G4Media.ro

Ilie Bolojan: Boala sistemului public din România este supraîncărcarea cu personal /…

Foto: Facebook/ Ilie Bolojan

Ilie Bolojan: Boala sistemului public din România este supraîncărcarea cu personal / Doar la nivelul CJ Bihor, în cursul acestui an, economiile la salarii, prin aceste reorganizări, înseamnă 6 milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că sistemul public din România este supraîncărcat cu personal, astfel că pierderile sunt foarte mari. El a dat exemplu instituţia pe care o conduce şi a subliniat că în urma reorganizării s-au economisit 6 milioane de euro în numai un an, relatează News.ro.

”Boala sistemului public din România este supraîncărcarea cu personal, atât din punct de vedere al numărului de angajaţi, dar şi al salariilor în anumite sectoare unde sunt mult mai mari decât în sectoarele private. Ca atare, pierderile sunt foarte mari şi, practic, ce se întâmplă, gândiţi-vă că într-o comunitate locală, unde toţi banii care se încasează din taxe şi din impozite se duc pe cheltuielile de personal ale unei primării şi poate nici nu le acoperă, înseamnă nu că acea primărie există pentru cetăţeni ca să le ofere servicii, ci că cetăţenii există pentru ca oamenii ăia din primărie să aibă nişte posturi călduţe sau nu”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Prima TV.

Economisirea banilor rezultată din reduceri de personal se poate vedea în investiţii, este de părere Bolojan.

”Asta este o mare problemă şi dacă am putut să realizez în aceşti ani multe proiecte de investiţii este pentru că am avut grijă de banii pe care îi colectam de la contribuabili. Inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal. Aceste cheltuieli sunt de ordinul milioanelor de euro. La municipiul reşedinţă de judeţ pot să fie între 13 milioane de euro cum este la Oradea sau pot să ajungă la 25 milioane de euro într-un oraş identic ca mărime, ori dacă în fiecare an ai o economie de 10-12 milioane de euro la cheltuielile de personal, asta înseamnă nişte lucrări care se văd în oraş. Asta este o problemă pentru care noi nu reuşim să livrăm investiţii, performanţă în administraţie şi pentru că oamenii nu văd că din banii lor se face ceva, nu mai au încredere în lumea politică”, a declarat liderul CJ Bihor.

Ilie Bolojan a mai precizat că cu doar jumătate din angajaţii de la Consiliul Judeţean a angajat noi proiecte şi a început noi lucrări.

”Ce am făcut, practic, cu jumătate din angajaţii de la Consiliul Judeţean, s-a dovedit că nu s-a întâmplat nimic la Consiliu, dimpotrivă, am angajat alte proiecte, am început alte lucrări. Se poate face şi cu jumătate din oameni. Efectul este că economia doar la 80 de angajaţi care nu mai sunt a fost de 1.200.000 de euro într-un singur an de zile, ceea ce înseamnă într-o localitate din judeţul Bihor, un pod peste Crişul Repede, în Bulz se termină anul acesta un pod care nu ar fi putut fi finanţat, dacă nu am fi avut aceşti bani”, a declarat Bolojan.

Întrebat cum au fost angajaţi aceşti oameni, Ilie Bolojan a declarta că o parte dintre ei au fost angajaţi pe filieră politică.

”Cum au fost angajaţi aceşti oameni, ce randamente au avut, este cât de poate de clar. Chiar dacă au fost oameni competenţi, practic nu aveau de lucru. Ori a ţine un om, chiar dacă este competent cu salarii fără să aibă de lucru, nu este o chestiune normală. O parte au fost pe filieră politică, o parte au fost angajaţi de-a lungul anilor. Gândirea a fost ca instituţiile publice să fie o bază de angajări. Aceste angajări se pot transforma în voturi, se pot transforma în agenţi politici. Aveam un număr de structuri adiacente cu vreo 80 de angajaţi, am concediat vreo 60 dintre ei, deci cu 20 de angajaţi facem exact aceleaşi lucruri pe care le făceam cu 80, dar vă puteţi imagina ce înseamnă asta în cheltuieli”, a declarat preşedintele CJ Bihor.

