G4Media.ro

Florin Cîțu: Mâine, împreună cu preşedintele Iohannis, vom lua decizia în privinţa…

Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis la depunerea jurământului

Florin Cîțu: Mâine, împreună cu preşedintele Iohannis, vom lua decizia în privinţa deschiderii şcolilor

Premierul Florin Cîţu a anunţat că marţi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia cu privire modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din 8 februarie.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

„Am avut o discuţie şi am văzut că deja ministrul Educaţiei a ieşit şi a explicat care sunt numărul de autorizaţii, avize. Există o diferenţă între autorizaţii şi avize. Trebuie să găsim o formulă să funcţionăm. Nu poţi să construieşti peste noapte nici spitale, nici şcoli, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim cele mai bune modalităţi prin care oamenii să fie în siguranţă atât în şcoli, cât şi în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo”, a explicat prim-ministrul.

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis informa că, din 8 februarie, urmează ca majoritatea şcolilor să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie. El preciza că se revine la sistemul în care se ţine cont de evoluţia pandemiei de COVID-19 în fiecare localitate.

Citește și: VIDEO Iohannis anunță trei scenarii pentru redeschiderea școlilor din 8 februarie: verde – toate școlile deschise, galben – grădinițele, ciclul primar și clasele terminale 8 și 12, roșu – grădinițele și ciclul primar 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ce bine este sa vezi iexpertii la lucru. Amandoi sunt toba de pregatire si realizarile lor ne fac viata mai buna si frumoasa! Viitorul glorios ne asteapta!

    • Realizările lui Iohannis: a cumpărat o casă de la un moștenitor cu acte false (să nu îl acuzam pe președinte, poate bună știut), apoi din chiria casei cu pricina a luat alte 3 case. Instanța a anulat contractul de vânzare-cumparare inițial după ce s-au dovedit falsul, casa i&a fost luată președintelui, dar nu i-a solicitat returnarea banilor obținuți din chirie sau a celor 3 case obținute strict dintr-un venit ilegal.
      Romania are președinți ff slabi, submediocri și guvernanți așijderea.

  2. Tu azi ai luat decizia ca mâine să te duci la Putinel sa-ți spună ce decizie a luat la Păltiniș .Tu ești doar un purtător de cuvânt al lui Putinel

  3. Si cum vietile oamenilor nu conteaza, luati voi o decizie pe care apoi nu v-o asumati… Noua varianta de virus va face cel putin 10.000-20.000 de victime in 2-3 luni.

    Varianta curenta are 30-40.000 de decese in spate, evident mult peste ce avem „oficial”. Dar vedeti ca rude, cunostinte decedate chiar nu conteaza cand in joc e imaginea politica. De asta nici ei, nici presa ingrasata de spaga nu le amintesc…

    Decesele nu sunt un subiect important!

    • Esti tare man, mai tare ca Gogu care arunca cifre cu 10.000 de morti in noiembrie. Bineinteles ca nu aveti nimic la mana asa ca te-as intreba de ce dai de sigur 10.000-20.000 si nu 40.000 de morti? Jurma, Parvu si Chereches se autointotuleaza „statisticieni”, tu tot in categoria asta de agarici te situezi?
      PS ca sa nu fie confuzie, mesajul e adresat lui Doru.

  4. Catu te vei duce pe partia de ski ca sa luati o hotarare impreuna?

  5. Dl. Catu, nu va flatati prea tare cu „siguranta in scoli”. Si ziceti-i sa o lase mai moale si subalternului, respectiv – scuzati expresia – Dl. Campeanu!

    Ia uitati aici, direct de la ISU citireeeeee [situatie cam la zi]:

    Clădirile școlilor se impart, dpdv la sigurantei la incendii, în două categorii:

    – cele care AU nevoie de autorizație de incendiu, respectiv 31% dintre scoli. Sunt cele construite dupa 1998 sau care sunt construite inainte, dar au adus modificari cladirilor. Dintre ele jumatate nu au deloc autorizatie in prezent, iar un sfert sunt “in curs de ” (adica au si nu au in acelasi timp 😆 Nu au, ce sa mai fardam hoitul.) Mai raman cateva care sunt in regula, respectiv un sfert dintre cele 31%.

