G4Media.ro

FOTO VIDEO 11.000 de tone de alge au fost adunate de Apele…

sursa foto: Apele Române

FOTO VIDEO 11.000 de tone de alge au fost adunate de Apele Române de la începutul sezonului estival

Apele Române Dobrogea-Litoral a anunțat că, de la începutul sezonului estival, au fost strânse 11.000 de tone de alge de pe litoralul românesc. Fotografiile publicate de instituție pe pagina oficială de Facebook arată munți de alge strânși după o singură trecere a utilajelor.

Algele care se strâng pe plajele din stațiunile județului Constanța reprezintă una dintre cele mai mari nemulțumiri ale turiștilor. Cele mai multe dintre acestea sunt în zona de sud a litoralului.

Apele Române anunță că intervin cu utilajele de curățare a malurilor doar în timpul nopții, atunci când turiștii nu mai sunt pe plajă:

  • ”Având în vedere cantitățile mari de alge acumulate în apă, acestea nu pot fi colectate decât atunci când ajung pe țărm. În plus, pentru siguranța și confortul turiștilor, echipele din cadrul SGA Constanța intervin, doar pe timpul nopții, pe toată linia țărmului, de la Năvodari la Vama Veche, cu utilaje specializate. Chiar dacă algele nu sunt dăunătoare sănătății, operațiunile se desfășoară susținut, în fiecare noapte, astfel încât turiștii să resimtă cât mai puțin disconfortul creat de către acestea”, au transmis reprezentanții Apele Române.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Oare nu pot fi prelucrate? De exemplu pentru ingrasamant? Sau pentru combustibil?

    • Ingrasamant. Dar e mai bine sa le lasi acolo unde sunt, intretin un intreg ecosistem.
      Gazul de esapament din oras este mult mai mirositor si este nociv – dar cu asta orasanul e obisnuit, sta cu el la nas sub dormitor cand raceste ori incalzeste masina, il inspira cand sta la o cafea la terasa samd
      E o chestiune de obisnuinta, localnicii cum traiesc acolo?
      E o chestiune de psihologie, in civilizatia noastra de carton am inceput sa vedem mizeria acolo unde nu e dar nu vedem mizeria acolo unde e.
      In copilarie vedeam oraseni veniti pe litoral care erau speriati de furnici ori insecte obisnuite, toate erau asimilate gandacului de bloc cu care, de multe ori, traieste „in pace”.
      Angoasele, frustrarile, anxietatea vor „curata” in viitor nu numai plajele de alge.

  2. Sa le vanda pe post de spanac si brocoli , la restaurantele prinse cu produse expirate de 7 ani.

  3. asta e natura si nu ai ce face decit daca intervii brutal riscind sa dai peste cap echilibru biologic

  4. Vor fi fi din ce in ce mai multe, datorita incalzirii dar si datorita ingrasamintelor care ajung pana la urma in ape, Dunare, mare. Asta la noi dar si peste tot. Oare ce tip de alge sunt? Ca japonezii au mai toata mancarea bazata pe alge, le si cultiva, fac si creme. Si ce scumpi sunt chipsii de alge, echivalenti cu cei de cartofi. Sau cum se numesc ei, 🤔.

  5. Nu inteleg de ce „Apele Romane” sau cine paula mea se are in gestiune plajele nu pune plase asa cum au pana si bulgarii. Este o investitie one time si scapi de 90% din alge …..

  6. Se poate face compost și humus pentru ameliorarea solului