Ilie Bolojan a precizat că 6 milioane de euro este economia într-un singur an, la CJ Bihor, după ce s-au făcut reduceri de personal.

”Doar la nivelul CJ Bihor, în cursul acestui an, economiile la salarii, prin aceste reorganizări, înseamnă 6 milioane de euro. Faceţi nişte multiplicări, dacă s-ar face asta în multe locuri şi aţi vedea câte sume de bani pot fi eliberate pentru investiţii pe care le văd cetăţenii noştri”, a declarat Bolojan.

sursa foto: Facebook/ Ilie Bolojan

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

36 comentarii

  1. Iar PNL şi PSD supraȋncarcă administraţia de stat centrală şi locală cu cele mai multe animale politice.

    • Doi comentaci usrplus cu mintea atrofiata si ochelari de maggar!
      Mergeti in Oradea sa vedeti concret ce a facut cat a fost primar. Orasul ala e altfel!
      Sau poate preferati sa vedeti noroaiele lui Denimic, sau yala schimbata de Lasconi!

  2. No coment!

  3. Bolojane, Bolojane, prea le spui de la obraz, se supără lumea la partid la PNL, că pesedeu’ de mult te blestemă și te vrea la USR în locul lui Barna…

    • Ia căuta mătăluță organigrama consiliului județean înainte să te uiți în gura lui Bolohan. 10 secunde din timpul tau de comentarii aiurea.

  4. La nivel de primarii e groasa rau, la vreo 70% din ele e nevoie de bani de la stat sa plateasca salariile si utilitatile…fara reforma administrativ teritoriala nu scapam de saracie…..no comment la performantele dlui Bolojan, as mai adauga pe dl Dumitrescu de la Prahova, care a inceput la fel, poate si Dunca de la Caras, dar restul?, la sectoare si la municipiu in Bucuresti, de exemplu….la ministere?, nu de alta, dar reducerile de secretari de stat, dupa epoca Dragnea nu au tint decat un an, acum au crescut din nou….si mai vorbim si de Agentii noi, pe la Sanatate….

  5. „Asta este o problemă pentru care noi NU reuşim să livrăm investiţii, performanţă în administraţie şi pentru că oamenii nu văd că din banii lor se face ceva, NU mai au încredere în lumea politică”, a declarat liderul CJ Bihor.
    „Ori a ţine un om, chiar dacă este competent cu salarii fFARA să aibă de lucru, NU este o chestiune normală.” – Ilie Bolojan.
    O spune si un PSDist: La Conferința organizata de CursDeGuvernare, cu tema ”Un an de marș al DIGITALIZARII – Administrația, de la basic la nivelul următor”, primarul PSD al Buzaului, Constantin Toma a spus;
    „Problema României la capitolul digitalizare, afirmă primarul Municipiului Buzău, este legată de faptul că, în lipsa unei viziuni strategice, procesul a început ”de jos în sus”, cu rezultate discutabile în ceea ce privește eficiența economică.
    Primarul Constantin Toma consideră că digitalizarea trebuie precedată, sau măcar acompaniată, de un proces de RESTRUCTURARE a administrațiilor, centrală și locale. ”După ce scoatem RISIPA din sistemul de stat, și de la București și din provincie, abia atunci putem vorbi de digitalizare. Până atunci este JALE, Sistemul PUBLIC a ANCHILOZAT România”, afirmă primarul Toma.
    Sunt pentru reforma asta, digitalizarea. Parcă s-a inventat un nou cuvânt- digitalizarea. Asta salvează România. Nu vom salva nimic: vă dau un exemplu din primărie. Am implementet, atenție, din disperare, un sistem de digitalizare în sistemul administrativ. Suntem primii din România care am făcut asta. De 2 ani am făcut o economie de timp pentru cetățenii din Buzău de 600 de ani, am redus procesele. Un certificat de urbanism simplu: erau 17 inși care semnau, cu mine ultimul. Ce însemna deigitalizarea: stăteam cu capul într-un ecran și așteptam ca popândăii să semnăm online acel certificat. Am rămas cu 4 oameni în sistem și am făcut o economie grozavă.
    După ce scoatem RISIPA din sistemul de stat, și de la București și din provincie, abia atunci putem vorbi de digitalizare. Până atunci este JALE, Sistemul public a anchilozat România. 11 miliarde Euro numai la nivel Central cu Salariile, 7-8 miliarde de euro pe bunuri și servicii, nu mai vorbesc de zecile de mii de angajați în sistemele locale. Trebuie făcută o reformă de sus în jos.”
    O spune un PSDist!

