G4Media.ro

Imagini din satelit cu baza aeriană rusă din Diaghilevo lovită luni de…

Imagini din satelit cu baza aeriană rusă din Diaghilevo lovită luni de dronele ucrainene

Compania israeliană de imagini din satelit ImageSat International a distribuit pe Twitter imagini care, potrivit acesteia, arată urme de arsuri și obiecte în apropierea unui avion Tu-22M la baza aeriană Diaguilevo, la sud-est de Moscova, potrivit Le Monde.

 


Două baze aeriene rusești din centrul Rusiei au fost vizate luni de drone ucrainene, ucigând trei persoane, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Luni dimineață, „regimul de la Kiev (…) a încercat să efectueze lovituri cu drone de concepție sovietică asupra bazei aeriene Diaghilevo din regiunea Riazan și a bazei aeriene Engels din regiunea Saratov”, se arată în comunicat.

Ministerul acuză forțele ucrainene că încearcă să „dezactiveze avioanele rusești cu rază lungă de acțiune”, folosite pentru loviturile care au vizat numeroase infrastructuri energetice de pe teritoriul ucrainean în ultimele săptămâni. În timp ce aceste „drone cu reacție” au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană rusești, resturile lor au căzut pe teritoriul bazelor aeriene atacate, provocând explozii și avarii „minore” la două avioane, se arată în comunicat.

Potrivit actualizării zilnice de marți a Ministerului britanic al Apărării, „cauzele exploziilor nu au fost confirmate. Cu toate acestea, dacă Rusia evaluează incidentele ca fiind atacuri deliberate, este probabil să le considere ca fiind unele dintre cele mai importante eșecuri de protecție a forțelor din punct de vedere strategic de la invazia sa în Ucraina. Locurile sunt situate mult mai departe în interiorul teritoriului rusesc decât cele afectate anterior de explozii similare: Engels se află la peste 600 km de teritoriul controlat de Ucraina. Este principala bază operațională pentru aviația rusă cu rază lungă de acțiune din vestul Rusiei și găzduiește peste 30 de bombardiere grele. Aceste avioane contribuie la disuasiunea nucleară a Rusiei și au fost, de asemenea, utilizate frecvent pentru a lansa rachete de croazieră convenționale în Ucraina”, observă britanicii, concluzionând că „este probabil ca lanțul de comandă rusesc să încerce să identifice și să impună sancțiuni severe ofițerilor ruși considerați responsabili pentru că au permis producerea incidentului”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...