
Grindeanu, întrebat despre „dubla măsură” în cazurile Dragoș Anastasiu și Marian Neacșu: A existat reabilitarea. Sunt lucruri care nu sunt noi / Despre Radu Oprea, care ar fi avut un dosar clasat după ce a plătit prejudiciul pentru evaziune fiscală: „Mi-a spus că are un cazier fiscal curat”
Președintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, la sediul PSD, că premierul Ilie Bolojan l-a sunat înainte de anunțul demisiei lui Dragoș Anastasiu din funcția de vicepremier pentru a-i comunica decizia acestuia. Întrebat despre „dubla măsură” în cazurile Dragoș Anastasiu și Marian Neacșu, vicepremier PSD, care a avut o condamnare definitivă pentru conflict de interese, Sorin Grindeanu a precizat că „a existat reabilitarea” și că „sunt lucruri care nu sunt noi”.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„Sunt lucruri și pentru presă care nu sunt noi. Sunt lucruri despre care se știe, care sunt în spațiul public. Legat de Marian Neacșu a existat această reabilitare. Au fost zeci de parlamentari în această situație, urmare a unei decizii a Biorului Permanent că poți face aceste lucruri. (…) Sunt lucruri care au fost și în guvernele anterioare. Nu s-a aflat de Marian Neacșu peste noapte”, a susținut Grindeanu.
- Marian Neacșu, fost baron PSD de Ialomița și vicepremier în guvernul Ciolacu, a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat.
Grindeanu a fost întrebat și despre cazul ministrului Economiei, Radu Oprea (PSD), care a fost trimis în judecată în ianuarie 2016 pentru evaziune fiscală și spălarea banilor alături de Mihai Ștefănescu, partenerul său de afaceri. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis dosarul înapoi, la scurt timp, pentru ca procurorul de caz să remedieze neregularitățile din rechizitoriu, a scris Defapt.ro. Potrvit publicației, Parchetul General a reluat urmărirea penală a senatorului Radu Oprea în anul 2017 pentru clarificarea acuzațiilor penale și a completării materialului probator. Dosarul a fost clasat definitiv un an mai târziu, dar nu înainte ca Radu Oprea să plătească prejudiciul și să primească o amendă administrativă.
„Am văzut în presă azi-dimineață. L-am sunat pe Radu Oprea, mi-a spus că e o exagerare, că are un cazier fiscal curat, că avea calitatea de asociat în acea firmă și că există o decizie a ICCJ favorabilă firmei.
Să nu credeți că fug de o anumită responsabilitate. Nu e pentru prima oară când s-a spus. E o decizie a ICCJ legată de acea companie. Nu pot eu să comentez o decizie a ICCJ și Radu să comunice mai mult”, a declarat Sorin Grindeanu.
Președintele interimar al PSD a apreciat, totodată, că premierul Ilie Bolojan este cel care ar trebui să propună o altă persoană pentru funcția de vicepremier în locul lui Dragoș Anastasiu.
„Am discutat ieri după-masă cu dl Bolojan. M-a sunat înainte de conferința de presă a dlui Anastasiu, spunându-mi că știa ce avea să anunțe dl Anastasiu. Domnul Anastasiu a luat decizia. Miercuri sunt convins că domnul Bolojan va veni în coaliție și va spune cum vede lucrurile în continuare”, a declarat Grindeanu.
Întrebat dacă, după demisia lui Dragoș Anastasiu, grupul interministerial pentru reforma companiilor de stat, recent aprobat de Guvern, ar trebui să fie coordonat de către Marian Neacșu, liderul interimar al PSD a declarat că lucrurile trebuie comunicate și decise de către premier.
„Dl prim-ministru Ilie Bolojan a venit în urmă cu o lună și ceva și ne-a spus că vrea un Guvern de forma aceasta, că vrea un vicepremier apolitic care să aibă aceste responsabilități. Sunt convins că nu și-a schimbat părerea. (…) Dacă nu găsește rapid pe cineva, propunerea pe care i-aș face-o ar fi să preia domnia sa coordonarea acestui grup”, a mai declarat Grindeanu.
Sorin Grindeanu a ținut să precizeze că el a fost de acord cu formarea ambelor grupuri: cel interministerial și cel consultativ:
„Eu am fost de acord cu ambele grupuri, doar că am cerut ca acel grup de consultanți să fie transparent, să adopte componența la nivel de Guvern, iar cei care fac parte să aibă o declarație de avere și o declarație de interese. (…) Ideea e generoasă, e bună.”
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.