    Ce spune despre bugetarimea care se calca in picioare in Institutiile publice Premierul LIBERAL Zombie Vasilica Citu, sucit complet dupa ce-a ajuns Premier si la fel spun si Vicepremeirii Dan Barna si Kelemen Hunor, dupa ce au decis MENTINEREA Sporurilor bugetarimii lor: ca restructurarea statului nu inseamna ca vor pleca oameni acasa!!
    Doar la Companiile de stat „s-ar putea”, desi Planurile de redresare a Companiilor de stat cerute de Zombie in Ianuarie 2021 NU au venit la el nici AZI!!
    Digi 24, 26 Februarie 2021: „Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile, îşi primeşte aceleaşi salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a declarat Cîţu, citat de Agerpres.
    Bolojane, cu acest Zombie NU veti SCHIMBA nimic in Romania bugetarimii PRIVILEGIATE!!
    NIMIC, tine minte!
    Veti disparea ca partid, asta veti REUSI cu mare succes!

  6. Si cand face catu reforma ? Restructurarea ?

    Bugetari trantori, cata frunza cata iarba!

    Astia ne au bagat in faliment!

  7. ” Vasile Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
    21.08.2019
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
    „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt DUBLE faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
    Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
    „Este clar că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, MUNCESC pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt PRAF la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
    „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
    Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE va DISPAREA cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

    NU a disparut deloc, Zombie ii tine strans in brate pe bugetarii PRIVILEGIATI!!
    Un mincinos!

  8. Lasa povestile. Una spui la TV, alta faci in realitate. Mai bine ne spuneai cati dintre ai au fost plasati la alte institutii din pixul tau.Nu e nici o economie la bugetul de stat, doar ca leafa acestora e platita de alte institutii. Asa ca nu te mai preface ca esti salvatorul adiministratie romanesti. Singurul tau scop este ca sa te cateri in varful adiministratiei la fel ca ceilalti, doar ca printr-o alta metoda de manipulat alegatorii

  9. A atins problema:
    Primăriile Bugetofage!
    Cel mai vizibil:
    Din cca 2800 de Primarii Rurale sunt cca 2000 de Primarii cu cca 1500-1800 de locuitori.
    Va imaginați?
    2000 de Primarii cu cca 35 sau 40 de salariați cu tot cu pensionari Cumularzi.
    Adică in medie un salariat de Primărie la 40 de săteni !
    Acesti săteni care nici agricultură de subzistență nu mai practica!
    De unde bani De taxe si impozite?
    La toate aceste Primarii Rurale sunt cca 140 de mii de salariați dc: cumetrele, amantele Primarului, verișorii Viceprimarului si tot felul de rubedenii.
    Ce valoare adăugată aduc acesti impostori comunei?
    Aveti idee ce risipa bugetara fac acestia care fac Nimic?
    Calculați la un salar mediu brut pe salariat Primărie de cca 8000 lei!
    Poate nu stiti ca in 1989 toate Primăriile Rurale aveau in total cca 16 nii de salariați!
    Calculați Dv. Paguba adusa statului roman de Primarii Idioți!
    Si ce jaf e la Primăriile Urbane???

