G4Media.ro

Gabriela Scutea, șefa Parchetului General, îi ceartă pe procurori că nu muncesc…

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro/ Inquam Photos

Gabriela Scutea, șefa Parchetului General, îi ceartă pe procurori că nu muncesc suficient: Să vedem parcările de la sedii ocupate și după ora 16.00

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Gabriela Scutea, i-a certat joi pe procurori că nu muncesc suficient de mult, arătând că la ora 16.00 se golesc parchetele.

Ea a făcut remarca la ședința de bilanț a Parchetului General – o ședință desfășurată în premieră în luna septembrie.

”Să vedem că parcările din apropierea sediilor noastre rămân ocupate dincolo de ora 16, mai ales că activităţile procedurale fixate pentru procuror prin noul Cod de procedură penală sunt mai puţin consumatoare de timp decât în concepţia vechiului cod”, a spus Scutea, citată de News.ro.

Ea a anunţat că va propune Inspecţiei Judiciare ca principalul domeniu de control la parchetele de pe lângă judecătorii pentru anul viitor să aibă ca obiect dosarele nesoluţionate la mai bine de un an de la sesizare.

”Interpretarea datelor privind durata de soluţionare a cauzelor relevă că scăderea de 20% din 2020 nu a fost recuperată în 2021, recuperarea de 10.000 de cauze soluţionate până în 6 luni de la sesizare fiind nerelevantă din cauza celor peste 32.000 de cauze în plus din categoria «soluţionate peste 1 an de la sesizare». Corelativ, observăm că din creşterea cauzelor mai vechi de 1 an rămase în lucru (2020/2019, 21,77%) nu s-a recuperat deloc în 2021. Eforturile noastre trebuie să crească, pentru îmbunătăţirea acestui indicator. Într-o exprimare simplistă, să vedem că parcările din apropierea sediilor noastre rămân ocupate dincolo de ora 16, mai ales că activităţile procedurale fixate pentru procuror prin noul Cod de procedură penală sunt mai puţin consumatoare de timp decât în concepţia vechiului cod”, a afirmat Gabriela Scutea, citată de News.ro.

Scutea a fost numită de președintele Iohannis în funcția de procuror general în 2019, la propunerea ministrului Cătălin Predoiu. În mandatul său, Parchetul General a instrumentat puține dosare de răsunet.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Halatul, halatul, cat este halatul? Parcarile, parcarile, hai Inspectia Judiciara sa supravegheati parcarile…

    • Felicitari Catalin Predoiu si Carmen Iohanis. Ati avut mana buna. La fel si cu Licu Bogdan si Hosu Georgiana zisa Offshore.

    • Scutea Licu si Predoiu au rupt in 14 papushoiul. Astia erau buni de dus la emisiunea unde copiii spun lucruri traznite.

  2. Oricum stau degeaba si pana ora 16 ca nu ancheteaza pe nimeni pentru ca nu sunt lasa-ti de mafia psd-pnl si mai ales de capo del tutti capi Iohannis.

    • La ce decizii a dat „justitzia” Românistanului „ieuropean” în ultimi 5 ani (si mai bine) si la ce plevuscã a anchetat DNAul (un fel de PNA dar mai mafiotzesc) .. în ultimi ani,nu justificã mega salariile si mega beneficiile de nababi bugetofagi. Restul e propagandã si vrãjealã .

    • .. ultimii ani

  3. Ei lasati ca nici nu au baut cerneala, ca altii… care tocmai ce au decis sa isi mareasca salariile

  4. Ha, ha, ha!
    Cea mai tare glumă de anul ăsta din domeniul justiției!

  5. Test -grila:
    Numita Scutea Gabriela a fost numita, totusi, procuror general al PIICCJ
    a) cu avizul CSM
    b) fara avizul CSM

  6. Pentru că sunteți un popor de proști, PNL poate să vă mintă că procurorii sunt problema justiției din România, când de fapt PSD și PNL au măcelărit legile justiției.

  7. Sistemul este viciat de jos în sus, de cele mai multe ori. Daca s-ar vedea, într-o sala de judecata 90 % din dosare sunt tot amânate la cererea avocaților. Și înțelegem de ce… Plus, treaba de mântuială. Iar în cazul procurorilor, aceeasi dolce vita.

    • Toata tara e un karaoke.

      De ce ar fi Justitia (sau orice altceva – Apararea, Invatamantul, …) altfel?

  8. O ard toata ziua degeaba, acuma o vor arde si peste program pe si mai multi bani din orele suplimentare.

    • Magistratii nu sunt platiti suplimentar, desi cei mai multi lucreaza mult peste program, chiar sambata si duminica, iar un procuror cu 5 ani vechime castiga mai putin decat un sofer Smurd.

    • Soferii smurd ies la pensie la 45 de ani?