    – cele pentru care legea NU cere această autorizație, fiindcă au fost construite înainte de 1998, adica MARJORITATEA cladirilor cu functiunea de scoala, respectiv 69%, ca sa fim exacti!!! Aici se incadreaza si cele “comuniste” si interbelice.

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    Decurge ca sunt in regula pentru sec XXI, dpdv PSI, din totalul institutiilor de invatamant din Romania, VREO 8%!!! Adica vreo 600 de scoli!!! Asta-i tot! Restul … “merge si asa”, banda merge, noi continuam sa cantam pe langa cu versuri doar despre cele cateva obligate de lege sa obtina autorizatie, si alea majoritar schioape, dar le vom pansa …. in rest totul e bine … definitia karaoke-ului.

    Acum, daca o scoala „veche” face modificari ale cladirii, intra automat in categoria in care are nevoie de autorizatie. Cum asta inseamna ca pentru o modificare relativ minora sa trebuiasca sa instalezi sprinklere, sisteme detectie, hidranti interiori, iluminat securitate pentru evacuare, usi batante cu deschidere automata prin impingere, etc … e de mirare ca nu se aduc imbunatatiri scolilor vechi? Sau ca nu se aduc, dpdv al securitatii la incendiu, in sec. XXI!? In caz de incendiu grav, o sa moara ca sobolanii educabilii, care sunt – nu-i asa? – in centrul sistemului de invatamant”. 🙁

    Zice ISU: “33.743 de „deficiențe“ legate de securitatea la incendiu au fost descoperite în clădirile unităților de învățământ, în anii şcolari 2018-2019 şi 2019-2020. Din totalul de deficiențe, „4.625 au fost înlăturate operativ“ – adică au fost rezolvate.” Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans!

    Si mai zice ISU care e diferenta de conditii intre ce trebuie sa indeplineasca cele cateva (31%) pentru care legea cere autorizatie ISU si celelalte, majoritatea (69%). Observati diferenta imensa intre ele:

    Cele “vechi”:
    -minim două căi de evacuare, distincte și independente
    -casele de scări de evacuare trebuie să fie închise
    -uşile dispuse pe căile de evacuare trebuie să fie cu lățime minimă de 0,9 metri
    -rampele scărilor și coridoarele să aibă lățimea minimă de 1,2 metri
    -accesul autospecialelor de intervenție trebuie asigurat la cel puţin două faţade

    Cele “noi” cu autorizatie:
    -hidranți interiori și exteriori (dacă au capacitatea maximă simultană mai mare de 200 de persoane sau au aria construită mai mare de 600 metri pătrați)
    -sprinklere (construcțiile care au aria mai mare de 1.250 mp și densitatea de sarcină termică mai mare sau egală cu 840 MJ/mp)
    -instalații de detectare, semnalizare și alarmare a incendiilor (dacă adăpostesc mai mult de 200 de persoane)
    -iluminat de siguranță pentru continuarea lucrului
    – iluminat de securitate pentru evacuare (dacă sunt mai mult de 50 de persoane)
    -iluminat de securitate pentru marcarea hidranţilor interiori

  6. Salut !
    Catu promoveaza raspunderea colectiva, cu kwj,
    ca sa fie sigur ,ca nu da nimeni socoteala la o adica.
    Legal, kwj, n-are nici o treaba cu subievtul; el nu face parte din puterea executiva .
    Poate ca, or pune pe ordonea de zi, mai la urma si in brainstorming despre cum se pot lua fe la stat case, paduri, eventual un milion de euro de la Raiffeisen bank, pentru discomfort !