  10. @Jean de la Ploiesti: Are Zombie Vasilica o „solutie”: pe „cale naturala”!!
    La Sfantu asteapta!!!
    „Premierul Cîţu, întrebat despre reorganizarea administrativ-teritorială a unor localităţi: „Aş vrea să creăm motivaţia să se facă natural.”
    17 iunie 2021.
    Florin Cîţu a precizat că a văzut propunerea edilului din Cluj-Napoca Emil Boc cu privire la o reorganizare administrativ-teritorială a localităţilor, lucru care nu poate fi susţinut din punct de vedere financiar, dar consideră că aceste „unificări” ar trebui stimulate în aşa fel încât ele să se producă în mod natural.
    „Sunt 1.250 de unităţi administrativ-teritoriale în România ale căror Cheltuieli cu salariile sunt mai mari decât Veniturile proprii sau venituri totale chiar. Avem clar o problemă. Pot să vă spun că ne uităm şi am văzut propunerea domnului Boc în ce priveşte reorganizarea administrativă. Aş vrea să o facem cumva să creăm motivaţia să se facă natural, adică să creăm proiecte în jurul cărora aceste unităţi administrativ-teritoriale să se unească. Dacă venim într-o zonă să creăm şcoală, spital, natural să se unească aceste UAT-uri şi să creeze această unitate administrativă. Cam aşa aş vedea lucrurile”, a afirmat Florin Cîţu, joi la Alba Iulia.
    Şeful Guvernului a adăugat că merge pe varianta în care să fie creată o motivaţie pentru o unificare naturală a acestor unităţi administrativ-teritoriale.
    „Bineînţeles, este o opinie personală, încă nu am discutat. Dar este adevărat, este o problemă de sustenabilitate a finanţelor, pe de o parte, din cauza deciziilor pe care le iau anumiţi primari care cresc anumite cheltuieli fără să aibă venituri, dar, pe de altă parte, situaţia efectivă. Multe unităţi administrativ-teritoriale chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească Sunt de acord, am auzit propunerea dar eu merg pe varianta crea o motivaţie pentru a se uni natural aceste unităţi administrativ teritoriale, dacă se poate”, a completat Premierul.

    Jigodie!!!

  11. Treci si reorganizeaza romania , ca ne-am saturat de catu si reformele lui

  12. Nu domnule Bolojan, greșești enorm, boala principală a sistemului este reprezentată de sifonarea banului public. Ceea ce spui matale că ai economisit 6 milioane de euro intr-un an cu salariile este o minciună grosolană. La un calcul scurt, cu un salariu mediu de 1000 de euro, ceea ce nu cred că este cazul în Bihor, matale ne spui că ai disponibilizat prin reorganizare 500 de oameni, ceea ce este o minciună gogonată. Nici nu mai pun în discuție faptul că peste jumătate din acea sumă de 6 milioane de euro care să ziceam că ar fi fost destinată salariilor, s-ar întoarce la stat stat sub formă de taxe, impozite, tva si alte bălării. Deci vă dau un sfat, furați mai puțin, domnule Bolojan.
    P.S. În această poză, matale stai pe un scaun care a costat peste 1000 de lei, nu ți-e puțin rusine? Pun pariu că in biroul dumitale ai mobilier de peste 10000 de lei și parchet de cea mai bună calitate și asta din banii contribuabilor, așa că mai usor cu risipa, domnule Bolojan că și dumneavoastră sunteți tot un bugetar și nu sunteți indispensabil.

    • Calculul se face pe sume brute, 1000 euro e netul, brutul se apropie de 2000, dar plecand vreo 300 de posturi, pleaca si vreo 25 de sefi si astia au leafa babana rau…plus ca un bugetar mai are nevoie si de cheltuieli de functionare, acolo e economia, combustibil, echipamente de lucru etc
      O economie de 500 mii euro pe luna se poate face la orice institutie publica mai maricica gen CJ, Primarie de municipiu, Agentie sau Minister, dar necesitatile sunt mult mai mari.