    • @010 da, si nici nu fac 20 de ani de scoala si nu dau 1000 de examene

    • @Nicu: si de ce raman, domnule, procurori, daca sefii ii oprima cu mai multe dosare decat pot duce, ei le fac pe toate ca la cartea pe care au invatat-o 20 de ani iar salariile sunt mici?!

      Ce lipseste din tabloul asta? 💡

    • Lipseste psihologul ca sa le spuna ca nu le face bine sa se lase oprimati.

  9. Cucoana, esti in inalta fucntie de 2 ANI si jumate, din Februarie 2020, ce naiba ai pazit pana azi?!
    Nu o data am inttrebat pe acest forum: „Cu ce isi omoara timpul Procurorii DNA, cand TOATE dosarele „grele” sunt in amortire, ascunse bine la sertar, asteptand prescriptia?!
    Exemplele cele mai: Dosarul Revolutiei, Dosarele Mineriadelor, Dosarul celebru TELDRUM(si cate Termene ne-a promis tot dna Alexandra Lancranjan… maine poimaine intervine prescriptia!), etc….
    Dna Scutea, ce naiba FAC oamenii aia din subordinea ta in birouri, sincer intreb???!!!!
    Ca Manager, oare tu STII?!
    Sau, ti-ai pus intrebarea asta macar??!!!!

    • Dosarul Revolutiei este din nou la instanta si nu se aplica nici prescriptia…Asa stiu eu din presa..Daca aveti alte informatii…Despre celelalte..chiar nu stiu..

  10. Are dreptate doamna procuror general.Însă aici e vorba în mare parte de dosare aflate efectiv în lucru la poliție pentru care procurorul doar supraveghează cercetările penale și pentru acestea remediul nu e musai statul peste program la birou, ci o cooperare mai bună,mai fermă cu poliția cu îndrumări scrise și termene de verificare periodica a stadiului cercetarilor în fiecare dosar vechi în ședințe de lucru fixate în comun cu poliția măcar o dată pe lună.Iar Inspecția Judiciară să facă verificări mai întâi la multele dosare mai vechi de 5 ani de la prima sesizare aflate în lucru efectiv la procurorii de la DNA și DIICOT,multe cu vipuri politice și din alte sfere ori de apropiați ai acestor vipuri,despre care presa a scris în repetate rânduri.

  11. Nicu@ -le dragutule cred ca ce scrii tu acolo e demn de Smurd😄 Procurorii sunt magistrati iar un magistrat incepator cu vre-o 5 anisori primeste 17.000 /luna,deci aberezi. Iar eu am vazut cateva case de magistrsti si chiar si masinile lor din parcare…stai calm ca nu locuiesc in cutii de 2 camere si nici de Logan nu au auzit.

    • Vezi declaratiile de avere, nu ce crezi tu ca se intampla. Venitul net e sub jumatate din cat spui tu.

  12. Întai și întai,cogeamite Procuror General al Romaniei încalcă fatiș Codul Muncii.Este inadmisibil asa ceva.Dacă nu este infractiune,este motiv temenic de desfacere a contractului de muncă.Un patron daca ar face asa ceva,si nu are protectie,ITM’ul îl bagă in faliment.De aici rezultă cat de bine este pregatita aceasta doamna!De fapt daca a acceptat sa-l aibe coleg adjunct pe Bogdan Licu,la ce sa te astepti.
    In al doilea rand,criza intentionată de magistrati a produs-o Parlamentul,Guvernul si CCR.Aceasta din urma prin anularea normelor de intrare in magistratura a avocatilor cu vechime,pe baza de concurs.
    In al treilea rand, „stufarisul legislativ”si lipsa procurorilor cu experinta(pensionare prematura)ingreunează activitatea,iar unii dintre ei nu au vocatie.
    Si nu in ultimul rand,coruptia care actioneaza in multe directii,nepotismul,CSM,care este acaparat de interese obscure sprijinite de cea prin care se înfaptuoeste justitia în Romania,Inalta Curte de Casatie si Justitie,ale carei pereti,daca ar avea gura sa spunăăă!Dar tot de geaba,fiindcă nu s-ar da la televizor.Și-apoi procurorii aștia,ei nu vad ce se intampla,cum intervine unul si altul.Ei de ce sa munceasca daca dinspre cap miroase de îți vine sa te tii cu mana de nas.
    Dar stai,că lumea asta asteapta decizia Inaltei Curti,privind „vidul”de prescriptie,făcătura CCR-ului și cele mai multe dosare din cele 300.000,care zac in nelucrare vor ajunge la „cosul de gunoi” al istoriei justitiei romane.Victimele nu mai conteaza.In Romania drepturile omului se rezuma,peste masura,la drepturile infractorilor,mai ales ale gulerelor albe.

  13. Mersul cu transportul public le face rau? Sau e doar pt plebe 😠