pe vremea lui Bode avea ceva din aroganta tipic pesedista.

 6. Harta aceea, ilustrează perfect, efectul votului MASIV dat de Moldova, PSD-ului! Acel efect, e grăitor, pt Moldova în sine, în primul rând.
  Cel mai trist este că Moldova și AZI votează PSD!

 7. Multi comentati aici ca sa va aflati in treaba. Cati sunteti din Iasi si urmariti evolutia A8 ? S-a finalizat documentatia pentru cele 2 capete ? Da. Vor fi scoase la licitatie in 2-3 luni ? Da. Deci Omu’ si-a facut, alaturi si de dl. Covasneanu de la MVA, treaba. Restu’ sunt vorbe goale.

 8. Cel mai trist este că USR mai are încă peste cinci la sută în sondaje.

 9. Domnul Urtoi trebuie felicitat !!! A fost trip și suflet pentru acest mare proiect de autostradă A8 , restul au stat și au privit. Meritat tot sprijinul nostru. Să facă toți cat a făcut omul asta pentru Moldova și Iași și vom fi la fel sa și Clujul în care ani de -a rândul se dau bani și pentru metrou (vezi guvernul Emil Boc ) care au trăit de la toți și au dat la ai lor.
  Moldova e fara aer daca nu are A8 !!! Vine dl Flutur care ne pune piedici tot timpul . .. .

  • După ce au stat ani de zile în stradă, pe soare, ploaie sau zăpadă, după ce au pus presiuni pe guvernanți, asociațiile civice și-au luat o mare țeapă susținându-l pe Urtoi la ministerul lui Grindeanu. Încă un oportunist care a schimbat barca atunci când s-a văzut la putere. Era previzibil că așa se va întâmpla.