  13. Ilie Bolojan îi cere lui Klaus Iohannis să NU se implice în alegerile din PNL: „Când un candidat nu este recunoscut de partidul lui, i se ştirbeşte autoritatea”.
    Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a vorbit, duminică, despre alegerile intene din PNL şi este de părere că Congresul va valida şi poziţia administrativă a celui care va câştiga competiţia, fie că este premierul, fie că este preşedintele Camerei Deputaţilor.
    ”Când un candidat nu este recunoscut de partidul lui, i se ştirbeşte autoritatea”, afirmă Bolojan, care speră, însă, ca va exista o competiţie în PNL care ”să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcţiona”.
    ”În lumea politică, nu există o singură dată să fii perdant şi după aceea ieşi. În lumea politică avem exemple istorice – şi din România şi din alte ţări – poţi să pierzi alegeri şi după care poţi să câştigi. Gândiţi-vă la preşedintele Emil Constantinescu de exemplu. Deci nu înseamnă că dacă ai pierdut nişte alegeri în anumite condiţii nu mai poţi reveni după aceea în politică. Rămâne de văzut asta. E clar că, în general, e bine să nu pierzi de foarte multe ori pentru că devii un perdant şi oamenii nu se mai raportează la tine”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Prima TV.
    Liderul PNL Bihor a vorbit şi de implicarea preşedintelui României în alegerile interne ale PNL: ”Nu cred că trebuie să se implice, dar trebuie să discutăm deschis şi această chestiune. Întotdeauna între preşedintele României şi partidul preşedintelui, chiar dacă nu a fost o legătură explicită sau chiar dacă preşedintele nu este pasionat de ceea ce se întâmplă în detaliu în partidul respectiv, totusi, o parte din membrii partidului, din oamenii de decizie, se uită să vadă cam ce ar dori preşedintele României. Probabil, oricum, o parte din colegi se uită să vadă dacă s-ar da un semnal poate implicit, nici într-un caz explicit, deci e posibil să se întâmple treaba asta şi asta este o chestiune pe care am văzut-o în ultimii 20 de ani”.

    Bolojan crede şi că ar trebui să existe un parteneriat între şeful statului şi premier, pentru a avea reforme.
    Întrebat dacă Florin Cîţu mai poate rămâne premier, în cazul în care pierde alegerile din partid, Bolojan a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, Congresul este şi o chestiune de validare pe poziţia administrativă pe care o ocupi, nu doar un congres politic, pentru că în momentul în care un candidat nu este recunoscut de partidul lui, vă puteţi da seama că i se ştirbeşte autoritatea. Ori, neavănd autoritate, indiferent cine ar fi în situaţia asta, nu mai poate fi eficient pe poziţia administrativă pe care o ocupă. Deci, cred că va fi un efect. Ce vor face, colegii care candidează, după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne la decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare”.
    Întrebat, de asemenea, dacă este de părere că în cazul unui câştig al lui Ludovic Orban, la Congres, acesta va reveni pe funcţia de premier, Bolojan a răspuns că nu ştie dacă Orban şi-ar dori să revină pe această funcţie.
    ”De obicei, aceste competiţii politice, chiar şi în interiorul unui partid, nu sunt doar o defilare şi o chestie de scrimă. De multe ori lucrurile degenerează. Sper să nu ajungem acolo, pentru că nu suntem în opoziţie, în aşa fel încât ce se întâmplă în PNL să aibă efecte în 2024. Ceea ce se întâmplă în PNL are efecte în guvernarea ţării, mâine, poimâine, deci trebuie gândită o competiţie care să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcţiona. Nu ştiu dacă domnul Orban, într-o asemenea ipostază, şi-ar dori să revină, dar eu sper ca din această competiţie, relaţiile dintre cei care concurează, să rămână la un nivel normal”, a declarat Ilie Bolojan.

    • Stiti unde „bate” Bolojan?!
      In 2014, „preferata” lui Johannis, Alina Gorghiu a fost „aleasa” Presedinte al PNL!
      A dus PNL la un dezastru de mare „succes” cand la alegerile parlamentare din 11 Decembrie 2016 PNL a obtinut 20%, in timp ce PSDragnea a castigat alegerile cu 45%!!!
      Era o vorba la PNL: Alina Gorghiu pentru noi e Elena Udrea 2!!!
      Marile ei „succese” liberale au fost la capitolul IUBIRI liberale!
      Iubiti si abandonati… povesti liberale frumaose…iar Alina a tot urcat scara in PNL…pana s-a prabusit in 2016.. acum are iar gura mare…
      S-o vedem dupa Congresul PNL…se va gudura la Orban?!

  14. Alina Gorghiu, tupeu maxim, minte ioc! Inteligenta mediocra, dar ifose cat cuprinde. Ma mir ca mai scoate capul la cat de penibila a fost.

  15. Bravo domnu’ Gudurău, nu stiu cum de suntem perfect de acord de data asta.
    Si chiar e foarte usor de citit ce ati scris, se vad progrese majore.

