
FOTO 40 de kilometri de autostradă „muzeu” pe A7, blocați de greșeli de execuție și întârzieri majore
Aproape 40 de kilometri din Autostrada A7 între Albești-Paleologu (DN1D) și Costești/Stâlpu (DJ203G), la vest de municipiul Buzău, sunt finalizați dar inaccesibili traficului, din cauza întârzierilor și erorilor de execuție ale constructorilor Coni și Trace. Deși lucrările principale sunt în mare parte încheiate, două pasaje-cheie au blocat complet deschiderea circulației, informează Asociația Pro Infrastructură.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Este vorba despre pasajele peste DJ100C (nod Mizil) și DJ102H, unde livrările de tablier metalic au avut întârzieri considerabile. În cazul pasajului de la Mizil, situația s-a deblocat recent, iar lucrările decurg normal. Însă, la pasajul de pe DJ102H, sudurile executate incorect de muncitorii asocierii Coni-Trace au dus la luni întregi de expertize și reevaluări tehnice, remedierea fiind încă în desfășurare.

Problemele au avut efecte în lanț: din 7 aprilie 2025, sectorul de aproximativ 10 km dintre Albești-Paleologu și Mizil – inaugurat în decembrie 2024 și parte din Lotul 1 realizat de Pizzarotti-Retter – a fost închis pentru a permite completarea lucrărilor din zona afectată.

Surse apropiate proiectului susțin că, dacă nu vor exista noi greșeli, traficul ar putea fi redeschis parțial până la DJ100C la sfârșitul lunii mai. Pentru restul tronsonului până la Spătaru, un termen optimist ar fi începutul lunii iunie, cu condiția ca toate podurile cu neconformități să primească avizele tehnice necesare.
Însă incertitudinile persistă. Pe lângă DJ102H, alte două structuri – peste DJ103R (Găgeni–Vintileanca) și Pârâul Sărata – au prezentat probleme similare legate de tablierul metalic, deși acestea au fost între timp finalizate.
În ciuda situației critice, CNAIR nu a comunicat public soluțiile tehnice sau estimările actualizate pentru finalizarea lotului, spune Pro Infrastructură în această postare. Contractul pentru tronsonul Mizil–Spătaru (28,35 km) a fost semnat în iunie 2022, cu ordin de începere în august același an. Termenul inițial de finalizare era aprilie 2024, dar antreprenorii au primit o extensie până în octombrie 2024. Cu toate acestea, întârzierile și greșelile indică o slabă coordonare între constructori, consultanți și autorități.
Până la noi vești, Autostrada A7 între Mizil și Buzău rămâne un muzeu în aer liber – simbol al promisiunilor nerespectate, al amatorismului antreprenorial și al lipsei de transparență din partea CNAIR și Ministerului Transporturilor, concluzionează Asociația Pro Infrastructură, organizația care monitorizează lucrările de infrastructură mare din România.
Filmare aeriană completă Autostrada A7 Ploiești-Buzău lot 2, între nod Mizil și limita cu lotul 3 în zona Spătaru, constructori Coni și Trace, 10 mai 2025:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii