G4Media.ro

EXCLUSIV Eliminarea copiilor cu temperatură peste 37,3 °C din Evaluarea Națională și…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

EXCLUSIV Eliminarea copiilor cu temperatură peste 37,3 °C din Evaluarea Națională și BAC este discriminatorie – punctul de vedere al CNCD la solicitarea Avocatului Poporului / „Să li se pună acestor copii la dispoziție o sală anume” – Renate Weber

Eliminarea din Evaluarea Națională și Bacalaureat a copiilor cu temperatură peste 37,3 °C este discriminatorie, a decis astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, la solicitarea Avocatului Poporului. Contactată de Edupedu.ro, Renate Weber a declarat că “ni s-ar fi părut normal să li se pună acestor copii la dispoziție o sală anume, în care să dea acest examen. Dar credem că e o chestiune mult prea dură să îi excluzi și prea simplist gândit. Temperatura aceea poți să o ai pentru că ai emoții, pentru că e prea cald afară. Încă mai este timp”.

  • UPDATE Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat pentru Edupedu.ro că instituția “a formulat astăzi un punct de vedere prin care îi răspunde Avocatului Poporului. Punctul de vedere se referă la soluția Ministerului Educației [de a impune pragul de temperatură 37,3 grade pentru intrarea în examene – N.Red.]. Soluția are efecte discriminatorii și metoda adecvată ar fi săli separate în care acești elevi să susțină examenul. Mâine se transmite punctul de vedere către Avocatul Poporului. Din 7 membri care au fost participanți la ședință, 6 au mers pe aceasta interpretare“.

Întrebată dacă recomandarea Avocatului Poporului poate fi pusă în aplicare, prin organizarea de săli speciale pentru copiii cu temperatură peste 37.3, având în vedere că peste 5 zile încep examenele de Evaluare Națională, Renate Weber a declarat, pentru Edupedu.ro: “De ce nu ar putea avea? E strict o chestiune de organizare și ea se poate face. Mă aștept ca oamenii din Ministerul Educației să încerce să se pună în situația acelor copii care ar fi excluși și să găsească o soluție pentru ei”.

 

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Excluderea pe motiv de temperatură este idioată și discriminatorie oriunde, nu doar la examene.

  2. Perfect adevărat. Trebuie băgați toți cei cu temperatură într-o cameră!
    Dacă unii au Covid19 și alții au febră din alte motive, asta e, Dumnezeu cu mila, cine are baftă, are, cine nu d-apoi acela nu. Iar supraveghetorul… și el are febră sau se acceptă unul care n-are?
    Eu zic că e discriminare și că ăia care au un serviciu dar momentan sunt spitalizați pe motiv de Covid nu sunt la serviciu. Lipsește egalitatea de șanse ca ei să se afle în câmpul muncii. Chemați-i repede, să vină cu oxigenul după ei dacă e necesar! Trebuie să aibă sanse egale să muncească cot la cot cu ceilalți!
    Trăiască Republica.

    (pentru cine nu s-a prins, e vorba de un comentariu sarcastic)

    • Fie, dar corectarea lucrarilor atinse de elevii cu febra trebuie facuta doar de profesori cu febra. Corect?
      Si supraveghetorii trebuie sa fie gata de echiparea unui costum de protectie complet. Care, binenteles trebuie sa fie disponibil in toate scolile care organizeaza examene. Nu uitati instruirea pentru echipare si dezechipare. Si dusul obligatoriu dupa dezechipare, ca la spital.
      Acum pe bune! Spitalele au zone de triaj unde tin suspectii de covid, cu personal echipat complet, TOCMAI sa evite contaminarea. Cum vor evita contaminarea posibila cei care pazesc, transporta lucrarile, cei care corecteaza?
      Nu e mai simplu sa organizam o sesiune ulterior, cum propune ministerul?

    • Tiberiu, rezistența virusului pe hârtie e de câteva (puține) ore. Hârtia absoarbe umezeală și grăsimi (mai ales cea de examen, calitate proastă). Învelișul lipidic al virusului nu rezistă, e ca la un degresant. Drept care pericolul în cazul corecturii e foarte scăzut dacă corectezi cu mănuși și nu duci mâna pe față. Asta apropo de seriozitate.
      Normal că e mai simplă și mai sigură organizarea unei a doua sesiuni. Dar dacă avăcata poporului (scuze pentru greșeala de dactilografie, ă în loc de o, poate e din vina autocorrect-ului) și cu veșnicul discriminat sar de fund în sus…

  3. Pare corecta abordarea, separarea pe criterii de temperatura.
    Pana la urma, daca nu separam niste chestii, o sa ajungem sa amestecam vii cu mortii, nu?
    Dar cel mai iubit fiu al poporului, ce zice, vis-a-vis de avocatul poporului, ca apartin de aceeasi ralura, nu?
    Haideti sa facem si un `cel mai iubit fiu al poporului`, ca parca a mai fost, nu?
    Si cel mai hulit!
    Si cel mai destept!
    Si…
    Si…

  4. absolut Sinistra indvida. I se transmite de la Sinistrul tericeanu pentru care lucreaza. Pentru el si infractorii castelor Partidului, ale securistilor.
    ca sa abata atentia de la principala preocupare, protectia si scaparea marilor infractori, a inceput sa pozeze in mare luptatoare pentru „drepturile” poporului.
    Drepturi au voiculescu, udrea, sirbu, hrebengiuc, toti aidoma lor. Ei au scapat cu averea din inractiuni intacta, nepedepsiti sau scapati. Si cu ajutorul avocatului „poporului”.

  5. Felul in care unii vad astazi democratia imi aminteste de o istorie reala. Prin anii 49-50 il intreaba un reporter pe un nene din zona Banatului: – Dummeata stii ce e aia democratize? – Da! In democratie face tot natul ce vrea! Uite Asa, face si Renate ce vrea ea!

  6. Ok, daca cer sa il sustina neaparat, sa li se asigure conditii sa sustina examenul
    Trebuie totusi sa aiba si posibilitatea sa il poata sustine intro sesiune speciala, daca copilul e intr-adevar bolnav ( chiar in spital, in stare proasta) sau cu o temperatura mult mai mare decat cea limita ( 39, de ex), nu stiu cat de capabil e sa sustina acel examen si sa obtina rezultatele pe care le-ar fi obtinut daca nu avea probleme de sanatate