    Daca am avea mai multi oameni ca Ilie Bolojan atat in penele cat si in pozitii de decizie guvernamentala ce departe am putea fi…

  16. Bolojan e doar un politician șmecher . Câți dintre voi ați avut curiozitatea de a căuta organigrama consiliului județean? Nu durează mult.

  17. @MM: Am cautat Organigrama CJ Bihor si am comparat cu Organigrama CJ Brasov!
    Cele 2 judete au o populatie comparabila: Bihor are ~575.000 locuitori, Brasov are ~550.000 locuitori.
    Organigrama jud. Bihor(suprafata ~7500kmp) arata TOTAL 97 posturi!!
    Organigrama stufoasa a jud. Brasov(suprafata ~5300 kmp) arata TOTAL 227 posturi!
    Ce trebuie sa „cautam” in Organigrama CJ Bihor, sincer intreb!!!

    Ia uite Jud Vrancea: Populatie 340.000 locuitori, suprafata de ~4850 Kmp, ORGANIGRAMA CJ Vrancea arata TOTAL 214 posturi!!!
    Judetul Covasna, un judet micut, cu o Populatie de ~210.000 locuitori si o suprafata de 3710 kmp, arata in ORGANIGRAMA CJ Covasna ca are TOTAL 118 posturi!!
    Judetul Dolj bate recordul: la o Populatie de 660.000 locuitori si o suprafata de ~7400 kmp, Organigrama CJ Dolj arata TOTAL 228 posturi!!

    Deci: Va rog sa ne luminati!
    Eu CITESC clar ca e cea mai aerisita Organigrama, adica Bolojan NU minte, va rog sa ma contraziceti!!!

  18. @MM: Astept clarificari!
    NU prea aveti, v-a trimis partidul sa postati bazaconii crezand ca merge!!!!
    Rusinica!!!!

  19. Cum risipesc politrucii escroci ai PNL-Orban BANII PUBLICI:
    „Camera Deputaților i-a aprobat deputatului Grosaru o plimbare în Panama, de 25.000 de lei.
    Camera Deputaților i-a aprobat deputatului Grosaru o plimbare în Panama, de 25.000 de lei, deși inițial conducerea instituției a avut rezerve față de această deplasare.
    Deputatul Andi Grosaru, reprezentând comunitatea italiană din România, a cerut aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaților pentru o deplasare în Panama, la final de iunie, la Forumul Parlamentar de Intelligence și Securitate.
    Potrivit președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, deplasarea ar costa 25.000 de lei. Orban a spus că PNL a refuzat ca un deputat liberal să participe la acest forum.
    În ședința din 25 mai a conducerii Camerei Deputaților s-a amânat o decizie privind aprobarea acestei deplasări. “Deci eu vă propun aşa: să amânăm punctul, să cerem informaţii suplimentare şi eventual să cerem şi un punct de vedere din partea Comisiei de apărare care să ne spună despre acest for“, a cerut Orban, iar propunerea sa a fost aprobată.
    Pana la urma, Camera Deputaților i-a aprobat deputatului Grosaru plimbarea.
    Însă, la 9 iunie, Orban a revenit la sentimente mai bune și a propus aprobarea: “Am mai avut discuţia, am mai avut discuţii; şi noi, de regulă, nu prea am refuzat participări de tipul ăsta și până la urmă am zis: hai să… Dar mai multă măsură din partea liderilor de grup în privința deplasărilor!“.
    Singura care a cerut precizări a fost Cristina Prună (USR), vicepreședinte al Camerei. “Aș fi vrut să știu mai multe detalii“, a spus ea, dar pur și simplu a fost ignorată și s-a trecut la alte discuții.”
    La dracu’ praznic.. in Panamaua masii…
    Bravo, Orbane, aproba!
    Ca nu dai din BANII familiei tale!

  20. Lili, vorba lunga, saracia omului. Cine crezi ca are timp sa citeasca asa o predica lunga?? Eugen = penibil.

    • Eu scriu pentru oameni care au exercitiul cititului, oameni care cauta INFORMATII!
      Eu nu postez 3 randuri cu 7 cuvinte goale primite pe hartie de la partid!
      Nu iti place sa citesti, nu citi!

