G4Media.ro

Guvernatorul Băncii Franței cere o mai bună reglementare globală a criptoactivelor

sursa foto: Pexels

Guvernatorul Băncii Franței cere o mai bună reglementare globală a criptoactivelor

Guvernatorul Băncii Franței, François Villeroy de Galhau, a deplâns marți faptul că unele țări importante sunt „mai puțin avansate” decât Uniunea Europeană în ceea ce privește reglementarea criptoactivelor și a făcut apel la „evitarea adoptării unor reglementări divergente sau contradictorii”, sau chiar prea târzii, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

„Jucătorii din sectorul cripto operează la nivel global și chiar și localizarea lor este uneori dificil de determinat”, a declarat guvernatorul în deschiderea unei conferințe dedicate rolului băncilor centrale în „tokenizarea” (transferul drepturilor de proprietate ale unor anumite active în token-uri virtuale, n.r.) finanțelor.

Afirmațiile sale par o critică deschisă la adresa autorităților americane, chiar dacă guvernatorul băncii centrale franceze nu a menționat numele Statelor Unite. El a remarcat că „alte jurisdicții importante sunt mai puțin avansate” decât Uniunea Europeană, care a reușit în iulie să ajungă la un acord asupra unui proiect de cadru juridic numit MiCA, chiar dacă acesta trebuie să fie încă aprobat în mod oficial înainte de a intra în vigoare.

„Să rămânem coordonați” și „să implementăm (reglementarea) în toate jurisdicțiile”, a adăugat el, apreciind că scăderea prețurilor criptomonedelor „nu este o scuză pentru complezență sau inactivitate”.

În Statele Unite, reglementarea criptomonedelor se concentrează în principal pe crearea unui „dolar digital”.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat în martie un ordin executiv prin care cere Departamentului Trezoreriei să prezinte un raport privind „viitorul banilor” în termen de șase luni.

În cele din urmă, a primit nouă rapoarte, care recomandă continuarea lucrărilor pe această temă, dar nu indică un termen limită.

De asemenea, Banque de France colaborează cu Banca Centrală Europeană (BCE) în ceea ce privește posibila creare a unui euro digital.

De asemenea, Villeroy de Galhau a declarat că experimentele Băncii Franței cu o monedă digitală a băncii centrale vor fi reluate, după nouă exerciții care s-au încheiat cu „rezultate promițătoare”.

Trei noi experimente urmează să înceapă în curând.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Iata unde zacea pitit viitorul…. euro digital… pai nu au ei acum acces la toate tranzactiile noastre? care mai este diferenta implementeaza un euro digital in afara faptului ca pot ei mai usor sa-si aloce catralioane de euro in nestire?

    • Nu vor mai fi bani de hârtie . Totul digital , totul la Discreția și sub controlul stăpânilor . Pentru elite banii nu mai reprezintă de mult un tel principal, poate doar sa i stimuleze pe executanții ordinelor. Banii digitali nu sunt despre îmbogățire ci despre creditul social care se vrea implementat