G4Media.ro

Franţa flexibilizează restricţiile pentru britanicii care vor să traverseze Hexagonul pentru a…

Sursa foto: Pixabay

Franţa flexibilizează restricţiile pentru britanicii care vor să traverseze Hexagonul pentru a se întoarce după sărbători în țările de reședință europene

Franţa flexibilizează restricţiile de călătorie ”pentru sărbătorile de final de an” pentru britanicii care doresc să tranziteze Hexagonul pentru a se întoarce în ţările lor de reşedinţă europene, a anunţat Ministerul de Interne francez, în contextul în care restricţiile franceze legate de COVID-19 suscită confuzie în Regatul Unit, transmite AFP.

Numeroşi cetăţeni britanici s-au deplasat ”cu bună credinţă” în Regatul Unit pentru sărbătorile de final de an şi ”întâmpină dificultăţi în a reveni în ţările lor de reşedinţă”, potrivit Ministerului de Interne francez, care le-a adresat ”consemne de toleranţă” efectivelor poliţiei de frontieră astfel încât fiecare britanic să poată reveni în ţara din UE unde locuieşte.

Începând de miercuri, automobilişti britanici care încercau să revină, traversând Franţa, în ţările europene unde locuiesc s-au văzut în situaţia de a le fi interzis accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii.

Pasagerii care locuiesc în Franţa nu au fost vizaţi şi nici pasagerii trenurilor Eurostar.

Ministerul de Externe britanic a solicitat joi clarificări din partea guvernului francez şi le-a recomandat cetăţenilor britanici ca înainte de a reveni în ţările de reşedinţă europene să se informeze la companiile de transport cu care călătoresc.

Potrivit Ministerului de Interne francez, după Brexit britanicii au devenit ”cetăţeni ai unei ţări terţe”, categorie de călători pentru care tranzitul prin Franţa către alt stat din Uniunea Europeană nu este permis.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...