  21. @lili: ALTA comentaCA CU mintea atrofiata si ochelari de maggar!
    Mai lasa-ne cu drulitatea asta a llui NULA! Drulica cel cu onoarea mica e zombie. Unul lipsit de bun simt. Cand zici asa ceva de seful tau si ala ramane pe post, iti iei jagardelele si dispari in ceatza! Cu atat mai mult cu cat omul nu e decat un gurist. Viziune ioc, pricepere ioc. Exact ca predecesorul lu, Razvan Cuc. Si asta tot DXuri face!

  22. Mersi de info, lili! Total de acord cu ce ai spus. Si sunt sigur ca la nivel de primarii lucrurile stau la fel de prost sau poate si mai rău. Cine are ochi să vadă, vede, cine nu, cel mai probabil nu o face din anumite motive. E mai mult decât clar ca sistemul administrativ român are nevoie de o reformă structurala, organizațională urgentă, altfel batem pasul pe loc si deja suntem mult un urma altora. Numai că nu știu cum am putea face, sa-i scoatem pe cei cu mentalitatea asta veche si dăunătoare din instituțiile publice, pentru ca ei se opun cu înverșunare modernizării instituțiilor pe care le conduc sau pe care le storc de tot. Si chiar mai mult unii sunt mulțumiți de felul cum arată instituția condusa de ei. Poate ca doar printr-o inițiativa la nivel guvernamental se pot face progrese substanțiale…

    • Exista o singura cale, a spus-o fostul Presedinte al Estoniei, Toomas Hendrik Ilves,
      cel care in 2 mandate a DIGITALIZAT Admisnistratia publica din Estonia, 99% e Digitalizata, doar pentru 3 situatii estonienii merg la ghiseu: casatorie, moarte si tranzactii proprietati: VOINTA politica la cel mai inalt nivel!
      „Aş recomanda cu tărie ca întotdeauna responsabilul cu digitizarea să nu fie un „ministru IT”. O astfel de funcţie nu face decât să permită celorlalţi membri ai guvernului să nu se preocupe de digitizare şi să evite această respon­sa­bilitate. În plus ceilalţi miniştri nu simt respon­sabilitatea de a lua în considerare propunerile Ministerului digitizării. Întotdeauna este cel mai indicat ca politica de digitizare să fie condusă de către un departament care să fie subordonat şi să răspundă DIRECT Prim-ministrului sau Preşedintelui, în funcţie de sistemul de guvernământ”, a declarat Hendrik Ilves.
      Adica: VOINTA politica si IMPLICAREA reala a varfului, Premier sau Presedinte!
      NU avem asa ceva, din pacate.. doar vorbe goale.
      Altfel NU merge, NU poti schimba nimic!
      Va reamintesc acel Cloud guvernamental din Octombrie 2020, urma sa fie discutata in Guvern acea OUG(pusa in dezbatere pe Site-ul Guvenrului!) care prevedea ca că sistemul de cloud guvernamental va prelua actualele sisteme IT de la instituțiile publice centrale si locale, cu exceptia parlamentului, a administrației prezidențiale și a sistemului de justiție.
      Numai ca acea OUG nu prevedea Sanctiuni: adica DACA o Primarie din Teleorman refuza sa-si transfere Sistemul informatic in acel Cloud guvernamental NU se intampla nimic, adica FARA Sanctiuni!
      Contactat de HotNews.ro, Sabin Sărmaș, seful Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), a admis faptul că lipsa unor sancțiuni ar putea crea probleme în implementarea acestui proiect IT.
      „Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitatea de coinițiator al acestui act normativ, a propus Sancțiuni, însă ele au fost ELIMINATE ca urmare a procesului de CONSULTARE INTERINSTITUTIONAL. De altfel nu este pentru prima dată când noi susținem sancțiuni pentru instituțiile care NU doresc să se digitalizeze și care în acest mod afectează calitatea serviciilor de care românii beneficiază”, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Sabin Sărmaș, președintele ADR.
      Halucinant, nu?!
      Intre timp, OUGul cu Clod-ul guvernamental a fost bagat la sertar, subiectul incheiat iar Sabin Sarmas dezamagit a ajuns Deputat pe listele PNL!
      Premierul Zombie insa a cam tacut si el pe subiectul DIGITALIZARE!
      REZISTENTA la SCHIMBARE e evidenta, inseamna de fapt REZISTENTA celor care au privilegii, care castiga din actuala stare a Romaniei: cu Institutii conduse de interese INCOMPATIBILE cu ale majoritatii Cetatenilor Romani!

