
FOTO Maternitatea Odobescu din Timișoara s-a mutat într-o clădire modernă. În vechea clădire se prăbușea tavanul. Primele nașteri, pe 24 iulie
Clinica de obstetrică „Odobescu” a Spitalului Municipal din Timișoara s-a mutat în casă nouă. Primele două femei sunt așteptate să nască joi, 24 iulie, în noul spital de pe strada Franyo Zoltan, acolo unde a funcționat în trecut o clinică privată. Aceasta este soluția aleasă de Primăria Timișoara ca urmare a problemelor din vechea clădire a Maternității „Odobescu”, unde anul trecut a căzut tavanul din baia unui salon, care a fost închis pe 1 decembrie 2024, iar cazurile au fost preluate de noua Maternitate Bega a Spitalului Județean.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -

Relocarea maternității nu a necesitat investiții uriașe, având în vedere că în clădirea cu patru etaje din zona Blașcovici a funcționat anterior clinica President. Primăria plătește o chirie de 44.500 de euro pe lună, iar contractul a fost semnat pe o perioadă de trei ani.
„S-au făcut deja câteva luni bune de când a fost închisă locația de pe bulevardul 16 Decembrie, locație care nu mai corespundea nevoilor și realităților din zilele noastre – o clădire veche de peste 100 de ani, care avea și probleme structurale și care a suferit de-a lungul timpului foarte multe intervenții, multe dintre ele nefiind autorizate. Asta a dus la probleme recurente cu clădirea. Am avut o prăbușire de tavan când am luat decizia foarte dificilă, dar foarte necesară, de a închide acea clădire, pentru a nu pune în pericol mamele și copiii care se nășteau acolo. Ne bucurăm că suntem astăzi într-o locație nouă, care oferă condiții mult mai bune, necesare pentru secolul XXI”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

Noul spital dispune de 102 paturi, saloane de neonatologie, obstetrică, ATI, sală de naștere și bloc operator. Deocamdată, a fost mutată doar secția de Obstetrică, cea de Ginecologie continuând să funcționeze într-o altă clădire.
„Este o zi istorică pentru spital. Aici vin gravidele care, să ne înțelegem, sunt femei sănătoase, nu sunt <paciente>. Practic, aici se întâmplă minuni, se aduc pe lume copilași, unul-doi-trei, câți dă Dumnezeu. Mă bucur foarte mult că s-a menționat și posibilitatea extinderii clădirii, astfel încât colegii mei să poată să își desfășoare activitatea atât în obstetrică, cât și în ginecologie într-un singur loc”, a declarat Stela Iurciuc, directorul interimar al Spitalului Municipal din Timișoara.

Maternitatea va funcționa cu 54 de medici, 54 de rezidenți și 33 de asistente.














Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.