G4Media.ro

Francezii s-au îngrăşat, în medie, cu 2.5 kilograme în perioada de izolare…

sursa foto: Pixabay

Francezii s-au îngrăşat, în medie, cu 2.5 kilograme în perioada de izolare la domiciliu

Majoritatea francezilor (57%) s-au îngrăşat după plasarea populaţiei în izolare la domiciliu pe 17 martie, creşterea lor în greutate fiind în medie de 2,5 kilograme de persoană, din cauza absenţei exerciţiilor fizice şi a alimentaţiei excesive, conform unui studiu realizat de Institutul de sondaje IFOP pentru site-ul specializat Darwin Nutrition, informează miercuri AFP.

Potrivit studiului, 56% dintre bărbaţi şi 58% dintre femei au constatat o creştere în greutate: 2,7 kilograme în medie la bărbaţi şi 2,3 kilograme în medie pentru femei.

Persoanele aflate în şomaj şi cu un nivel redus de şcolarizare au fost cele mai afectate de această creştere a greutăţii corporale, au subliniat autorii studiului, care notează şi faptul că persoanele care trăiesc în cuplu şi au  au fost vizate mai intens de acest fenomen prin comparaţie cu persoanele singure.

Ca urmare a izolării la domiciliu, 42% dintre cei chestionaţi au declarat că au avut „tensiuni şi discuţii aprinse” cu partenerii lor de viaţă în ceea ce priveşte împărţirea sarcinilor legate de pregătirea meselor, iar 41% dintre respondenţi au dezvăluit că s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza conţinutului meniurilor.

În cadrul cuplurilor, femeile sunt cele care pregătesc majoritatea meselor: 71% dintre franţuzoaicele care trăiesc în cuplu afirmă că au pregătit cele mai multe mese pentru familiile lor plasate în izolare la domiciliu, în timp ce doar 21% dintre bărbaţii care au o relaţie stabilă au declarat că au participat mai des la prepararea meselor decât în perioada de dinainte de izolare.

42% dintre persoanele chestionate au spus că acordă în prezent mai mult timp pregătirii meselor, în timp ce gustările de dinaintea meselor au devenit mai frecvente pentru 42% din totalul respondenţilor.

După ridicarea măsurilor de izolare, mai mult de jumătate dintre respondenţi (56%) intenţionează să mănânce mai sănătos, însă procentul celor care s-au declarat dispuşi să înceapă un regim alimentar a fost de doar 18%.

Acest studiu IFOP a fost realizat pe baza unui chestionar autoadministrat online în perioada 24-27 aprilie 2020 pe un eşantion reprezentantiv de 3.045 de persoane cu vârste de peste 18 ani, care locuiesc în Franţa metropolitană.

Image by (Joenomias) Menno de Jong from Pixabay 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. eu am fost bucatar in legiunea franceza ca nu am luat testele
    m-am intors de acolo gras ca un porc ..confirm cele scrise..mancam multi cartofi prajiti
    aici m-am intors cu 20 kg in plus ca sa ii pun sa faca flotari pe sclavii de la christian adevnture..
    e un agarici cismariu..ala are poza de wall de pe facebook cu mine..ne tinem de mana

  2. In multe tari unde oamenii o duc greu, multi oameni erau oricum la limita supravietuirii si fara virus. A venit izolarea, nu au mai putut merge la lucru, nu aveau rezerve, au slabit in medie… nu se stie cit, iar apoi au murit de foame.

    • @Vlaicu:
      Nu se poate ! Foamea cronica este o comorbiditate !
      De fapt au murit din cauza infectarii cu covid 19 !!

    • @Susufler0 :
      Iar malnutriția oricum ar fi greu de demonstrat prin proba cântarului, deoarece greutatea virusurilor din organism compensează pierderea în greutate.

  3. mno, si de ce puneti poze de fast food, ca astea au fost inchise in perioada asta…
    puneti si voi cu ciorbe si mancare gatita in casa