    • Lilișor tată, „digitizarea” vine de la DIGI24 SAU DIGI Tv.? In ceea ce privește „digitalizarea”…ramane de discutat! Tu crezi ca faci bine Pnl-ului cand ataci susținătorii lui Orban care sunt și ei tot PNL? Nu ai invatat nimic din experienta usr-ului care, in loc sa atace psd-ul, si-au atacat viitorii parteneri de coaliție și s-au trezit la alegeri ca nu i-a mai votat nimeni? Intreb si eu ca un simplu votant pnl, pe care nu-l interesează neaparat războiul vostru intern pe ciolan, ci doar soarta partidului in care mi-a mai rămas un dram de încredere! Din pacate și acest „dram” se topeste de la zi la zi…!

  23. Condica de sugestii și reclamații!la 3reclamatii=zece la sută din bani pe 3 luni!la 7 reclamații într-un an ,aut Forever!altceva mai simplu?

  24. Vai de capul tău, Bolojane! Cu ideile tale de ,,reformă” ai distrus standardul de viață scăzut al orădenilor în sensul că ai făcut să fie și mai scăzut. ,,Opera” ta politică o continuă Florin Birta. În ce constă ,,opera” ta politică? O știm toți orădenii cinstiți care muncim atît în mediul privat cît și la stat (eu muncesc la privat): măriri de taxe și impozite, eliminarea subvenției la gigacalorie. Iar cu concedierile din sectoarele unde sînt prea mulți angajați, mai lasă-ne! E adevărat că la Consiliul Județean trebuia redus personalul dar sînt alte sectoare unde personalul era insuficient și mătăluță tot ai concediat. De exemplu, Centrul de Cultură și Creație Bihor. Salariile și pensiile orădenilor nu au crescut în ritmul în care ai cresut tu taxele și impozitele.

    • Ce Taxe si Impozite a crescut Primarul Ilie Bolojan?!
      Detaliati, va rog!!
      Sa inteleg si eu cum el a marit taxe si Impozite si totusi a fost ales detasat ca Presedinte al CJ Bihor cu 61,51%!!
      Ma gandesc ca daca ar fi cresctut Taxe si Impozite, Presa ar fi scris iar alegatorii ar fi avut „grija”, nu?!
      Eu nu am citit asa ceva, dar nu spun ca nu e asa…de aceea, va rog sa detalaiti si sa dati sursa de informare!
      DECI: Ce Taxe si Impozite a marit Bolojan ca Primar si la ce Sume au ajuns acele Taxe si Impozite!
      Sa comparam cu alte Orase!!

      Sper ca dvs sa-mi raspundeti!
      Am asteptat degeaba raspuns de la @MM!!

  25. Aduc o rectificare la comentariul meu anterior. Subvenția la gigacalorie nu a fost eliminată ci a fost mult redusă:
    https://m.ebihoreanul.ro/stiri/stanel-necula-despre-pretul-gigacaloriei-in-oradea-vorbim-de-o-crestere-de-23-in-urmatorii-ani-152192.html
    Din păcate ce am postat aici rămîne definitiv, nu mai poate fi corectat.
    Însă lui Bolo și găștii pnl-iste nu îi pasă că oradeanul de rînd abia supraviețuiește. Nivelul salariilor din Oradea și jud Bihor este printre cele mai scăzute din România. De ex., aici, pe plaiurile orădene și bihorene salariile sînt mult mai mici decît în Botoșani și jud Botoșani. Iar prețurile, taxele și impozitele sînt mult mai mari la noi, în Oradea și Bihor decît în Botoșani și jud Botoșani.

  26. Pt fanii PNL și ai lui Bolojan care l-au mai votat și după primul mandat de primar:
    https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/oradenii-in-sezonul-super-facturii-la-incalzire-38200/. Mă întreb totuși după ce criterii face Bolo disponibilizări?: pe pnl-iști îi dă afară sau doar pe adversarii politici?